Όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε κληθεί να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση ή περισσότερες από μία καταστάσεις, οι οποίες όσο και να το προσπαθούμε ή να το παλεύουμε δεν είναι εφικτό να περατωθούν με κανένα τρόπο και μέσο. Κι αντί να αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν εμείς εκεί προσπαθούμε να σπρώξουμε τα πράγματα να πάνε όπως τα θέλουμε εμείς χωρίς πολλές φορές να κατανοούμε πως κάποια από αυτά ίσως να μη γίνονται για το καλό μας.  Δίχως να καταλαβαίνουμε πως δε γίνεται τα πάντα να κυλάνε όπως θα τα θέλαμε. Ποιοι είναι όμως οι λόγοι που όπως λένε κι οι Άγγλοι πρέπει να κάνουμε πράξη το “go with the flow” και να μην πιέζουμε τις καταστάσεις;

 

 

1. Χρειάζεται υπομονή

Κι όταν μιλάμε για υπομονή εννοούμε πως στη ζωή μας πρέπει να αφήνουμε κάποια πράγματα, δεδομένα και καταστάσεις να κυλήσουν σιγά-σιγά. Γιατί όπως λένε κι οι γιαγιάδες μας, το καλό πράγμα αργεί να συμβεί, κι αν συμβεί γρήγορα δε θα έχει την ίδια ομορφιά, ούτε θα το εκτιμήσουμε αρκετά. Κάποιες φορές όταν αφήνουμε τα πράγματα να πάρουν χώρο και χρόνο αφήνουμε και τον εαυτό μας να πάρει μια ανάσα και να κατανοήσει αν όντως επιθυμεί αυτό το οποίο κυνηγάει. Γι αυτό ας ηρεμήσουμε κι ας αφήσουμε το κουβάρι να ξετυλιχθεί μόνο του, όσο εμείς κάνουμε τη δουλειά μας.

 

2. Μάθε από τα λάθη σου

Κάθε φορά που κάνεις ένα λάθος, αντί να αρχίζεις την γκρίνια και τις κατηγορίες στον εαυτό σου, μάζεψε την εμπειρία που αποκόμισες και βάλε πλώρη για νέους στόχους, με αισιοδοξία ότι θα πετύχεις. Μην πιέζεις τον εαυτό σου να φέρει εις πέρας καταστάσεις που δεν του κάνουν καλό. Μην υλοποιείς με το ζόρι και με σπρώξιμο καταστάσεις που μόνο για το καλό σου δεν είναι. Αν για παράδειγμα χώρισες και το ταίρι σου δε θέλει να είστε μαζί γιατί να πιέσεις το όλο θέμα κι απλά να μην αφήσεις το χώρο και τον χρόνο να κάνουν την απαραίτητη δουλειά;

 

I Make Mistakes GIFs - Get the best GIF on GIPHY

 

3. Ότι είναι πραγματικά για εσένα θα συμβεί

Πες το κάρμα, πες το σύμπαν, όλοι μας έχουμε υπάρξει σε καταστάσεις που τελικά αποφασίσαμε πως έγιναν για καλό και πως αν γίνονταν διαφορετικά δε θα ήμασταν σε ευχάριστη θέση. Μη ζορίζεις τίποτα γιατί όταν κάτι είναι για εσένα πραγματικά θα βρει τον δρόμο του. Θα μου πεις βέβαια συν Αθηνά και χείρα κινεί αλλά πολλές φορές η ζωή μας φυλάει πολύ καλύτερες εκπλήξεις απ’ όσο θα μπορούσες να φανταστείς. Δώσε στον εαυτό σου λίγο αέρα να ανασαίνει πού και πού. Άσε και κάτι να πέσει κάτω κι ας μη βγει όπως το ήθελες. Εμπιστεύσου την τύχη σου, το σύμπαν, τη μοίρα, τον θεό σου, ή οτιδήποτε άλλο πιστεύεις.

 

4. Όσο κυνηγάς κάτι τόσο πιο μακρυά σου αυτό θα φύγει

Κυνηγάμε τις «σωστές» δουλειές, τις σωστές προοπτικές, κυνηγάμε έρωτες και φιλίες χωρίς να κατανοούμε πως όσο είμαστε στον διαρκή αγώνα απόκτησης όλων αυτών χάνουμε άλλα πράγματα από τη ζωή μας που είναι πιο σπουδαία. Όπως για παράδειγμα την προσωπικής μας γαλήνη και ευημερία. Έχουμε τόσα μέρη να δούμε, τόσα βιβλία να διαβάσουμε, τόσα πρόσωπα να αγκαλιάσουμε και να αγαπήσουμε, η ευτυχία μας δε στηρίζεται ολοκληρωτικά στην επαγγελματική κι ερωτική μας ζωή. Ας ασχοληθούμε παραπάνω με εμάς χωρίς να πιέζουμε κανέναν και τίποτα παρά μόνο τον εαυτό μας, να γίνεται πιο ευτυχισμένος κάθε μέρα!

 

Run Away GIFs - Get the best GIF on GIPHY

 

5. Κανείς δεν είναι τέλειος

Όσο και να πιέζεις καταστάσεις, όσο τέλειος και να γίνεις, ποτέ δε θα είσαι αρκετά ικανοποιημένος με τον εαυτό σου γιατί πάντα θα θες και το κάτι παραπάνω -είτε από εσένα, είτε από τους άλλους και τις καταστάσεις γύρω σου. Απλά χαλάρωσε! Κάνεις μας δεν είναι αλάνθαστος και τέλειος κι αυτό είναι που μας ξεχωρίζει από τα ρομπότ! Απόλαυσε το να κάνεις λάθη και να παίρνεις μαθήματα. Όσο περισσότερο δουλεύεις χωρίς να λες ευχαριστώ για όσα ήδη πέτυχες, τόσο περισσότερο θα εθίζεσαι στο να κερδίσεις περισσότερα, να ανέβεις πιο ψηλά, να πάρεις καλύτερο μισθό. Μέσα σου όμως, δε θα γεμίσεις έτσι.

 

Και τελικά, καλό είναι να θυμόμαστε όσα πετύχαμε, να ευχαριστούμε τον εαυτό μας που δούλεψε, τις συνθήκες που μας βοήθησαν, τον χρόνο και τον χώρο που μας αγκάλιασαν μέχρι να φτάσουμε εκεί που θέλαμε. Καλό είναι να μας αγαπάμε λίγο παραπάνω.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Ελένη Σωτηροπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου