maira111

Σε έχει λούσει κρύος ιδρώτας, αγχώνεσαι και τρέμεις στην ιδέα της συνάντησής σας. Μιλάτε μέρες τώρα κι ήρθε η ώρα του πρώτου ραντεβού. Σου αρέσει πολύ και δε θέλεις να χαλάσει η ατμόσφαιρα μεταξύ σας. Κι αν δεν ταιριάξετε, αν κάτι δεν πάει καλά; Άγχη απολύτως φυσιολογικά, που ωστόσο θα περάσουν με την πρώτη σας ματιά και το πρώτο άγγιγμα μόλις συναντηθείτε.

Αφού πήρατε, λοιπόν, την απόφαση να βγείτε ραντεβού με το άτομο που σας ενδιαφέρει, στη δημοσκόπηση της εβδομάδας σας ρωτήσαμε και πού θα θέλατε να πάτε μαζί του ιδανικά. Όλο και κάτι έχουμε όλοι στο μυαλό μας, για το πού και το πώς θα θέλαμε να βρεθούμε πρώτη φορά μ’ αυτόν που μας έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον. Γιατί, για να φτάσατε στο σημείο των ραντεβού, σημαίνει αμοιβαίο ενδιαφέρον, αλλά πώς θα το κρατήσετε καλύτερα, πώς θα ανάψουν πιο πολύ τα αίματα; 

Τι έδειξε το poll της εβδομάδας; Ότι οι μισοί από όλους εσάς που ψηφίσατε, σε ποσοστό 50,47% θεωρείτε ότι το ιδανικό πρώτο ραντεβού είναι αυτό που δε σχεδιάστηκε, αλλά απλά έγινε. Μία αυθόρμητη βόλτα στο πάρκο, ένα «πέρασα απλά να σε δω, πάμε για έναν καφέ», το να έρθει να σε πάρει από τη δουλειά σου, ή ακόμα και κάτι μικρό όμορφο που μπορεί να ετοιμάσει κάποιος για σένα όπως εισιτήρια για μια συναυλία, είναι από αυτές τις αυθόρμητες κινήσεις που μας αρέσουν και καλό είναι να γίνονται. Ωραία και τα κλασικά προσχεδιασμένα ραντεβού σε καφέ, μπαρ και δείπνα, αλλά όταν κάτι αρχίζει διαφορετικά και μη συμβατικά σου δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό και όρεξη για αυτό το καινούριο που αρχίζει. Είναι εντυπωσιακές οι πρωτότυπες κινήσεις και μας σκλαβώνουν όταν γίνονται, ενώ δημιουργούν ακόμα πιο έντονο κλίμα ανάμεσα στο καινούριο και πολλά υποσχόμενο ζευγάρι. Δείχνεις ότι θέλεις πραγματικά να γνωρίσεις τον άλλον, να το ξεκινήσετε και όπου πάει.

Στη δεύτερη θέση με ποσοστό 40,41% ήρθαν αυτοί που στο πρώτο ραντεβού ιδανικά θα ήθελαν μια απλή βόλτα στη θάλασσα. Η θάλασσα ασκεί πάντα θετική επιρροή στην ψυχολογία μας, αυτό είναι γεγονός και γενικά την έχουμε συνδέσει με το ρομαντισμό αλλά και τη νοσταλγικότητα στο μυαλό μας. Έτσι, μια βόλτα στην παραλία όχι μόνο δημιουργεί ρομαντικό κλίμα, αλλά και διάθεση να ανοιχτούμε παραπάνω, να γνωριστούμε καλύτερα. Έχω την αίσθηση ότι μπροστά στην θάλασσα τα λέμε όλα, όλα όσα φοβόμαστε, όλα όσα θέλουμε και όλα όσο έχουμε ζήσει μέχρι τώρα. Ακόμα καλύτερα βέβαια, εάν είναι καλοκαίρι και κάνετε και μία βουτιά σε κάποια ερημική παραλία.

Τρίτοι, με ποσοστό 6,39% σαφώς πολύ μικρότερο, μιας και πλέον περνάμε σε μια συνηθισμένη επιλογή, έρχονται αυτοί που ψήφισαν υπέρ ενός ρομαντικού δείπνου. Εδώ βρισκόμαστε σε μία κλασική επιλογή που θα κρατήσετε τους τύπους καθώς θα υπάρχει σίγουρα μία άλφα προετοιμασία πριν το ραντεβού. Και ψυχολογική και νοητική. Θα έχεις σκεφτεί σίγουρα τι θα ήθελες να συζητήσετε, τι θα φορέσεις, πώς και πού θα βρεθείτε. Οργανωμένα, λοιπόν, και σχετικά τυπικά θα γνωρίσεις αυτόν που σε ενδιαφέρει. Θα φάτε μαζί, θα τα πείτε, θα δείτε αν ταιριάζετε και αν θα προχωρήσει το πράγμα.

Την τελευταία θέση πήραν οι πιο πονηροί της παρέας θα έλεγα. Σε ποσοστό 2,73% έρχεται στη λίστα των ιδανικών πρώτων ραντεβού η ταινία στο σπίτι. Θα μου πείτε δεν υπάρχουν πονηρές δηλώσεις, αλλά πονηρά μυαλά, αλλά πείτε την αλήθεια. Δεν είμαι η μόνη που πιστεύω ότι δεν υπάρχει περίπτωση κανείς και ποτέ να είδε ολόκληρη ταινία σε πρώτο ραντεβού. Παρόλα αυτά έχει και τα καλά του όταν βρίσκεται ο ένας στον χώρο του άλλου. Είναι. όμως. αμφιλεγόμενο το πόσο σοβαρά εν τέλει θα δείτε την επερχόμενη σχέση. Αλλά και αυτό είναι σχετικό.

Πρώτος κανόνας πρώτου ραντεβού: δεν υπάρχει κανόνας για το πώς θα περάσετε πιο καλά, ούτε συνταγή για το πώς θα δέσει καλύτερα το γλυκό. Αν είναι να ταιριάξετε, θα ταιριάξετε. Και εφόσον το θέλετε και οι δύο θα προχωρήσει η κατάσταση μεταξύ σας. Όπως σε όλες τις επιλογές σου έτσι και αυτή εξαρτάται από εσένα και από τους δυο σας για το πως θα περάσετε καλύτερα, πώς θα το ευχαριστηθείτε πιο πολύ και τι αρχή θέλετε να κάνετε μεταξύ σας.

Συντάκτης: Σοφία Μπουμπάρη
Επιμέλεια κειμένου: Μάιρα Τσιρίγκα