pillow181098

Πολλές φορές σκεφτόμαστε αν είμαστε καλοί στο κρεβάτι και αναρωτιόμαστε κατά πόσο καταφέρνουμε να ευχαριστήσουμε τον/την παρτενέρ μας. Πέρα απ’ το κομμάτι των ανασφαλειών που μας πιάνουν κατά καιρούς, αν δεν προκύπτει δηλαδή από άγχος επίδοσης η αγωνία μας, είναι λογικό κάποιες φορές να μην αντιλαμβανόμαστε πότε φτάνουμε στο μέγιστο των ικανοτήτων μας ή πότε μπορούμε να δώσουμε κάτι παραπάνω.

Πώς, λοιπόν, θα καταλάβουμε αν κάτι δεν κάνουμε καλά στις προσωπικές στιγμές και τι ακριβώς είναι αυτό, ώστε να έχουμε περιθώριο βελτίωσης για να ικανοποιήσουμε τόσο εμάς όσο και τον άνθρωπό μας; Ας ξεκινήσουμε πρώτα από τον εαυτό μας, μιας και δεν μπορείς να ευχαριστήσεις κάποιον αν δεν ξέρεις τι ευχαριστεί εσένα και τι σε φτιάχνει σε αυτόν τον τομέα. Μια καλή μέθοδος για να καταλάβεις τι σου αρέσει είναι να προσπαθήσεις να τη βρεις μόνος σου. Αυτό για κάποιον ανεξήγητο λόγο αποτελεί μια μορφή ταμπού στις μέρες μας και πολλοί από εμάς ντρεπόμαστε να παραδεχτούμε πως το κάνουμε, παρ’ όλο που είναι απόλυτα φυσιολογικό και υγιές! Είναι ένας υπέροχος τρόπος να ανακαλύψουμε το σώμα μας, να δούμε τι πραγματικά μας κάνει και τι δε μας ταιριάζει. Ακόμα και σε περιπτώσεις που ο/η παρτενέρ μας έχει διαφορετικές προτιμήσεις είναι ευκαιρία να δοκιμάσουμε αν κάτι καινούριο μας ταιριάζει!

Τι γίνεται όταν μέσα στον πόθο καταλαβαίνουμε πως δεν ικανοποιούμε στο έπακρο τον/την παρτενέρ μας; Όταν νιώσουμε πως δεν είμαστε τελικά και τόσο καλοί; Αρχικά, μια κουβέντα θα μπορούσε να βοηθήσει την κατάσταση, ώστε δούμε τι αρέσει στον άλλον και αν μπορούμε να το υποστηρίξουμε. Άλλη μια λύση είναι να προτρέπεις τον σύντροφό σου να σου πει εκείνη τη στιγμή τι ακριβώς δεν του αρέσει, ώστε να καταλαβαίνεις και επί της ουσίας ποιες πράξεις σου θα ήταν καλό να μην επαναλάβεις. Επίσης, θα μπορούσε να σου προτείνει έναν τρόπο να το κάνεις καλύτερα ή διαφορετικά και να το δοκιμάσεις μέχρι να προσφέρεις τη μέγιστη απόλαυση. Το κρεβάτι είναι μια μορφή συνεργασίας κι όπου υπάρχει προσπάθεια, αργά ή γρήγορα έρχονται και θετικά αποτελέσματα. Είναι μια καλή ευκαιρία να μιλήσετε ανοιχτά και να εξελιχθείτε μαζί στον συγκεκριμένο τομέα, δοκιμάζοντας νέες μεθόδους και τρόπους προσέγγισης. Μπορείς ακόμα να αξιοποιήσεις διάφορα βοηθήματα -αν αρέσουν και σε σένα και στο ταίρι- τα οποία υπόσχονται να κάνουν την εμπειρία σας ακόμα καλύτερη.

Βγες από τη ζώνη ασφαλείας σου, διάβασε διάφορα βιβλία γύρω από των τομέων τον ερωτικών. Οι περισσότεροι διστάζουμε να δοκιμάσουμε νέα πράγματα με τον/τη σύντροφό μας, μην και δεν του/της αρέσουν και καταλήξουμε να παρεξηγηθούμε. Η επαφή ανάμεσα σε δύο ανθρώπους είναι απ’ τα πιο όμορφα πράγματα στη ζωή. Το να πειραματιζόμαστε σε αυτόν τον τομέα είναι ένα ταξίδι που δεν έχει τελειωμό. Αν δε νιώθουμε τόσο καλοί στο κρεβάτι, αυτό δεν είναι κακό σημάδι και δε σημαίνει πως εφ’ όρου ζωής δε θα είναι το δυνατό μας σημείο. Αρκεί να απελευθερωθείς και να βρεθεί ο κατάλληλος συνδυασμός για να πάρουν τα σεντόνια φωτιά. Ας ηρεμήσουμε κι ας κάνουμε το κρεβάτι να πάρει τα πάνω του! Καλή διασκέδαση!

Συντάκτης: Ελένη Σωτηροπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.