milan-popovic-fhvpa4-fpu8-unsplash

Ο έρωτας είναι ένα από τα ομορφότερα συναισθήματα που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος στη ζωή του. Σε γεμίζει, σε ωθεί σε νέες περιπέτειες και ανακαλύπτεις πτυχές του εαυτού σου που μέχρι πρότινος αγνοούσες. Ωστόσο, οι εμπειρίες που αποκτάς σε αλλάζουν. Άλλοτε σε κάνουν να είσαι δοτικός -κάποιες φορές ίσως και περισσότερο απ’ όσο θα ήθελες- κι άλλοτε σε κλείνουν στον εαυτό σου, ώστε να προστατευτείς και να μην πληγωθείς. Στο poll αυτής της εβδομάδας σας ρωτήσαμε τι συμβαίνει σε εσάς όταν ερωτεύεστε! Πάμε να δούμε τι απαντήσατε;

Η συντριπτική πλειοψηφία στον έρωτα αφήνεται, ώστε να το ζήσει ολοκληρωτικά χωρίς να σκέφτεται τίποτα. Δίχως κανέναν ενδοιασμό. Ψυχή τε και σώματι. Δε τους νοιάζει αν θα φάνε τα μούτρα τους. Αφήνουν τον εαυτό τους ελεύθερο και απολαμβάνουν τη σχέση με το σύντροφό τους. Θέλουν να δίνουν, γιατί μόνο έτσι έχουν μάθει να το ζουν. Και το ζουν με τέτοια ένταση και πάθος που όμοιο του δεν συναντάει κανείς εύκολα, παρά μόνο σε ανθρώπους που έχουν μάθει εξαρχής να προσφέρουν ανιδιοτελώς. Δεν τους νοιάζει αν θα λάβουν κάτι ως ανταπόδοση. Αν και στις μέρες μας οι άνθρωποι έχουν μάθει να φυλάγονται αρκετά μην τυχόν και πληγωθούν ανεπανόρθωτα, αυτοί πάνε κόντρα στο ρέμα.

Αμέσως μετά, ακολουθούν οι φωνές της λογικής. Ερωτεύονται, αλλά πάντα κρατούν μία πισινή. Ίσως, να έχουν ταλαιπωρηθεί αρκετά από ανθρώπους περαστικούς στη ζωή τους. Τα παθήματά τους έγιναν μαθήματα. Δε φοβούνται να δοθούν, μην το παίρνεις στραβά. Απλώς προστατεύουν αρκετά καλά τον εαυτό τους και δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους. Δεν ξέρουν τι τους επιφυλάσσει το μέλλον κι ο άνθρωπος που έχουν απέναντί τους. Εξάλλου, πόσες φορές δεν έχουμε γίνει μάρτυρες ονειρικών σχέσεων που έληξαν άδοξα και ο ένας από τους δύο κατέληξε βαθύτατα πληγωμένος; Γι’ αυτό μη τους κατηγορείς. Μπορεί να μη λειτουργούν πάντα με γνώμονα το συναίσθημα και ν’ αφήνουν για λίγο την λογική να τους παρασύρει, δε σημαίνει όμως αυτό ότι δε νιώθουν.

Στην τελευταία θέση όλοι εκείνοι που θα σου πουν: «ό,τι βρέξει ας κατεβάσει». Ζαμάν φου, λοιπόν, και ότι είναι να γίνει ας γίνει. Δε πασχίζουν να βρουν το άλλο τους μισό. Περνούν και μόνοι τους καλά και τα καταφέρνουν μια χαρά, όπως είπε και η Δέσποινα Βανδή. Είναι ανοιχτοί και φυσικά δε θα απορρίψουν οποιονδήποτε τους πλησιάσει ερωτικά, παρ’ όλα αυτά δεν αισθάνονται πως έχουν ανάγκη από έρωτες, λουλούδια και πεταλούδες στο στομάχι τους. Σίγα να μην ερωτευτούν, αφού πιστεύουν πως υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα να κάνουν, πολλές δραστηριότητες για να περάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους και φυσικά οι φίλοι τους, οι οποίοι κατέχουν σημαντική θέση στη ζωή τους.

Ο κάθε ένας επιλέγει το δικό του δρόμο. Τα βιώματά του σ’ αυτή του την επιλογή παίζουν καθοριστικό ρόλο. Ο έρωτας κατ’ εμέ είναι ένα συναίσθημα που πρέπει να το ζεις στο έπακρο, γιατί από τον κάθε άνθρωπο κάτι θα πάρεις. Μαθήματα, εμπειρίες, αγάπη. Αλλά η επιλογή είναι δίκη σου. Στη τελική δεν είμαστε όλοι ίδιοι!

Συντάκτης: Λαμπρινή Νταβέλη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!