dscfbvgdfhhfv

Κάποιους απ’αυτούς τους στίχους τους ξέρεις απ’ έξω νεράκι. Έχεις βγει κι έχεις διασκεδάσει ακούγοντας τα παρακάτω τραγούδια. Μερικές φορές ίσως και να μην έδωσες σημασία στο περιεχόμενο αλλά ούτε και στην ιστορία την οποία προσπαθούν να διηγηθούν. Ναι, πολλές φορές τραγούδησες με πάθος τραγούδια χωρισμού. Αυτά που κλαίνε και φωνάζουν πως προδόθηκαν. Στην περίπτωση όπου ο άλλος φέρθηκε σκάρτα. Εκεί ταυτίστηκες και πόνεσες παρέα με το στίχο. Τραγούδησες όμως κι εκείνα τα άλλα άσματα, είτε το αντιλήφθηκες είτε όχι, όπου ο μοιχός μιλάει για το κέρατό του. Κι είτε το μετανιώνει είτε όχι, εσύ ήσουν εκεί παρέα του.

 

1. «Νιώθω άσχημα απέναντι στη σχέση μου αλλά δεν το σταματάω κιόλας»– Unfaithful, Rihanna

Ξεκινάει τονίζοντας πως δε θέλει να συνεχίσει να το κάνει αυτό, να πληγώνει το σύντροφό της, ο οποίος την κοιτάει με εκείνο το βλέμμα που ξέρει, κάθε φορά που θα περάσει την πόρτα. Το βλέμμα που γνωρίζει πως η αγαπημένη του βγαίνει για να συναντήσει κάποιον άλλον. Δε θέλει, λέει, να συνεχίσει να τον σκοτώνει σιγά-σιγά. Δεν το σταματάει όμως κιόλας. Ντύνεται, στολίζεται και πάλι βολτίτσα στο παράνομο το αμόρε. Τραβάτε με κι ας κλαίω η φίλτατη Rihanna.

 

2. Απατώντας με πρώην– You know I’m no good, Amy Winehouse

Απαιτεί ένα γερό ζευγάρι φρύδια για να ‘σαι η Amy κι η δικαιολογία σου που απάτησες τον σύντροφό σου με τον πρώην να είναι «ξέρεις, έτσι είμαι εγώ και δεν μπορώ ούτε και θέλω ν’αλλάξω». Άσε Amy, μας τα ‘πε κι η Ηρώ αυτά.

 

3. Δυο μοιχοί συναντιούνται κρυφά– She don’t have to know, John Legend

Συνένοχοι κι οι δυο σε σχέση, κρύβονται στα στενά της πόλης για να συναντηθούν παράνομα και κρυφά. Κι οι δυο μοιχοί κι οι δυο ψεύτες, ξεκαθαρίζουν απλώς πως οι σύντροφοί τους δε χρειάζεται να το ξέρουν. Και κατά τ’ άλλα όλα καλά.

 

4. Δυο μοιχοί συναντιούνται κρυφά 2.0 (plus τύψεις)– Lips of an angel, Hinder

Συνένοχοι κι οι δύο σε σχέση, κεφάλαιο δεύτερο. Η κοπέλα τηλεφωνεί στο αγόρι κρυφά απ’το δικό της αγόρι. Το αγόρι απαντάει το τηλέφωνο, εξηγώντας πως το δικό του κορίτσι είναι στο δίπλα δωμάτιο. Το αγόρι μιλάει σιγά μην τυχόν και το ακούσει το κορίτσι του και μπλέξει. Συνεχίζει όμως να μιλάει με το κορίτσι του αλλουνού δηλώνοντας πως δεν μπορεί ν’αντισταθεί στ’ αγγελικά της χείλη.

 

5. Εκλιπαρώντας για συγχώρεση– Stop me if you think you’ve heard this before, The Smiths

Όχι δεν αλλάζουν τα αισθήματά μου για σένα, αγάπη μου και όχι δε σταμάτησα να σ’ αγαπάω. Σταμάτησέ με αν τα ΄χεις ξανακούσει αυτά που σου λέω, όμως να με φας και στη μάπα να τα επαναλαμβάνω ξανά και ξανά. Και όχι ποτέ δε θα σου έλεγα ψέματα, απλώς να, είναι που τώρα σ’ αγαπάω λίγο λιγότερο. Παρ’ όλ’ αυτά, μη μ’ αφήσεις γιατί δε θυμάμαι αν στο είπα, εγώ σ’ αγαπάω.

 

6. Η ύπαρξη σχέσης λειτουργεί ως αφροδισιακό– My little secret, Xscape

Έχεις σχέση; Τέλεια! Το καλύτερό μου! Τρελαίνομαι να βρισκόμαστε κρυφά στο δωμάτιο που βρίσκεσαι και με το ταίρι σου. Μην ανησυχείς, είναι το μικρό μας μυστικό αυτό. Εσύ, είσαι το μικρό μου μυστικό. Δώσε θάρρος στο χωριάτη, να σου φέρει την γκόμενα ή τον γκόμενο μες στο κρεβάτι!

 

7. Προσπαθώντας να δικαιολογηθώ– Reasons I cheat, Randy Travis

Δεν ξέρω τι μ’ έπιασε, δεν ήμουν εγώ, ήταν ένας άλλος που μπήκε μέσα στο μυαλό μου για να ελέγχει τις κινήσεις μου. Ήταν η κούραση της δουλειάς, οι πολλές ώρες μακριά σου. Ήταν κι εκείνο το άλλο άτομο που βρέθηκε στο δρόμο μου και προθυμοποιήθηκε να με ξεκουράσει. Αγένεια να έλεγα όχι.

 

8. «Καλύτερα να τα κακαρώσω παρά να το παραδεκτώ»– Long black veil, Johnny Cash

Στον τάφο μου θα το πάρω παρά να παραδεχτώ πως έχω απατήσει. Ο Johnny στην προκειμένη, προτιμά να δηλώσει ένοχος για την αφαίρεση της ζωής κάποιου, παρά να χρησιμοποιήσει το άλλοθί του. Το οποίο δεν ήταν άλλο απ΄τη συντροφιά κάποιας άλλης γυναίκας απ΄τη δική του.

 

9. Μυστική συμφωνία– Creep, TLC

Δεν είναι πως θέλουν να τσιτώσουν τους άντρες τους που γυρνάνε μ’ άλλες και ξενο…γυρνάνε. Δεν είναι ούτε το ότι κι αυτές κοιτάνε δεξιά κι αριστερά. Οι TLC μας εξηγούν πως το θέμα είναι καθαρά βιολογικό. Αφού οι άντρες τους δεν ικανοποιούν τις ανάγκες τους, εφόσον κι εκείνοι ικανοποιούνται αλλού, αυτές βλέπουν αντιστοίχως τη δική τους ευχαρίστηση. Η οποία με τον ίδιο τρόπο κατευθύνεται προς το κέρατο.

 

10. «Δεν είναι αυτό που νομίζεις!»– It wasn’t me, Shaggy

Ναι! Τελευταία αλλά βεβαίως όχι καταïδρωμένη! Η αιώνια ατάκα! Ζει, ζει αυτή τους οδηγεί τους μοιχούς. Τι κι αν με είδες όπως με γέννησε η μανούλα μου μ’ ένα άτομο που δεν ήσουν εσύ; Τι κι αν πήραμε σβάρνα κρεβάτια, πάγκους και πατώματα; Όχι λοιπόν, δεν ήμουνα εγώ και φυσικά δεν είναι αυτό που νομίζεις! Είναι που γλίστρησα και καθώς γλιστρούσα πιάστηκε το παντελόνι μου στο πόμολο της πόρτας, για να μην πέσω τράβηξα μαζί μου το καημένο το άγνωστο άτομο που τυχαία βρέθηκε δίπλα μου και μαζί και το βρακί του. Ναι, αυτό ακριβώς είναι που συνέβη.

 

Κι ενώ εσύ θα συνεχίσεις να τα τραγουδάς κι ίσως και να διασκεδάζεις μαζί τους, οι δημιουργοί πιθανό μέσω των τραγουδιών τους αυτών να μας περνάνε και κάποιο μήνυμα. Ίσως πάλι να παρέχουν μια πληθώρα από δικαιολογίες για να ‘χουμε να διαλέξουμε αν χρειαστεί. Λέω εγώ, τώρα! Τραγούδια υπάρχουν για όλα τα γούστα και για όλες τις περιπτώσεις. Κι όταν λέμε ότι ο καθένας θα βρει ένα τραγούδι για να ταυτιστεί μαζί του, αυτό εννοούμε. Ακόμη κι ο μοιχός, την αξίζει την αφιερωσούλα του!

Συντάκτης: Άνδρη Χριστοφή
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου
Πώς θα καταλάβω αν με έχει κερατώσει;

100 ερωτήματα για τον έρωτα και τις σχέσεις μας απαντάνε 10 άντρες του pillowfights.gr!