Η πρώτη Δευτέρα της άνοιξης ήρθε κι έφερε μαζί της τα δικά σας ποσοστά, τις δικές σας απαντήσεις σε ένα ακόμη «I love polls». Η έρευνα της προηγούμενης εβδομάδας δεν αφορούσε μόνο ποια απ’ τις τέσσερις απαντήσεις θα μάζευε τις περισσότερες ψήφους, αλλά και το πώς σκέφτονται οι αναγνώστες μας σχετικά με το θέμα: «Όταν μένεις μόνος με τον εαυτό σου».

Το μεγαλύτερο ποσοστό των αναγνωστών μας, με 62% να το τονίσουμε αυτό, έδωσε την απάντηση: «Σε απολαμβάνεις και σε γνωρίζεις». Όπως και να το κάνουμε, ήταν αναμενόμενο να κατακτήσει την πρώτη θέση η συγκεκριμένη απάντηση. Είναι γεγονός πως χρειάζεται να μένεις παρέα με τις σκέψεις σου ώστε να αντιλαμβάνεσαι καλύτερα τα γεγονότα και τις καταστάσεις της καθημερινότητάς σου. Να απομονώνεσαι απ’ τους υπόλοιπους και να αφιερώνεις χρόνο στον εαυτό σου. Μην το πας αλλού, μην μπερδεύεσαι γιατί άλλο η μοναξιά, άλλο η μοναχικότητα. Ίσως να βλέπεις πιο καθαρά τα πράγματα απ’ τη στιγμή που δεν υπάρχον άλλοι παράγοντες για να σε επηρεάσουν.

Η δεύτερη επιλογή που συγκέντρωσε το 23% ήταν :«Τρως όλο το ψυγείο». Χρειάζεται να αναρωτηθούμε πότε συνήθως κάποιος τρώει όλο το ψυγείο όταν μένει μόνος; Τα βράδια βεβαίως-βεβαίως. Είσαι-δεν είσαι με ταίρι, οι βραδινές εξορμήσεις στην κουζίνα -κοινώς γουρουνιές- είναι απόλαυση, είναι ηδονή, είναι ένα ύπουλο κάλεσμα στο οποίο δε μπορείς να αντισταθείς. Άλλωστε, οι περισσότεροι pillowfighters είναι νυχτοπούλια και γνωρίζουν πολύ καλά από late night επισκέψεις στο ψυγείο. Τα συζητάμε και στις βραδινές εκπομπές του Pillowradio, στο chat του ραδιοφώνου. Εκεί που ακροατές, παραγωγοί και συντάκτες βγάζουμε τα άπλυτά μας στη φόρα, χωρίς ενοχές και αναφέρουμε συχνά-πυκνά, τις «γουρουνιές» μας. Σιγά, να μην ντραπείς να πεις ότι απολαμβάνεις τη «μοναξιά» σου παρέα με το φαγητό. Στην ουσία μοιράζεσαι στιγμές απόλαυσης μόνο με τον εαυτό σου, έτσι δεν είναι;

Εσύ, που προτίμησες να δώσεις την ψήφο σου στη φράση: «Παθαίνεις φρίκη, θες διαρκώς να είσαι με άλλους», μην ανησυχείς. Τελικά δεν είσαι η μειοψηφία του poll. Αν και το 10% φαίνεται μικρό ποσοστό, δεν είναι. Επίσης, μέσα σε αυτό εντάσσονται κι οι «υπερκοινωνικοί» μας φίλοι. Ναι, αυτοί με τους 5000 φίλους στο facebook και κάμποσες χιλιάδες followers στο insta, δίχως λόγο κι αιτία. Εκείνοι που δεν έχουν βγάλει ούτε μια selfie μόνοι τους καθώς είναι συνέχεια με παρέα. Πάντως, αν ανήκεις κι εσύ στη συγκεκριμένη περίπτωση, έχεις σκεφτεί πως κάνεις για super star, για PR σε χώρους κοινωνικής εστίασης ή και για δήμαρχος; Υπάρχει κι άλλη εναλλακτική. Κάνε σύντομα παιδιά και να είσαι σίγουρος πως δε θα προλάβεις να μείνεις ποτέ ξανά μόνος με τον εαυτό σου. Μετά, θες-δε θες, θα είσαι συνεχώς με άλλους και θα ξεπεράσεις και τις φοβίες σου.

Πάλι καλά που ήρθε τελευταία με μόλις 5% η επιλογή: «Είσαι περιζήτητος, δε σε αφήνουν μόνο». Από τη μία είναι ζηλευτό το να είσαι αγαπητός και να βρίσκεσαι συνεχώς με κόσμο, απ’ την άλλη μήπως είναι και λίγο προβληματικό; Τουλάχιστον, στο wc σ’ αφήνουν στην ησυχία σου; Πάντως, αν είσαι από τους τύπους που δε λένε ποτέ όχι σε συναντήσεις, εξόδους και μαζώξεις, μάλλον έχεις βάλει κι εσύ το χεράκι σου. Πες και κανένα όχι, ρίξε και κανένα άκυρο. Εκτός κι αν γουστάρεις να βρίσκεσαι στο επίκεντρο κι έγινες εσκεμμένα περιζήτητος. Πρόσεχε όμως, μην καταντήσεις μαϊντανός, έχουμε μπόλικους από δαύτους.

Συντάκτης: Αγγελική Κατσουλίδη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη