Μπορεί να είμαστε μια μικρή χώρα όμως δε λείπουν οι μεγάλες, συγκινητικές και σε βάθος τηλεοπτικές παραγωγές, από σπουδαίους σεναριογράφους, σκηνοθέτες που συνοδεύονται από την εξαιρετική απόδοση κάθε ρόλου με τη βοήθεια των ηθοποιών. Η μεγαλύτερη παραγωγή στην τηλεόραση που είχαμε δει μέχρι τώρα ήταν Το Νησί το 2010 στο mega ενώ από πρόσφατες προσεγμένες δουλειές ήταν η σειρά άγριες μέλισσες και τα καλύτερά μας χρόνια – που κάποιοι ξεχώρισαν. Μια τέτοια στιγμή μεγάλης και ακριβής παραγωγής ήδη έχει ξεκινήσει τα γυρίσματα εδώ και καιρό, οπότε αναμένουμε απ’ τον Σεπτέμβρη στις οθόνες μας τη Μάγισσα.

Λένε πως αν πετύχει μια συνταγή δύσκολα την αλλάζεις και αυτό σίγουρα το κράτησε ο αντ1 όπου μετά τη μεγάλη απήχηση των άγριων μελισσών προσυπογράφουν και πάλι τη νέα σειρά η Μελίνα Τσαμπάνη και ο Πέτρος Καλκόβαλης στο σενάριο και στη σκηνοθεσία ο Λευτέρης Χαρίτος. Το βασικό στούντιο είναι στο διαμορφωμένο κτήμα Νάσιουτζικ όπου φτιάχτηκε ένα κάστρο 9 μέτρα, μέσα έχει δωμάτια, μπουντρούμια και χώρο βασανιστηρίων σύμφωνα με τον σκηνοθέτη. Η υπόθεση της σειράς εκτυλίσσεται στη Μάνη το 1817, 4 χρόνια δηλαδή πριν την Ελληνική Επανάσταση. Δύο οικογένειες στη Μάνη βρίσκονται σ΄αντίθετα μέτωπα, λόγω μιας πελώριας βεντέτας. Προκειμένου να ενωθούν, για χάρη του μεγάλου αγώνα, συνάπτουν έναν γάμο μεταξύ των παιδιών τους. Μέσα από τον συγκεκριμένο γάμο γεννιέται ένα αγοράκι, το οποίο εξαφανίζεται μόλις λίγους μήνες αργότερα από τη γεννησή του. Η υπηρέτρια της μιας οικογένειας, την οποία θα υποδυθεί η Έλλη Τρίγγου, βλέπει ένα όραμα, στο οποίο φαίνεται πως το παιδί βρίσκεται στο ποτάμι. Γνωστοποιεί στους γονείς το όνειρό της και όλοι κατευθύνονται τρέχοντας στο σημείο που είδε το μωρό. Όταν εντοπίζουν το μωρό νεκρό μέσα στο ποτάμι, ξέρουμε πως η σειρά έχει ξεκινήσει.

Οι Λασκαραίοι είναι οι καπεταναίοι του Πόρτο Κάγιο, με την πιο ισχυρή οικογένεια της Νότιας Προσηλιακής Μάνης, διαφεντεύουν εκεί με πυγμή κι αίσθημα δικαίου. Έμβλημά τους είναι η φλεγόμενη καρδιά και το χρέος τους είναι να κρατήσουν και να προστατέψουν το όνομα που φέρουν.

Οι Γερακάρηδες απο την άλλη μεριά είναι οι πειρατές του Πόρτο Κάγιο. Αδίστακτοι κατά βάση, πολεμιστές, ο φόβος και ο τρόμος της Μάνης, ψάχνοντας το επόμενο θύμα τους στις θάλασσες. Έμβλημά τους το γεράκι και διακαής πόθος τους η επικράτηση στην περιοχή και η είσοδος στις τάξεις των Καπεταναίων. (Πηγή)

Τη νεαρή μάγισσα -τον πρωταγωνιστικό ρόλο δηλαδή- έχει η Έλλη Τρίγγου που υποδύεται τη Θεοφανώ, μια κοπέλα με διορατικές ικανότητες η οποία εμπλέκεται σε αρκετούς μπελάδες σε μια εποχή δύσκολη και αρκετά σκοτεινή. Και φυσικά αφού μας έδειξε στις άγριες μέλισσες το ταλέντο της αναμένουμε να μας καταπλήξει.

Ο Τάσος Νούσιας σε ό,τι και να κάνει ξέρει πώς να ξεχωρίζει και να είναι μοναδικός, έτσι στη σειρά κάνει έναν πειρατή. Είναι μια ξεχωριστή κατηγορία οι πειρατές της Μάνης, ξεφεύγουν από τις συνηθισμένες νόρμες κι όλοι εμπλέκονται μ’ όλους στη σειρά. «Είμαστε όλοι διαπλεκόμενοι» είχε δηλώσει, αποκαλύπτοντας και τι σχέση θα έχει στη σειρά με την Κατερίνα Λέχου η οποία θα είναι η συμπεθέρα του στο έργο.

Ο Νίκος Ψαρράς επίσης ένας ηθοποιός που καταφέρνει κάθε φορά να μας κερδίσει υποδύεται τον Κανέλλο που οι οικογένειά του είναι πλούσιοι καπεταναίοι, άρχουσα τάξη. Και ενώ ξεκινά ως ο ρεμπεσκές της οικογένειας εξελίσσεται πολύ όμορφα ο ρόλος του, ενώ ερωτεύεται κάποια που δεν μπορεί να γίνει δική του. Έδωσε μάλιστα και spoiler ότι οι θεατές θα μάθουν το δολοφόνο πολύ πριν από τους ήρωες που θα έχουν άγνοια.

Ο Γιώργος Γάλλος ενσαρκώνει έναν άντρα της Μάνης με εξουσία στα χέρια του, ο οποίος κατά τη διάρκεια της σειράς παντρεύεται δύο γυναίκες, έχοντας ως στόχο να καταφέρει ν’ αποκτήσει απογόνους. Η πρώτη του σύζυγος δεν κατάφερε να του φέρει στον κόσμο τον γιο που τόσο ήθελε, για αυτό και παντρεύεται μια άλλη γυναίκα, η οποία γεννά τον απόγονο. Σ’ αυτόν τον ρόλο θα δούμε την αγαπημένη Κατερίνα Λέχου μετά από την τελευταία ανατριχιαστική ερμηνεία της στο νησί. Ο Αναστάσης Ροϊλός με μούσι και διαφορετικός υποδύεται έναν νεαρό σοφό άνδρα, με καταγωγή από την Οδησσό, ενώ θα δούμε και τη Μαρκέλλα Γιαννάτου σ’ έναν διαφορετικό ρόλο αυτήν τη φορά.

Τέλος ο πολλά υποσχόμενος για ακόμα μια φορά σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρίτος ανέφερε πως «Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα. Είμαστε στα 60 επεισόδια και θα προβάλλεται δυο φορές την εβδομάδα. Η σειρά είναι “crime”, ψάχνουν όλοι να βρουν ποιος σκότωσε το μωρό, και φυσικά έχουμε την ιστορία δυο οικογενειών. Τα μίση και τα πάθη, παράνομοι έρωτες. Οι Μανιάτες είναι πειρατές και έχουμε πολλές μάχες. Το πρώτο επεισόδιο θα είναι κάτι που δεν έχουμε δει ποτέ»

Εμείς δεν έχουμε παρά μόνο να περιμένουμε με αγωνία τη νέα σειρά, που αναμένεται να γίνει από τις ωραιότερες συνήθειές μας!

 

Πηγή Φωτογραφίας

Συντάκτης: Φωτεινή Γιαμά
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου