Το εβδομαδιαίο «I love polls» είναι εδώ, πιο επίκαιρο από ποτέ. Τι μας καίει τούτη την εβδομάδα; Με τι έχουν γεμίσει τα εμπορικά καταστήματα, τα e-shops, τα social media ακόμη και τα μπακάλικα της γειτονιάς; Μα με τι άλλο; Με καρδούλες, σοκολάτες, λουλούδια και δωράκια λόγω της εορτής των ερωτευμένων.

Έτσι, οι αναγνώστες του pillowfights.gr κλήθηκαν να απαντήσουν στην εξής ερώτηση: Ο Άγιος Βαλεντίνος πλησιάζει και… Ετοιμάζω κάτι ρομαντικό για το ταίρι μου. Αδιαφορώ, μια μέρα σαν όλες τις άλλες. Δεν έχω Βαλεντίνο, αλλά μια πάστα-καρδιά θα τη φάω. Κάνω προετοιμασίες για την Τσικνοπέμπτη.

Δεν αναφέρω ακόμη τα ποσοστά για να ανακαλύψετε παρακάτω τι και πώς θα γίνει φέτος στις 14 Φλεβάρη. Όπως θα διαπιστώσετε, τα φαβορί δυστυχώς ή ευτυχώς, βγήκαν στην απ’ έξω. Οι ερωτευμένοι φαίνεται να μη συμπαθούν και πολύ τον ξενόφερτο άγιο κι όχι, δε φταίει η οικονομική κατάσταση του καθενός ούτε οι Αλκυονίδες μέρες που δεν έκαναν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους ώστε να ανθίσει και να ζεστάνει λίγο το μέσα μας.

Πάμε λοιπόν απ’ το τέλος στην αρχή. Εκείνοι που επέλεξαν την απάντηση με τα χαμηλότερα ποσοστά μαντέψτε ποιοι ήταν. Τα ρομαντικά πλάσματα. Η απάντηση: «Ετοιμάζω κάτι ρομαντικό για το ταίρι μου» κατάφερε να πλησιάσει μόλις το 9%. Αυτό, μας βάζεις σε μεγάλες σκέψεις. Τι γίνεται; Αρχίζει να χάνεται ο ρομαντισμός ή αρχίσαμε να γιορτάζουμε τον έρωτα κάθε μέρα; Ελπίζουμε να υπερισχύει το δεύτερο. Αλλά και πάλι, αρνούμαστε να κατανοήσουμε πως μόλις οι εννιά στους εκατό (βάση στατιστικών) θα κάνουν μια ρομαντική έκπληξη στο ταίρι τους. Λέτε να φταίει που πέφτει Τρίτη η συγκεκριμένη γιορτή ώστε να ρίξουμε εκεί τις ευθύνες;

Πάμε να δώσουμε τη σκυτάλη στη δεύτερη (απ’ το τέλος) απάντηση, η οποία είναι: «Δεν έχω Βαλεντίνο, αλλά μια πάστα-καρδιά θα τη φάω» με ποσοστό 22%. Μήπως, λέμε μήπως, εσύ που δε γιορτάζεις (για το προφανές), να μοιραζόσουν εκείνη την πάστα καρδιά με αυτόν που ποθείς εδώ και καιρό, αλλά δεν παίρνεις εκείνη τη ριμάδα την απόφαση να ξεστομίσεις, να εκδηλώσεις όσα νιώθεις; Τι και πού κολλάς; Στις 14 Φεβρουαρίου δεν παρεξηγούνται τα αισθήματα. Γιορτάζει ο έρως.

Αν πάλι, είσαι single και γουστάρεις κοίτα γύρω σου πόσα αντί-Vallentine’s party διοργανώνονται. Μπορείς να πας αντί να κάτσεις στον καναπέ αγκαλιά με την πάστα χαζεύοντας tv. Θα σε πιάσουν τα νεύρα με τόσες γλυκανάλατες ταινίες για ζευγάρια. Μην ξεχάσεις να πάρεις τηλέφωνο κι εκείνο το χωρισμένο φιλαράκι σου, να το γλυτώσεις απ’ σεξ με το πρώην ταίρι και πιθανά μελλοντικά τρεχάματα.

Με ποσοστά που αγγίζουν το 30% ήταν η επιλογή: «Αδιαφορώ, μια μέρα σαν όλες τις άλλες». Α, ναι; Δηλαδή όλες τις άλλες μέρες στολίζεται η πόλη με κόκκινες καρδιές και τριαντάφυλλα; Ακόμη κι ο φούρναρης θα σε κεράσει ένα κουλουράκι με σχήμα καρδιάς και θα σε ρωτήσει αν γιορτάζεις. Το ραδιόφωνο θα παίζει επιτυχίες που υμνούν τον έρωτα κι η αρχική σου σελίδα στο facebook θα γεμίσει με στιχάκια κι άρθρα αγάπης. Μιας κι είναι αρκετοί όσοι αδιαφορούν, έχουν κι αυτοί τα δίκια τους.

Υπομονή, φτάσαμε στους νικητές της εβδομάδας οι οποίοι κλίκαραν πάνω στην απάντηση: «Κάνω προετοιμασίες για την Τσικνοπέμπτη». Το Outsider ανέβηκε στην πρώτη θέση με 39%. Πλάκα-πλάκα έχει μια προετοιμασία η Τσικνοπέμπτη, δεν μπορείς να τρέχεις τελευταία στιγμή για την αγορά των κρεάτων. Άμα είσαι και μερακλής, χρειάζεσαι μια ολόκληρη διαδικασία για το μαρινάρισμα. Είμαστε κοιλιόδουλοι και δεν ντρεπόμαστε καθόλου.
Αν ο έρωτας περνάει απ’ το στομάχι, φέτος είμαστε τυχεροί. Την Τρίτη έχουμε τον Άγιο Βαλεντίνο και δυο μέρες μετά την Τσικνοπέμπτη. Δεν μπορεί, έστω μια απ’ τις δυο μέρες θα γιορτάσουμε.

Συντάκτης: Αγγελική Κατσουλίδη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη