Δεν έχουμε τίποτα μεταξύ μας. Δε μας ενώνει καμιά δέσμευση, δε μας χαρακτηρίζει καμιά ταμπέλα. Κι όμως εγώ σε καρτερώ στο στέκι μας. Περιμένω τα μάτια σου να με κοιτάξουν με εκείνο το έντονο βλέμμα για να ξεκινήσει ακόμη μια νύχτα το παιχνίδι μας.

Τρελαίνομαι να ξέρω πως με ψάχνεις μες στο πλήθος. Γουστάρω να ξέρω πως μέσα σε τόσους και τόσες, εσύ θες να κοιτάξεις μόνο εμένα για να με διεκδικήσεις χωρίς καμιά κουβέντα παρά μόνο με βλέμματα που υπόσχονται πολλά. Είμαι το κέντρο της προσοχής σου κι αυτό στ’ αλήθεια ίσως με κάνει λίγο αλαζονική. Όχι όμως τόσο ώστε να μην ανταποδώσω τις ματιές.

Μέσα στη σούρα και στο ντουμάνι, χορεύω, περνάω καλά, ξενυχτάω, γελάω με φίλους, στριμώχνομαι ασφυκτικά μέσα στον κόσμο. Γυρνάω να σου ρίξω ένα πεταχτό βλέμμα, να δω πως είσαι εδώ, να σου δώσω και σήμερα το σήμα να ξεκινήσει η ιδιαίτερη αυτή επικοινωνία. Με διεκδικείς κι ας με έχεις ήδη. Κι αυτό είναι που με τρελαίνει πιο πολύ. Ενώ ξέρεις πως με κέρδισες, εξακολουθείς να μου δείχνεις πως καμιά άλλη εκεί μέσα δεν έχει για σένα σημασία.

Κι αν τα βλέμματά μας διασταυρωθούν με κάποια άλλα, ξένα, έχουμε το απόλυτο δικαίωμα στη ζήλια. Εγώ είμαι το κέντρο σου, εσύ το δικό μου κι αυτό το έχουμε τόσες μέρες επιβεβαιώσει. Δε θέλω να κοιτάς αλλού, γαμώτο. Δε θέλω να κοιτάω αδιάφορα άλλους επίδοξους εραστές. Δεν έχω να αποδείξω κάτι σε αυτούς, δε θέλω να τους δώσω το δικαίωμα πως είμαι διαθέσιμη. Είμαι αιχμάλωτη των δικών σου βλεμμάτων.

Η πιο όμορφη συζήτηση που πιστεύω θα μπορούσαμε να κάνουμε μαζί, σίγουρα είναι οι ματιές. Με έναν μοναδικό τρόπο παραμερίζουμε όλους τους άλλου θαμώνες κι ερχόμαστε κοντά. Κανείς όμως δε μας βλέπει, γιατί εμείς, μωρό μου, μιλάμε με τα βλέμματα κι έτσι καταλαβαινόμαστε.

Με μαγνητίζεις με ένα ύφος τόσο απλό, με κινήσεις καθορισμένες. Είσαι απλά στη γωνία του μαγαζιού όπως κάθε άλλη φορά. Πίνεις το ίδιο ποτό με την ίδια παρέα, για μένα όμως είναι λες και σε βλέπω για πρώτη φορά, κάθε φορά. Οι ματιές σου που ξεσκαρτάρουν κόσμο για να πετύχουν ένα δικό μου κοίταγμα με κάνουν να νιώθω για λίγο μοναδική σε ένα χώρο όπου όλοι διψάνε για μια δήθεν, περιστασιακή επιβεβαίωση.

Αν ήθελες μόνο μια νύχτα μαζί μου, δε θα γίνονταν έτσι τα πράγματα. Άλλα μου δείχνουν τα μάτια σου. Με κοιτάνε με γλύκα, με προσκαλούν να έρθω εκεί να χορέψουμε, χωρίς πάλι να ανταλλάξουμε κουβέντα παρά μόνο μερικά χάδια που ανάβουν τον ερωτισμό. Δε θα το κάνω όμως σήμερα, θα το αφήσω για αργότερα. Θέλω να παίξω ακόμη λίγο. Θέλω να σε παίξω λίγο ακόμα μέσα στον κόσμο.

Αυτή είναι η μαγκιά σου. Χωρίς ποτά, χωρίς κεράσματα, χωρίς ανούσιες κουβέντες και χάδια σε επίμαχα σημεία, μου έδωσες να καταλάβω πως ενδιαφέρεσαι κι έκανες κι εμένα να ενδιαφερθώ. Εκεί φάνηκε ο χαρακτήρας κι ο σεβασμός σου. Εκεί φαίνεται το όμορφο φλερτ που ιντριγκάρει. Δε χρειάστηκες ανούσια μέσα για να με κερδίσεις, μόνο πράγματα απλά.

Βράδιασε ήδη κι ετοιμάζομαι για σένα. Θα έρθω πάλι εκεί να συνεχίσουν την κουβέντα τα βλέμματά μας από εκεί που την άφησαν. Ίσως σήμερα να έρθω επιτέλους να σου μιλήσω. Αρκεί να με κοιτάξεις πάλι άγρια και να με προκαλέσεις.

 

Επιμέλεια Κειμένου Έλλης Β. Ζάχου: Πωλίνα Πανέρη

Συντάκτης: Έλλη Β. Ζάχου