paul1314

Πόσες φορές δεν έχουμε βρεθεί στη θέση να μας ενδιαφέρει κάποιος, αλλά να διστάζουμε να κάνουμε την πρώτη κίνηση, είτε αυτή αφορά την έναρξη της επικοινωνίας είτε την πρόταση για ένα ραντεβού; Αλήθεια, ποιος κάνει πρώτος την κίνηση στο φλερτ; Σε αυτό το πάντα επίκαιρο ερώτημα κληθήκαμε να απαντήσουμε την εβδομάδα που μας πέρασε στο καθιερωμένο Poll κι η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη. Ας δούμε, λοιπόν, αναλυτικά τις απαντήσεις.

Η αυτοπεποίθηση παίζει τον πρώτο ρόλο στο παιχνίδι του φλερτ, αφού περισσότερες απ’ τις μισές ψήφους, και συγκεκριμένα το 51.72%, συγκέντρωσε η επιλογή «ο πιο σίγουρος για τον εαυτό του» είναι κι αυτός που κάνει το πρώτο βήμα. Η αλήθεια είναι πως αν τα έχεις καλά με το ποιος είσαι και ξέρεις τι έχεις να προσφέρεις σε έναν άνθρωπο, δεν κολλάς στο ενδεχόμενο μιας αποτυχίας στον έρωτα, ούτε σε κρατάει πίσω μια πιθανή απόρριψη. Το προσπαθείς κι όπου βγει. Κι όπως λέει κι ο σοφός λαός: «Το να προσπαθήσεις σου δίνει την πιθανότητα να κερδίσεις. Αν δεν προσπαθήσεις, έχεις χάσει εξαρχής».

Τη δεύτερη θέση, με 38.62%, κατέκτησε η επιλογή πως εκείνος που γουστάρει περισσότερο είναι κι αυτός που το δείχνει πρώτος. Αν νιώθεις πράγματα για το αντικείμενο του πόθου σου, όταν η καρδιά σου χτυπάει σαν τρελή κάθε φορά που συναντιέστε, αν χάνεις τα λόγια σου άμα τη εμφανίσει, τότε δεν έχεις παρά να κάνεις την κίνηση που ίσως σας φέρει πιο κοντά. Στις περιπτώσεις όμως που το βλέπεις χλιαρά, δύσκολα θα το προσπαθήσεις να είσαι εσύ που θα κάνεις το πρώτο βήμα. Κι έχει μια λογική αυτή η επιλογή. Δεν αντέχεις να είσαστε μακριά, οπότε κάνεις ό,τι περνάει απ’ το χέρι σου για να είσαστε μαζί. Κι αυτό φυσικά περιλαμβάνει και την πρώτη κίνηση για ένα ραντεβού.

Στην τρίτη θέση και με μεγάλη διαφορά απ’ τις δύο πρώτες, αφού συγκέντρωσε 7.29%, βρίσκεται η απάντηση πως εκείνος που είναι συνηθισμένος στις χυλόπιτες συνήθως κάνει και το πρώτο βήμα. Η αλήθεια είναι πως, όταν έχεις φάει αρκετές απορρίψεις, άλλη μία δε σου λέει κάτι. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως έχεις κάτι στραβό επάνω σου ή κάτι δεν πάει καλά με εσένα. Αντιθέτως, θέλει τόλμη να διεκδικείς το άτομο που σου αρέσει. Το πιθανότερο είναι πως ψάχνεις σε λάθος πρόσωπα το άλλο σου μισό, οπότε μην το βάζεις κάτω. Κάποια στιγμή θα ‘ρθει στη ζωή σου εκείνος ή εκείνη που ψάχνεις κι εκεί θα σταματήσει η αναζήτηση. Το καλό της υπόθεσης είναι πως, μέχρι τότε, θα έχεις κάνει εξάσκηση στο παιχνίδι του φλερτ και θα ‘σαι εξπέρ, οπότε οι πιθανότητες επίτευξης του στόχου σου πολλαπλασιάζονται υπέρ σου.

Τέλος, με ποσοστό μόλις 2.36%, ο λιγότερο καψούρης είναι εκείνος που θα κάνει την κίνηση να ζητήσει ένα ραντεβού. Τώρα, βέβαια, πώς γίνεται να μην πολυγουστάρεις, αλλά να κάνεις εσύ την πρώτη κίνηση, είναι ένα θέμα που θέλει διερεύνηση. Γιατί αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε μάλλον το κάνεις είτε επειδή δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις και βαριέσαι είτε γιατί θέλεις να προσθέσεις άλλο ένα απόκτημα στη συλλογή σου. Όπως και να ‘χει το πράγμα, αν δε σε ενδιαφέρει ο άλλος, καλό θα είναι να μην του δίνεις ψεύτικες ελπίδες, γιατί δεν ξέρεις πώς θα τις εκλάβει εκείνος. Καλύτερα να αφιερώσεις τον χρόνο σου σε κάτι ή κάποιον που σε ενδιαφέρει περισσότερο.

Συνοψίζοντας, λοιπόν, στο παιχνίδι του φλερτ τον πρώτο λόγο παίζει η αυτοπεποίθηση και το συναίσθημα και μετά έρχονται όλα τα υπόλοιπα. Είναι αυτά που θα δράσουν ως κινητήρια δύναμη για να πάρει μπρος η κατάσταση και τα πράγματα να βρουν τον δρόμο τους. Όπως και να ‘χει πάντως, το να κάνεις το πρώτο βήμα είναι το σημαντικότερο, γιατί μπορεί ο άλλος να μην έχει καν καταλάβει πως σε ελκύει.

Μη φοβηθείς να δείξεις το ενδιαφέρον σου. Ακόμα κι αν δε βγει πουθενά, δε θα ‘χεις μείνει με την απορία «κι αν;», αντιθέτως θα ξέρεις στα σίγουρα πού βαδίζεις. Αν υπάρχει ανταπόκριση, μπορεί να ζήσετε το happily ever after σας, σε αντίθετη περίπτωση, θα έχεις την ευκαιρία να κλείσεις το κεφάλαιο και να προχωρήσεις τη ζωή σου χωρίς αμφιβολίες.

Συντάκτης: Ελίνα Μυζίθρα
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!