Article of the day: 5 must see ταινίες βασισμένες σε αληθινά γεγονότα Από την Αναστασία Ασωνίτη.

%cf%86%cf%81%ce%b3%cf%84%ce%b7%ce%b3%cf%81%ce%b5%cf%81

Εντάξει, ότι το Ελλαδιστάν έχει σοβαρό πρόβλημα ν’ αποδεχθεί ότι το καλάθι δεν είναι της νοικοκυράς το γνωρίζαμε. Ότι δεν το θεωρεί πρόβλημα να το ανακοινώνει ως «της νοικοκυράς» επίσης το γνωρίζαμε. Όπως γνωρίζαμε πως είναι εντός συμβολαίου να μας ενημερώσει η κάθε ηθοποιός και τραγουδίστρια πότε θα κάνει παιδί, γιατί δεν έκανε παιδί, πού άφησε το παιδί της και βγήκε -η κακή μάνα-, πώς είναι δυνατόν να πετάει βυζί έξω αφού είναι μάνα, γιατί δεν παντρεύτηκε, γιατί χώρισε αφού παντρεύτηκε, πώς διανοείται να μην έχει τύψεις που άφησε το παιδί της και πήγε ταξίδι και τελικά, με πόσους έχει πάει, αν μαγειρεύει και γιατί δε μαγειρεύει, και τελικά πόσοι είναι οι εραστές σου Βίρνα;

«Προκαλεί η Σολωμού με τις δηλώσεις της.» Ποιον; Ποιον τολμά και προκαλεί με τη ζωή της και τις επιλογές στο απολύτως προσωπικό κρεβάτι της η κυρία Σολωμού; Ποιον τολμά και προκαλεί αντί να κάτσει σπίτι της και να μη μας ενοχλεί, γιατί αφού τα λέει, θα τ’ ακούσει; Τον κυρ-Παντελή βεβαίως και την κυρά Παντέλω, τους νοικοκύρηδες με το καλάθι του νοικοκυριού που στις οχτώ θα στρωθούν να δουν την πάρα πολύ καλή στη δουλειά της αγαπητή κυρία Κοσιώνη, ενώ το πρωί στις έξι θα περάσουν κι από Αυτιά για τις νέες προσφορές στο γνωστό πια καλάθι. Προκαλεί η Σολωμού που δε μας λέει αν έχει σχέση με τον Μέντε Φουέρτε, γιατί πώς θα καταφέρω εγώ Μαράκι μου να σε κατατάξω στην κατηγορία που σου πρέπει και να ηρεμήσω ότι έχεις σχέση όπως εγώ αντιλαμβάνομαι μια μονογαμική πατριαρχικής μορφής σχέση; Πώς τολμάς Μαρία μου Σολωμού μου να μη μου λες αν έχεις σχέση και τι σχέση έχεις και να κυκλοφορείς ( ! ) δημοσίως με έναν τράπερ, χωρίς εγώ να γνωρίζω τι σχέση έχετε; Τον πατέρα του παιδιού σου που κανείς ποτέ δεν ασχολήθηκε με τις σχέσεις του και τα κρεβάτια του, δεν τον σκέφτηκες; Τι θα πει ο κυρ-Παντελής που τόλμησες εσύ να κερατώσεις και να το πεις, ενώ αυτός 40 χρόνια κι άλλα τόσα μαθητείας δίπλα στον πατέρα του έκανε διδακτορικό για το πώς να το κάνει κρυφά απ’ όλους εκτός της γυναίκας του; Χαλάς την πιάτσα Μαρία μου Σολωμού μου.

Γιατί τελικά, Μαράκι μου, δεν μπορείς εσύ να πηγαίνεις με τον έναν και με τον άλλον και να το λες, έτσι κάζουαλι ένα Σαββατάκι. Γιατί; Κάτσε να σκεφτώ κι επανέρχομαι. Γιατί δεν είσαι άντρας! Να μια ωραία απάντηση. Γιατί δεν είσαι λευκός στρέιτ άντρας. Το έκανα και πιο συγκεκριμένο για να μη μου κόψεις μονάδες στη βαθμολόγηση. Γιατί δε χωράς στις κατηγορίες που ξέρω κι έχει η Ελλαδίτσα συνηθίσει. Γιατί δεν μπορείς απελευθερωμένα και χωρίς ενοχή να μιλάς για τη σεξουαλικότητά σου Μαράκι μου όταν αιώνες αιώνων έχει χτιστεί η ενοχή πάνω στη γυναικεία απόλαυση. Εδώ θεραπεύανε τις βαθιά υστερικές μας κρίσεις με οργασμούς και μας καίγανε στην πυρά επειδή ήμασταν ξεκάθαρα μάγισσες, και θα έρθεις εσύ τώρα να χαλάσεις μια λαμπρή πορεία ετών επειδή τολμάς να θες να κάνεις σεξ με δύο και τρεις; Δεν το γνωρίζουμε Μαράκι το σύστημα σε μήτρα εντίσιον, άρα σαφώς κι είσαι λάθος.

Κι εδώ θα κάνω μια παρένθεση. Βρίσκω ουσία στη μονογαμία. Βρίσκω νόημα κι είναι μια επιλογή ζωής δικής μου που μου ταιριάζει και νιώθω ότι είμαι καλά εντός της. Δεν αισθάνομαι να καταπιέζομαι, δεν αισθάνομαι να καταπιέζω. Κάτσε και σκέψου την παραπάνω φράση που μόλις έγραψα. Σου προκάλεσε η δήλωσή μου οτιδήποτε άλλο πέραν μιας κάποια δεδομένης βαρεμάρας;

Ένας άνθρωπος που επιλέγει ένα οποιοδήποτε καθεστώς σεξουαλικής ζωής και σχεσιακής κατάστασης σε σχέση με το παραπάνω, θα προσπεράσει και θα συνεχίσει τη ζωή του. Είναι μια επιλογή κι έγινε μια δήλωση γι’ αυτή. Και τέλος. Το μόνο δικαίωμα που έχεις, είναι να μη σε ενδιαφέρει. Να προσπεράσεις και ν’ αποκτήσεις τη δική σου φιλοσοφία περί σχέσεων που κάπου και με κάποιους θα μοιραστεί μια ουσία. Την οποία ουσία της εμπειρίας σου, έχεις το γαμημένο δικαίωμα να μοιραστείς, γιατί έτσι. Γιατί όσοι κι αν είναι οι εραστές σου Βίρνα, δικό σου το μουνί, δική σου κι η απόφαση.

 

ΥΓ: Μαρία, τα ‘χεις δεν τα ‘χεις με τον Μέντε, είσαι πολύ ωραία τύπισσα. 

 

Φωτογραφία: Gossiptv

Συντάκτης: Γιοβάννα Κοντονικολάου