Έχεις βγει με γκομενάκι. Πρώτα για καφέ, μετά για καμιά βόλτα πιασμένοι χέρι-χέρι και στο τέλος σπίτι του/της. Αφού έχουν περάσει κάποιες ώρες έντονου μπαλαμουτιού και ξεστρωσίματος σεντονιών, αποφασίζεις ότι είναι ώρα να γυρίσεις σπίτι. Περνάς το κατώφλι σου και το πρώτο πράγμα που κάνεις (αν δεν το έχεις κάνει ήδη) είναι να πάρεις τηλέφωνο την κολλητή ή τον κολλητό για να εξιστορήσεις με κάθε ανατριχιαστική λεπτομέρεια τι έγινε.

Κλείνοντας το τηλέφωνο και αφού νιώθεις πλέον ότι έκανες το καθήκον σου να ενημερώσεις, πέφτεις για ύπνο ήρεμος με τις αναμνήσεις της προηγούμενης ώρας να σουλατσάρουν στο κεφάλι σου.

Ξυπνάς μες στον προβληματισμό. Δεν μπορείς να αποφασίσεις αν το εν λόγω γκομενάκι είναι κατάλληλο για σένα. Αυτές οι ώρες που περάσατε μαζί την προηγούμενη μέρα ήταν οι ομορφότερες, αλλά αυτό που σε κάνει να έχεις ενδοιασμούς είναι εκείνες οι βραδινές ώρες. Αυτές οι ώρες που περάσατε λέγοντας και κάνοντας πράγματα που το πρωί μοιάζουν απαγορευμένα.

Τι κι αν ταιριάζετε απόλυτα; Τι κι αν τα κοινά σας διαγράφουν εντελώς από το πλάνο τις διαφορές σας; Τι κι αν τα θέματα συζήτησης δεν τελειώνουν ποτέ όταν είστε μαζί; Η χθεσινή νύχτα έδειξε ότι στο σεξ δεν τα βρίσκετε με τίποτα κι αυτό είναι κάτι που σηκώνει κουβέντα. Αυτή τη φορά όχι από το τηλέφωνο, η κουβέντα πρέπει να γίνει τετ-α-τετ.

Οι κολλητοί καταφτάνουν, κάθεστε όλοι μαζί στο σαλόνι και μέσα από τα σύννεφα καπνού των τσιγάρων σας ακούς λέξη προς λέξη αυτά που έχουν να σου πουν. Είναι η παρέα σου, τα άτομα που μοιράζεσαι τα πάντα. Σίγουρα μπορείς να μοιραστείς και αυτό. Σίγουρα θα έχουν μια καλή συμβουλή να σου δώσουν.

Ή μήπως όχι; Μήπως το να μοιραστείς αυτές τις τόσο προσωπικές σου στιγμές κάνει κακό σε σένα και ακολούθως και στη σχέση σου; Μήπως φοβάσαι ότι θα κομπλάρεις με το πόσο σεξουαλικά απελευθερωμένοι είναι οι φίλοι και ντρέπεσαι να ανοιχτείς σε αυτόν τον τομέα; Ή αντιστρόφως, μήπως φοβάσαι ότι θα κομπλάρεις με το πόσο σεξουαλικά κλειστοί είναι και εσύ θα νιώθεις το πουτανάκι της παρέας;

Το τι κάνεις στο κρεβάτι σου είναι καθαρά δική σου υπόθεση. Αν επιλέξεις να μοιραστείς τα βίτσια σου να είσαι έτοιμος για ανάλογες επιδοκιμασίες και αποδοκιμασίες από τον κύκλο σου. Μπορεί να είσαι άτομο που θέλει να κρατάει τη σεξουαλική του ζωή για τον εαυτό του. Μπορεί και να είσαι άτομο που αν δεν μοιραστείς τα προσωπικά σου και δεν πάρεις μια κάποια καθοδήγηση από τα άτομα που σε ξέρουν καλύτερα κι απ’ τους εαυτούς τους, να μην μπορείς να ξεκλειδωθείς με τον άνθρωπό σου.

Εσύ έχεις το πάνω χέρι σε ό,τι αφορά τις επιλογές σου. Όποια συμβουλή κι αν λάβεις, εσύ ξέρεις αν θα την ακολουθήσεις ή αν θα την πετάξεις στα σκουπίδια μαζί με τους ενδοιασμούς μιας φαντασίωσης.

Το αν θα συζητήσεις με τους κολλητούς τι κάνεις και τι δεν κάνεις στο σεξ είναι μεν φυσιολογικό, αλλά κάποιες φορές σου κάνει κακό. Μπορεί ανταλλάσσοντας απόψεις και εμπειρίες, να νιώσεις μειονεκτικά απέναντι στην πληθώρα συναισθημάτων και οργασμών που ενδεχομένως να έχουν βιώσει και να στραφείς ενάντια στη σχέση σου που δε σε ικανοποιεί όπως θα «έπρεπε».

Δεν μπορώ να ξέρω τι ευχαριστεί τον καθένα. Ούτε μπορώ να δώσω τον ορισμό του ιδανικού κρεβατιού. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι καλό θα ήταν να προσέχαμε παραπάνω τι λέμε και τι δε λέμε στη Μαρία και τον Τάκη που τους ξέρουμε από μωρά και έχουμε περάσει τα πάντα μαζί.

Κάποιες φορές η τόση ειλικρίνεια φέρνει αναποδιές, τόσο στη σχέση που έχουμε με τον άνθρωπό μας όσο και στη σχέση που έχουμε με τον εαυτό μας.

Συντάκτης: Μαριάννα Συμεωνίδη