Στα 3 eBook το 1 δώρο με το εκπτωτικό κουπόνι 3for2! Ανακάλυψέ τα!

paul838

«Αν δεν τα κάνω τώρα που είμαι νέος/α, πότε θα τα κάνω;» Αυτή η φράση έχει λεχθεί σχεδόν από όλους μας όσον αφορά τις εμπειρίες μας και τους πειραματισμούς μας στο σεξ. Γράφουμε checklists με τις εμπειρίες που θέλουμε να αποκτήσουμε και θέτουμε μία συγκεκριμένη ηλικία έως ότου θα πρέπει να τις έχουμε εφαρμόσει, κάνοντας έτσι το σεξ μια υποχρεωτική πράξη που πρέπει να γίνει με συγκεκριμένο τρόπο και στον κατάλληλο χρόνο.

Παρασυρόμενοι απ’ το νεαρό της ηλικίας μας βιαζόμαστε να βιώσουμε όσο το δυνατόν πιο εξτρίμ καταστάσεις στο σεξ και με όσο πιο πολλούς παρτενέρ, εξαιτίας της ψευδαίσθησης πως τώρα είναι η κατάλληλη ηλικία, καθώς αργότερα θα είναι ανέφικτο να το πραγματοποιήσουμε.

Οι λόγοι είναι είτε επειδή θεωρούμε πως όσο μεγαλώνουμε οι ερωτικές μας επιθυμίες κι ευκαιρίες περιορίζονται είτε πως θα μας κατακλύσει ένα κύμα αδράνειας και ρουτίνας και θα θέλουμε να καταλαγιάσουμε σε έναν σύντροφο και το σεξ θα γίνεται μόνο βάσει προγράμματος κι έπειτα από διαβούλευση, ή ακόμη επειδή δε θα νιώθουμε άνετα με το σώμα μας κι αυτό θα μας αποτρέπει να νιώσουμε τη μέγιστη απόλαυση.

Όμως, η αδιάλλακτη πεποίθησή μας πως οι καλύτερες σεξουαλικές εμπειρίες συμβαίνουν μόνο όσο είμαστε νέοι δεν αποτελεί παρά ένα μύθο. Αντίθετα, καθώς προστίθενται κι άλλα χρόνια στην ηλικία μας, το σεξ τείνει προς το καλύτερο, εντονότερο κι απολαυστικότερο. Η έννοια της σαρκικής απόλαυσης παίρνει διαφορετική μορφή από εκείνη που είχαμε σχηματίσει όσο ήμασταν νέοι κι επικεντρωνόμαστε περισσότερο στην ηδονή της πράξης παρά απλώς στην ίδια την πράξη.

Αρχικά, μόνο και μόνο η διαδικασία της στοχοθεσίας των σεξουαλικών εμπειριών, που κάνουμε ως νέοι, αλλοιώνει εξ ολοκλήρου την ουσία του σεξ. Το σεξ χρειάζεται αυθορμητισμό και παρορμητικότητα. Οι σεξουαλικές εμπειρίες στο πλαίσιο του προσχεδιασμένου, που γίνονται απλώς για προστεθούν στη λίστα των κατορθωμάτων, δεν έχουν την ίδια ένταση και το ίδιο πάθος που έχουν οι αυθόρμητες, απρόβλεπτες και γεμάτες πόθο στιγμές.

Επίσης, στην πορεία γεννιούνται κι άλλες επιθυμίες και προκλήσεις που είμαστε διατεθειμένοι να λάβουμε, τις οποίες παλαιότερα δεν είχαμε σκεφτεί καν ή κι ακόμη μπορεί να ‘χαμε απορρίψει πανηγυρικά. Αυτές τις επιθυμίες μπορεί να μας τις ξύπνησε η γνωριμία μας με ένα καινούριο άτομο ή εμπλοκή μας σε κάποια απροσδόκητα ερωτική κατάσταση, με συνέπεια να θελήσουμε να προχωρήσουμε σκηνές πρωτόγνωρες για τα μέχρι τότε δεδομένα μας.

Όσο μεγαλώνουμε όχι μόνο έχουμε περισσότερες επιθυμίες ή μας παρουσιάζονται ολοένα και περισσότερες προκλήσεις, αλλά αλλάζει εντελώς ο τρόπος που τις αντιλαμβανόμαστε. Ως πιο ώριμοι πλέον έχουμε αναγνωρίσει κι εδραιώσει τις προτιμήσεις μας, έχουμε καταλάβει τη λειτουργία του σώματός μας κι αποδεχτεί τη μορφή του, γνωρίζουμε τι μας ιντριγκάρει και τι μας ανάβει και τέλος ψάχνουμε στο σεξ μια βαθύτερη σωματική σύνδεση και χημεία, παρά μια τυποποιημένη κι άσκοπη συνεύρεση.

Ακόμη, το ότι όσο εξασκείσαι σε κάτι γίνεσαι περισσότερο καλός σε αυτό, ισχύει και για το σεξ. Με το πέρασμα του χρόνου και την απόκτηση περισσότερων ερωτικών εμπειριών το σεξ γίνεται καλύτερο κι η απόλαυση ξεπερνά κάθε φορά τα όρια. Δεν μπορεί να συγκριθεί η πρώτη μας φορά με τη δέκατη κι ούτε η δέκατη με την εκατοστή.

Καθώς ο άνθρωπος αποτελεί έρμαιο των ενστίκτων του, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εκ προηγουμένου ποια και πώς θα ‘ναι η σεξουαλική μας ζωή ή και ποιες είναι ακριβώς οι επιθυμίες μας. Απ’ τη μια μέρα στην άλλη μπορεί τα ένστικτά μας να μας οδηγήσουν σε αναπάντεχες προκλήσεις, που καμία checklist δεν μπορούσε να προβλέψει ή που καμία φαντασίωσή μας δεν μπορούσε να περιγράψει. Επίσης, δε γνωρίζουμε το πότε θα μας χτυπήσει την πόρτα μια καινούργια παρόρμηση, οπότε δεν μπορεί να υφίσταται κανένας χρονικός περιορισμός στον πειραματισμό.

Παρότι μπορεί να μην το πιστεύουμε, όσο μεγαλώνουμε το μυαλό μας γίνεται πιο βρόμικο κι οι πράξεις μας πιο προκλητικές απ’ το συνηθισμένο. Ως νέοι ίσως έχουμε περισσότερες σεξουαλικές εμπειρίες, όμως ως μεγαλύτεροι έχουμε τις καλύτερες.

Συντάκτης: Αθηνά Αναστασοπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη