Έλα τώρα, παραδέξου το, λίγο-πολύ όλοι μας έχουμε χορτάσει με μία καλά σερβιρισμένη χυλόπιτα έστω μία φορά στη ζωή μας και σίγουρα όσο και αν το προσπεράσαμε μας έχει μείνει στο μυαλό εκείνη η στιγμή.  Στο καθιερωμένο εβδομαδιαίο μας poll λοιπόν, σας δώσαμε τρεις πιθανές απαντήσεις στην ερώτηση «ποιος είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να φας χυλόπιτα».

Στην πρώτη θέση με πρωταγωνιστικό ρόλο η απάντηση «να μη λες τίποτα ξεκάθαρο ποτέ» με ποσοστό 48,6%.  Θα συμφωνήσω μαζί σας μιας και τα ξεκάθαρα είναι και τα πιο ωραία. Το να μην ξέρεις τι να πεις ή να λες σήμερα «σε θέλω» και αύριο να το παίρνεις πίσω εκτός του ότι συγχύζει την άλλη πλευρά, παράλληλα την κουράζει και την ξενερώνει. Αν είσαι σίγουρος ότι γουστάρεις κάποιον και ότι θα ήθελες να κάνεις κίνηση, καν’ την και μίλα ξεκάθαρα ή μάσησε τα λόγια σου ως πρώτο πιάτο, γιατί στο κυρίως θα σου σερβίρουν χυλόπιτα.

Στη δεύτερη θέση με ποσοστό 35,9% μας είπατε ότι ο πιο σίγουρος τρόπος να φας χυλόπιτα είναι να το πας πολύ επιθετικά. Πρόσεχε λίγο τη διαφορά του «είμαι ξεκάθαρος» και του «κάνω επίθεση χωρίς να βάζω όρια». Λογικά έχεις μόλις γνωρίσει το άτομο που σε ενδιαφέρει συνεπώς δεν ξέρεις τι του αρέσει και τι όχι. Δεν ξέρεις πώς αντιδράει όταν νιώσει πίεση και σίγουρα δεν ξέρεις τον τρόπο σκέψης του. Συνεπώς με το να το πας πολύ επιθετικά ο άλλος μπορεί να πνιγεί και να φοβηθεί αντί να το πάρει ως κολακεία. Φουλ επίθεση παίζουμε μόνο στο ποδόσφαιρο. Στη ζωή και στις σχέσεις μας με άλλους ανθρώπους κρατάμε πάντα μία πισινή και περιμένουμε μία πάσα από την άλλη πλευρά πριν ξεκινήσουμε να παίζουμε μπάλα.

Τις λιγότερες ψήφους, με ποσοστό 15.5%, δώσατε στην επιλογή «να το πας πρώτα φιλικά» για να αποφύγεις τη χυλόπιτα.  Δεν έχετε άδικο, αφού πλησιάζοντας πρώτα φιλικά κάποιον ίσως τον γνωρίσεις και σου δείξει κάποιες πτυχές του εαυτού του που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να τον προσεγγίσεις ή ακόμη και αν αξίζει τον κόπο, αφού στην πορεία ίσως δε σου αρέσει αυτό που θα δεις. Πόσες φορές γνωρίσατε κάποιον σε μία κοινή παρέα και στη συνέχεια σας κίνησε ερωτικά τον ενδιαφέρον; Αυτό ακριβώς συμβαίνει και όταν επιλέξεις να πλησιάσεις κάποιον φιλικά αρχικά προτού του δείξεις ερωτικό ενδιαφέρον.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι στις μέρες μας έχουνε λίγο ισοπεδωθεί οι κανόνες του φλερτ και του τρόπου προσέγγισης κάποιου που μας ενδιαφέρει. Πολλές φορές πάνω στον πανικό μας και τη βιασύνη να δείξουμε στον άλλο ότι μας ενδιαφέρει, κάνουμε λάθος κινήσεις και αυτές οδηγούν στη χυλόπιτα. Σίγουρα καθένας μας έχει το δικό του τρόπο σκέψης και λειτουργεί διαφορετικά, αλλά καλό θα ήταν προτού κάνουμε κάτι να σκεφτόμαστε και την επόμενη μέρα. Τις συνέπειες που θα έχει αυτή η πράξη στη ζωή και την ψυχολογία μας.

Σε κάποιους ανθρώπους αρέσει να βλέπουν κάποιον να τους κάνει επίθεση φλερτάροντας, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι όμως οι οποίοι τρομάζουν και θα προτιμούσαν να το πάνε σιγά-σιγά. Είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε στο μυαλό μας τη διαφορά μεταξύ του «το πάω επιθετικά» και του είμαι ξεκάθαρος από την αρχή. Μπορείς να εκφράσεις το ερωτικό σου ενδιαφέρον σε κάποιον και να περιμένεις να δεις πρώτα τη δική του αντίδραση προτού του ανοίξεις όλα σου τα χαρτιά από τις πρώτες μέρες. Να θυμάσαι πάντα το παραμύθι του λαγού και της χελώνας ως παράδειγμα. Ο λαγός χρησιμοποίησε όλες του τις δυνάμεις από την αρχή και έτρεξε να φτάσει πρώτος στη γραμμή τερματισμού, ενώ η χελώνα ήξερε τα όριά της και πήγαινε με αργά και σταθερά βήματα. Ποιος νίκησε; Η χελώνα, αφού ο λαγός εξαντλήθηκε στα μέσα της διαδρομής και το μόνο που κέρδισε ήταν η χυλόπιτα της ήττας, ενώ η χελώνα τα κατάφερε. Πάμε, λοιπόν, με αργά και σίγουρα βήματα σε ό,τι κάνουμε στη ζωή μας και στη συγκεκριμένη περίπτωση του καθιερωμένου μας poll, να θυμάστε ότι για να χωνέψουμε κάτι το μασάμε αργά.

Συντάκτης: Ραφαήλια Πολυδώρου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.