Ξυπνάς από ένα περίεργο όνειρο. Οι σκέψεις σου σε κάνουν να πάρεις μια παράξενη έκφραση. Μπερδεμένη. Ούτε αηδίας ούτε ευχαρίστησης. Κάθεσαι συνοφρυωμένος στην άκρη του κρεβατιού, κουκουλωμένος με την κουβέρτα σου και σκέφτεσαι εκείνο το όνειρο. Ήσουν εσύ κι ένας ομόφυλός σου με τα σώματα σας μπλεγμένα.

«Τι φάση;» σκέφτεσαι. Γιατί να έχω τέτοιες περίεργες φαντασιώσεις στο υποσυνείδητό μου; Μήπως είμαι ομοφυλόφιλος/ομοφυλόφιλη και δεν το ξέρω; Όχι, αποκλείεται. Δε με ελκύουν άνθρωποι του ίδιου φύλου, όχι ερωτικά. Τι σκατά ρε μυαλό; Πάλι ηλίθια παιχνίδια παίζεις; Και ποιος/ποια ήταν αυτός/αυτή που με πασπάτευε; Μήπως να το ψάξω;

Και το ψάχνεις. Και βρίσκεις κάποια πράγματα που αντί να σε ξεδιαλύνουν σε μπερδεύουν ακόμη περισσότερο. Η επιστήμη δεν έχει ξεκάθαρες απαντήσεις για τις φαντασιώσεις σου. Καλά όσον αφορά εσένα, ας’ το. Κουκουλώνεσαι πιο πολύ μες τα σκεπάσματα. Δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί εκείνο το όνειρο έχει τόσο μεγάλη επίδραση πάνω σου. Ούτε μπορείς να καταλάβεις αν σου άρεσε ή όχι. Μόνο αναστάτωση νιώθεις.  

Περίεργο πράγμα οι φαντασιώσεις. Ειδικά οι σεξουαλικές. Κάνουν το μυαλό σου να φτιάχνει εικόνες με πρωταγωνιστές εσένα και έναν-μια άκυρο/-η που έτυχε να παρατηρήσεις το πρωί στο λεωφορείο, στην διπλανή παρέα στην καφετέρια, στο φανάρι που περίμενες για να περάσεις απέναντι, στον πάγκο με τα τυριά στο σουπερμάρκετ.

Ίσως να παρεξήγησες. Ίσως το μυαλό σου να παρεξήγησε. Ίσως εκείνος ο άκυρος/-η να άσκησε τόση έλξη πάνω σου που οι σκέψεις σου το παρερμήνευσαν. Δεν είσαι ομοφυλόφιλος/-η. Ούτε έχει ξανατύχει να έχεις ομοφυλοφιλικές φαντασιώσεις. Γιατί τώρα;

Το μυαλό ανέκαθεν έπαιζε βρώμικα παιχνίδια. Εκείνο είναι που δημιουργεί όλα αυτά τα συναισθήματα, όλες αυτές τις σκέψεις, όλα αυτά τα όνειρα, τις φαντασιώσεις. Αυτή η καύλα που νιώθεις όταν σε ελκύει σεξουαλικά κάποιος, δημιούργημα του μυαλού σου είναι. Όπως κι αυτό που είδες στον ύπνο σου. Αλήθεια τι είδες; Εσένα και έναν άλλο ομόφυλό να κάνετε σεξ. Ή να αγαπιέστε γενικότερα τέλος πάντων.

Ήξερες ότι σε μια αμερικανική έρευνα 5.253 γυναικών και 2.653 αντρών μόλις το 2% αυτοπροσδιορίζονται ως ομοφυλόφιλοι/αμφιφυλόφιλοι;  Αντιθέτως, το ποσοστό αυτών που έχουν αποκλειστικά ομόφυλες σεξουαλικές φαντασιώσεις ανεβαίνει στο 9%, ενώ άλλο ένα 4% ετερόφυλων, δηλώνει ότι το 51-99% των σεξουαλικών φαντασιώσεών τους είναι με άτομα του ίδιου φύλου. Σε ελληνική μελέτη σε 2.275 γυναίκες και 1.309 άντρες, το 8% δηλώνει ομόφυλο σεξουαλικό ενδιαφέρον, αλλά μόνο το 3% αναφέρει ομόφυλες σεξουαλικές εμπειρίες.

Έβγαλες καμία άκρη; Όχι; Δεν πειράζει. Ούτως ή άλλως δε χρειάζεται να διατυμπανίζεις τις σεξουαλικές σου φαντασιώσεις από ‘δω κι από ‘κει, οπότε πού το πρόβλημα; Τι κι αν ήταν η πρώτη φορά που φαντάστηκες να μπλέκεις χέρια, πόδια και συναίσθημα με κάποιον ομόφυλο; Τι κι αν ήταν μία φορά από τις πολλές που κάποιος άκυρος σε έκανε να ζαρώνεις σεντόνια και να σφίγγεις παλάμες; Στο μυαλό σου πάντα. Η φαντασία είναι φαντασία.

Άφησέ την να οργιάζει και αφέσου κι εσύ. Μπορεί αυτές οι φαντασιώσεις να σε κάνουν ενεργό/ενεργή στην πραγματική σου σεξουαλική ζωή. Μπορεί να είσαι σε φάση πειραματισμού. Μπορεί και να σιχαίνεσαι και μόνο στη σκέψη ενός γυμνού σώματος ομόφυλού σου πάνω στο δικό σου. Μην το σκέφτεσαι τόσο πολύ. Οι ομοφυλοφιλικές φαντασιώσεις δε σε κάνουν ομοφυλόφιλο.

Εσύ και μόνο ξέρεις τι είσαι. Είτε γεννιέσαι με ομοφυλοφιλικές τάσεις και το ξέρεις από πάντα, είτε γεννιέσαι με ομοφυλοφιλικές τάσεις και το ανακαλύπτεις από αυτά που σε ελκύουν. Από αυτά που δε σε αφήνουν να κοιμηθείς τα βράδια επειδή δεν μπορείς και δε θες να κλείσεις τα μάτια σου και να σταματήσεις να τα σκέφτεσαι. Όχι απ’ αυτά που έρχονται και φεύγουν μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου. Ούτε απ’ αυτά που μπορεί να θες να δοκιμάσεις μια φορά στη ζωή σου για να αποκτήσεις εμπειρίες.

Έτσι κι αλλιώς όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε. Εκείνο του κόσμου, της κοινωνίας. Όλοι, ανεξαρτήτως σεξουαλικών προτιμήσεων, μοιραζόμαστε βιώματα, καθημερινότητα, ζωές. Γιατί όχι και φαντασιώσεις;

 

Πηγή στατιστικών 

Επιμέλεια Κειμένου: Σοφία Καλπαζίδου

Συντάκτης: Μαριάννα Συμεωνίδη