Τους αναγνωρίζεις από μια χειραψία. Από το σκληροδουλεμένο χέρι. Αυτό το τραχύ. Από τις μεγάλες πλάτες που δεν έχουν αποκτηθεί σε γυμναστήρια κι απ’ αυτό το βλέμμα, το καθαρό, το άγριο, το μυστήριο. Σου ‘ρχονται στο μυαλό τα καθαρόαιμα αρσενικά, σου ‘ρχονται στο μυαλό ιδρώτας και μύες.

Όλα αυτά που περνάνε από μπροστά σου τον τελευταίο καιρό σε κάνουν να τους εκτιμάς ολοένα και περισσότερο. Υπάρχει λόγος που όλες οι γυναίκες έχουν μπουχτίσει με τους δήθεν άνδρες. Ο τύπος με τη χρυσή καδένα στο λαιμό, δε θα περάσει πλέον απαρατήρητος από δίπλα σου στο δρόμο, γιατί τουλάχιστον μ’ αυτόν ξέρεις ότι έχεις περισσότερες πιθανότητες να είναι αληθινός απέναντι σου.

Δε χρειάζεσαι άλλη μια «ντίβα» στη ζωή σου. Ξέρεις ότι δε θα στην κάνει, δε θα σε παίξει, δε θα σου κάνει παιχνίδια. Θα είναι ντόμπρος απέναντι σου. Έτσι έχει μάθει. Δεν έχει παιδιαρίσματα εδώ. Οι άντρες αυτοί ήταν από πάντα άντρες, ποτέ αγοράκια, σαν να είχαν μέσα τους μια έμφυτη ωριμότητα, ίσως κι αυτή στην ουσία της να ήταν η απλότητα στη συμπεριφορά τους, τέλος πάντων, ήξεραν τι ήθελαν και το διεκδικούσαν. Όπως και στην απασχόλησή τους, οι χειρώνακτες άνδρες εντοπίζουν το στόχο και ρίχνονται με τα μούτρα στη δουλειά.

Γνωρίζουν πώς πρέπει να χειριστούν την κάθε κατάσταση με το να εστιάζουν απλά στα βασικά και δεν επιδιώκουν να σε εντυπωσιάσουν με περιττά πράγματα. Αρκούνται στο να καταστήσουν σαφές το πόσο σε θέλουν, με όλους τους πιθανούς τρόπους. Αχ, τι σου είναι αυτή η μαθηματική σκέψη!

Έχουν τελειώσει Πολυτεχνεία, ΤΕΙ, σε καμία περίπτωση θεολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί, ή προτίμησαν να δουλεύουν από μικροί σε καθαρά χειρωνακτικές δουλείες· αμπέλι, συνεργεία, ηλεκτρολόγοι και τα σχετικά. Σου σχεδιάζει και σου χτίζει το σπίτι, σου αλλάζει λάμπες, ξέρει τι έπαθε το αυτοκίνητό σου, πιθανότατα αν ενδείκνυται και το κλίμα να μην πεινάσεις ποτέ μαζί του γιατί έχει προνοήσει για το δικό του παρτέρι και στην καλύτερη αν συνδυάζει και ρομαντισμό, ο άνδρας αυτός είναι ικανός να δημιουργήσει και κρασί σύμφωνα με τα γούστα σου το οποίο εννοείται ότι θα φέρει το όνομά σου.

Γιατί όπως και να το κάνουμε ξέρουν να πιάνουν τα χέρια τους. Απ’ όλες τις απόψεις. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι οι πιο αρρενωποί και μπρουτάλ άνδρες βρίσκονται πάνω-πάνω στη λίστα των ερωτικών εμπειριών των γυναικών. Έχουν την απαραίτητη πυγμή κι όση αγριάδα ακριβώς χρειάζεται για να χαρακτηρισθεί μια στιγμή ως παθιασμένη. Και τα δύο αυτά αντικατοπτρίζονται στις φλέβες των χεριών του, που πετάγονται κάθε φορά που αγγίζει το πολυπόθητο τρόπαιό του.

Γιατί σου επιδεικνύουν τον ανδρισμό τους μέσα από τη μυϊκή διάπλαση που το γυναικείο σώμα δεν απολαμβάνει. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με το φύλο τόσο, όσο με το χαρακτήρα του εκάστου ανδρός, αν θα χρησιμοποιήσει αυτή του και μόνο την υπεροχή, για να επιβληθεί, ή για να προβάλλει ασφάλεια!

Εδώ τα όρια είναι κάπως λεπτά, αλλά σίγουρα ξέρεις ότι ένας τέτοιου είδους άνδρας θα είναι σε θέση να σε προστατεύσει σε κάθε περίπτωση. Κι ούτε καν θα του το επιτρέψει κι η αρσενική του φύση να δράσει αντίθετα σε αυτό, δηλαδή. 

Και το αίσθημα της ασφάλειας σε ποιον δεν αρέσει; Δεν είναι χαρακτηριστικό των «αδύναμων» γυναικών ή κάτι τέτοιο, δε σημαίνει ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι από μόνες τους, δε σημαίνει ότι όντως χρειάζονται βοήθεια και προστασία, αλλά ακόμη κι αν όλα αυτά είναι σε υποθετικό επίπεδο, το αίσθημα του να ξέρεις ότι μπορείς να βασιστείς σε έναν τέτοιο άντρα δεν αντικαθίσταται με τίποτα.

Όταν από τότε που θυμάσαι τον εαυτό σου έχεις μάθει οτιδήποτε κάνεις να περνά από τα ίδια σου τα χεριά, είναι λίγο δύσκολο επίσης να τιθασευτείς και να αφήσεις να σε κάνουν οι άλλοι ό,τι θέλουν. Σε όλους τους τομείς της ζωής σου. Είναι άκρως αφροδισιακό ο άλλος να ξέρει τι θέλει, εξαρχής. Ακόμη κι αν τελικά σου επιτρέψει να τον κάνεις ό,τι θέλεις, θα το κάνει με τέτοιο τρόπο που δε θα το καταλάβεις καν, σαν να ήταν δική του επιλογή. Δεν είναι οι τύποι που γίνονται σκυλάκια. Είναι γεννημένοι άντρες. Κι αυτή είναι η γοητεία τους.

 

Επιμέλεια Κειμένου Σοφίας Γαρμπή: Πωλίνα Πανέρη

 

Συντάκτης: Σοφία Γαρμπή