Στην εποχή της ψηφιοποίησης όπου ζούμε, έχουν γίνει όλα τόσο εύκολα, τόσο άμεσα και πολλές φορές -όταν χρειάζεται- ανώνυμα. Ένας τομέας ο οποίος έχει φυσικά μπουσταριστεί από τα σημερινά τεχνολογικά μέσα, είναι αυτός των πάρτι ενηλίκων και των τρόπων με τους οποίους μπορεί κανείς να παρευρεθεί σ’ αυτά. Σκοπός των ερωτικών πάρτι είναι η εξερεύνηση νέων οριζόντων ως προς τον έρωτα και την τέχνη αυτού και πιθανόν η πραγματοποίηση πρωτόγνωρων εμπειριών.

 

Σκοπός 

Ο σκοπός για τον οποίο άτομα συχνά επισκέπτονται ερωτικά πάρτι δεν είναι ένας και συγκεκριμένος. Είναι διαφορετικές οι ανάγκες και τα κίνητρα του καθενός που θα ενδιαφερθεί και θα θελήσει να λάβει μέρος σε τέτοιες συνάξεις. Κάποιοι θα τα προτιμήσουν για να εξερευνήσουν μία πλευρά τους που ίσως δε δείχνουν στον πολύ κόσμο. Άλλοι ίσως πάνε με το ταίρι τους για να ρίξουν λίγο αλατοπίπερο στη σχέση τους. Άνθρωποι τιμούν τα ερωτικά πάρτι με σκοπό να παρακολουθήσουν αγνώστους να έρχονται σε επαφή αλλά ακόμα και το δικό τους ταίρι να συνευρίσκεται με κάποιον άλλο. Τέλος, η απλούστερη, ίσως, αιτία που ωθεί άτομα προς την παρουσία τους σε τέτοιες συναθροίσεις, είναι η επιθυμία τους να συνευρευθούν με πολλά άτομα στο ίδιο χωροχρονικό πλαίσιο.

 

Μύθοι

Τα ερωτικά πάρτι δεν είναι μια ανεξέλεγκτη κατάσταση όπου πας για να προσεγγίσεις ερωτικά ό,τι κινείται γύρω σου. Αντιθέτως, εάν επιθυμήσεις ν’ αγγίξεις κάποιον είναι αναγκαίο να ζητήσεις την άδειά του και φυσικά να δεχτείς την πιθανή αρνητική απάντηση. Στην περίπτωση όπου κάποιος δεν ακολουθεί αυτό τον κανόνα, πιθανό ν’ απομακρυνθεί από το πάρτι. Δε χρειάζεται απαραιτήτως να κυκλοφορείς χωρίς ρούχα, οι οργανωτές ενθαρρύνουν τους συμμετέχοντες να είναι ντυμένοι όπως οι ίδιοι νιώθουν άνετα. Παρ’ όλ’ αυτά πιθανό να περπατάει κάποιος μ’ όλα του τα ρούχα κι από δίπλα να περνάει ένα ζευγάρι χωρίς ίχνος υφάσματος πάνω του. Όχι, δε μοιάζουν όλοι με μοντέλα και όχι σκοπός δεν είναι να κάνει κανείς πασαρέλα. Σκοπός είναι όσοι λαμβάνουν μέρος να μπορέσουν να χαλαρώσουν και να γνωρίσουν άτομα της ίδιας ιδιοσυγκρασίας με αυτούς.

 

Κανόνες

Επιπλέον, παρ’ όλο που πρόκειται για κοινωνικό γεγονός, δεν προορίζεται για τα μάτια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Στις πλείστες των περιπτώσεων η φωτογράφηση και βιντεογράφηση απαγορεύονται ρητά. Οι κανόνες περί του αλκοόλ είναι επίσης σαφείς και στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό σημαίνει ότι οι συμμετέχοντες φέρνουν το δικό τους ποτό. Βασικότερος είναι ο κανόνας ότι όλοι πρέπει να νιώθουν ασφαλείς και ότι οι συνευρέσεις χαρακτηρίζονται από αλληλοσεβασμό. Προς την επίτευξη του παραπάνω, συνίσταται ο εκ των προτέρων καθορισμός ορίων, ούτως ώστε να επιτευχθεί η γνωριμία μεταξύ ατόμων παρόμοιας οπτικής.

 

Τιπς

Όταν ένα άτομο ενδιαφέρεται να λάβει μέρος σ’ ένα τέτοιο πάρτι, φυσικά πρέπει να έχει υπόψιν του μερικές πληροφορίες. Αρχικά, καλό θα ήταν να έχει στο μυαλό του πως πρέπει να αποδείξει πως δεν είναι κανένας περίεργος και πως αντιλαμβάνεται το γεγονός ότι δεν πας σε τέτοιες εκδηλώσεις για να βγάλεις γούστα. Πρόκειται για μέρη στα οποία πολλοί πάνε για να χαλαρώσουν χωρίς να τους κρίνει κάποιος, τα οποία συχνά λαμβάνουν χώρα σε εστιατόρια, pubs, σπα, ακόμα και πλοία. Καλή ιδέα επίσης θα ήταν για κάποιον να λάβει μέρος σε μια συγκεκριμένη ομάδα ανάλογα με τις προτιμήσεις του και τα φετίχ του. Το ορθότερο σκεπτικό με το οποίο θα ήταν καλό κανείς να το αντιμετωπίσει είναι ότι πάει κάπου για να βρει παρέα και να περάσει την ώρα του και όχι, δεν εμφανίζεσαι απλώς εκεί από το πουθενά. Πολλές ιστοσελίδες και apps επιτρέπουν την εγγραφή αλλά και την ανεύρεση του πάρτι που αρμόζει στις ιδιαίτερες προτιμήσεις του καθενός.

Τέτοια πάρτι μπορούν να διαρκέσουν από ένα σαββατοκύριακο μέχρι και μια με δύο βδομάδες όταν πρόκειται για πάρτι πάνω σε πλοίο. Οι τοποθεσίες μπορεί μεν να ξεκινάνε από χλιδάτα μαγαζιά και προσωπικούς χώρους, όμως μπορούν να κυμανθούν και μέχρι το απλούστερο πλαίσιο, με σκοπό να καλύψουν διαφορετικά γούστα αλλά και να κάνουν τους καλεσμένους να νιώσουν σαν στο σπίτι τους. Εφόσον οι χώροι οι οποίοι αφιερώνονται γι’ αυτές τις συναθροίσεις είναι συχνά δημόσιοι, πολλές φορές διαμορφώνονται τα playrooms, τα δωμάτια όπου όταν το θελήσουν μπορούν να πάνε άτομα για να κάνουν παιχνίδι.

 

Online parties

Λίγο οι αποστάσεις ασφαλείας, λίγο οι κανόνες υγιεινής που έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, έχουμε όλοι λίγο ή πολύ διαμορφώσει τις ζωές μας κι έχουμε κάνει φίλο μας το zoom. Έτσι και στην προκειμένη περίπτωση, όλο αυτό το διάστημα έχουν οργανωθεί πάρτι ενηλίκων πίσω από μία οθόνη. Μια κοπέλα περιγράφει την πρώτη της αντίστοιχη εμπειρία με το αγόρι της και λέει πως πήγαν αγόρασαν μάσκες (για τα μάτια, όχι το στόμα αυτή τη φορά), χάριν ανωνυμίας και έκαναν log in στο πρώτο τους ερωτικό πάρτι. Το άγχος χάθηκε όταν άνοιξε η κάμερα και είδαν ότι είχαν ήδη μπει 50 άλλοι χρήστες. Τότε το άτομο το οποίο διοργάνωνε το πάρτι έκλεισε όλων τα μικρόφωνα και τους προέτρεψε να συζητούν μέσω chat. Για να σπάσει ο πάγος μία κοπέλα ξεκίνησε να χορεύει γύρω από μια μπανιέρα. Πολλοί παρακολουθούσαν με προσοχή ενώ ένα ζευγάρι είχε ήδη αρχίσει να συνευρίσκεται μπροστά στη κάμερα. Το πάρτι πήρε την τροπή που θα έπαιρνε ένα αντίστοιχό του σε φυσικό χώρο, απλώς προσαρμοσμένο στα πρόσφατα δεδομένα.

 

Γενικότερα, η ανωνυμία κι η ασφάλεια που προσδίδουν τέτοιες μαζώξεις, ωθούν τους ανθρώπους να τα δοκιμάσουν και να εκφραστούν νιώθοντας παράλληλα χαλαροί και αποκομμένοι από έναν κόσμο ο οποίος πολλές φορές τους παρεξηγεί. Κι εφόσον πρόκειται για κάθε άλλο παρά πολλούς που βρίσκονται και ξεκινούν να το κάνουν ανεξέλεγκτα, αλλά για οργανωμένες και μελετημένες συνευρέσεις, ολοένα και πιο πολύς κόσμος τολμά να τα δοκιμάζει και να εξερευνά τον ευφάνταστο αυτό κόσμο των ερωτικών πάρτι.

Συντάκτης: Άνδρη Χριστοφή
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου