pillow24213

Έρωτας, μια λέξη, χιλιάδες μορφές έκφρασης και άπειρα συναισθήματα! Άλλες φορές είναι αμοιβαίος, άλλες μονόπλευρος, κρυφός ή εκφρασμένος, ώριμος ή κεραυνοβόλος, μα πάντα εγωιστής και γλυκόπικρα ωραίος. Άλλοι τον αποφεύγουν σαν το διάολο κι άλλοι τον αποζητούν διακαώς, είναι η πηγή της έμπνευσής τους. Tι γίνεται όμως με τον έρωτα που εμφανίζεται στη ζωή μας με τη μορφή ενός καινούριου προσώπου και διεκδικεί μία θέση στην καρδιά και το μυαλό μας; Πάμε να δούμε τι ψηφίσατε εσείς στην καθιερωμένη μας εβδομαδιαία δημοσκόπηση!

Η συντριπτική πλειοψηφία, με ποσοστό 57,19%, δέχεται, αποδέχεται και καλωσορίζει τον έρωτα στις νέες γνωριμίες. Είστε όλοι εσείς που τον θεωρείτε σαν μια όμορφη ευκαιρία να διαγράψετε μια και καλή τα παλιά, να κλειδώσετε τις πόρτες -ή καλύτερα να τις σφραγίσετε- και να πετάξετε μακριά, πολύ μακριά, τα κλειδιά. Εσείς είστε οι τολμηροί που δε μένετε προσκολλημένοι στο παρελθόν και σε ό,τι σας έχει πιθανόν πληγώσει, αλλά πιστεύετε περισσότερο στη δύναμη της νέας αρχής και την κάνετε με το καινούριο σας σύντροφο. Ζείτε τη ζωή σας με αισιοδοξία, είστε καλοπροαίρετοι και αναβλύζει από μέσα σας μια θετική αύρα. Δίνετε, λοιπόν, με τη στάση σας αυτή ένα αισιόδοξο μήνυμα και στους πιο φοβισμένους -και σας ευχαριστούμε! Προσοχή, όμως, ο νέος έρωτας να είναι όντως απλώς μια αφορμή για να ξεπεράσατε τα περασμένα κι όχι ένα βολικό μέσο, ναι;

Στη δεύτερη θέση -με μεγάλη ποσοστιαία απόκλιση- με ποσοστό 24,75% βρίσκεται η ακριβώς αντίθετη κατηγορία ανθρώπων. Είστε εσείς οι πιο ευαίσθητοι που οι προηγούμενες εμπειρίες στον ερωτικό τομέα σας έχουν απογοητεύσει και σας έχουν κάνει να κλειστείτε στο καβούκι σας. Όχι μόνο δεν τον αναζητάτε τον έρωτα, αλλά τον αποφεύγετε κιόλας, διότι τον φοβάστε. Δε θέλετε να ξαναπεράσετε τα ίδια, τη θλίψη και τον πόνο που μπορεί να σας φέρει η απόρριψη ή ο χωρισμός. Και μέχρι ενός σημείου καλά κάνετε, διότι ο έρωτας είναι όντως ένα ρίσκο το οποίο δεν ξέρει πότε κάποιος που μπορεί να καταλήξει αν ερωτευθεί ακατάλληλα ματιά. Εδώ θα συμφωνήσω με δύο μικρές ενστάσεις ωστόσο και σκεφτείτε τες κι εσείς λίγο βαθύτερα, σας παρακαλώ. Πρώτον -και κυριότερο-, αν σκέφτεστε συνεχώς αρνητικά, το πιο πιθανό είναι πως θα καταλήξετε σε ένα δεδομένο γνώριμο, άχρωμο αποτέλεσμα: να κάνετε σχέσεις χωρίς έρωτα ή ακόμα χειρότερα να μη γνωρίσετε τον έρωτα σε μορφή που να σας ταιριάζει, αφού μπορεί να μην αφήνετε πρόσωπα να σας προσεγγίσουν. Δεύτερον, γιατί δηλαδή πρέπει οπωσδήποτε να ερωτευθείτε πάλι κάποιον ακατάλληλο άνθρωπο; Θα δείτε τα σημάδια -που πάντα μα πάντα υπάρχουν- και θα φύγετε εγκαίρως. Μεγαλώσαμε πια και ξέρουμε ότι και στον έρωτα υπάρχει έξοδος κινδύνου. Αφεθείτε, λοιπόν, άφοβα και ξαναερωτευτείτε!

Στην τελευταία θέση, με ποσοστό 18,06% βρίσκεται μια σχετικά μικρή, αλλά πολύ ενδιαφέρουσα κατηγορία ανθρώπων. Είστε εσείς που νιώθετε λίγο-πολύ καλά στη ζωή σας, τα έχετε βρει με τον εαυτό σας και βαριέστε λιγάκι μωρέ. Βαριέστε να κάνετε restart, να αρχίσετε να βγαίνετε, να στέλνετε μηνύματα, να σκέφτεστε και άλλον, να κοιτάτε αδιαλείπτως αν σας πήρε τηλέφωνο το πρόσωπο κι αν έχει μπαταρία το κινητό σας. Καλά δεν είστε στην ηρεμία σας; Εσείς, αγαπημένα μου πλάσματα είστε λιγάκι εγωιστές, διότι θέλετε τη σχέση έτοιμη χωρίς να καταβάλετε προσωπική προσπάθεια και κόπο. Αυτά δε γίνονται. Οπότε αφήστε τα τερτίπια και στείλτε ένα μήνυμα. Κάποιος θα αξίζει, το αξίζετε κι εσείς!

Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκετε, το ζητούμενο είναι ένα να είστε αυτάρκεις, ευτυχισμένοι, ήρεμοι και πλήρεις.Το κακομαθημένο αγγελάκι δε θα σας ρωτήσει, θα σας χτυπήσει με τα βέλη του και θα ζήσετε έναν έρωτα άνευ προηγούμενου, που θα διαγράψει όλους τους προηγούμενους και θα σας κάνει να τον απολαμβάνετε, αλλά και να τον χαρίζετε απλόχερα. Ετοιμαστείτε, λοιπόν, για μια ζωή με έρωτα!

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Ραυτοπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γουγούλα

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!