Λένε πως η ωραιότερη στιγμή μιας σχέσης, είναι αυτή της αρχής. Εκεί που όλα ξεκίνησαν. Οι ανατριχίλες και τα χτυποκάρδια. Οι βαθιές ανάσες και το ανυπόμονο αίσθημα που δε μας αφήνει σε ησυχία. Όλες οι σχέσεις έχουν να θυμούνται κάτι απ’ την αρχή τους. Στιγμές ωραίες ή άσχημες, αστείες ή θλιβερές. Όλες όμως οι ιστορίες αγάπης, θα έχουν πάντα καλά χαραγμένη στο μυαλό τους, εκείνη την ανάμνηση που έδεσε το γλυκό και δημιουργήθηκε ο έρωτας.
Κι όπως όλοι καταλαβαίνουμε, αυτό είναι και το θέμα που θα αναλύσουμε σήμερα στο αγαπημένο I love Polls! Οι ερωτήσεις τέθηκαν, οι απαντήσεις δόθηκαν. Μία ολόκληρη εβδομάδα, είχαμε να τρέξουμε το μυαλό μας και να θυμηθούμε τι κάνουμε όταν ξεκινάει μία ερωτική ιστορία. Ποιες είναι οι αντιδράσεις μας και τα συναισθήματά μας. Και voilà, αυτά είναι τα αποτελέσματα.
Αυτοί που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας, είναι αυτοί που τους τρώει η αμηχανία και το άγχος, με 888 ψήφους και φυσικά το μεγαλύτερο ποσοστό, στο 31,56%. Τον βλέπετε. Σας βλέπει. Παθιάζεστε. Έρχεται σας μιλάει. Αυτός ο άνθρωπος κάτι έχει. Σας κάνει να ανατριχιάζετε και να μην μπορείτε να βγάλετε μιλιά. Αντιλαμβάνεστε ότι τον θέλετε κι ότι θέλει. Και ξεκινάει το παιχνιδάκι. Κι εσείς; Αγχώνεστε κι έχετε αμηχανία. Είστε μαζεμένοι και προσπαθείτε να κάνετε τα πάντα τέλεια για να μη χαλάσει όλο αυτό. Γιατί πουλάκια μου, καταστρέφετε τη στιγμή;

Η αρχή μίας ερωτικής ιστορίας, είναι η πιο δημιουργική. Πάρτε μία βαθιά ανάσα κι αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο. Να γελάσετε και να δείξετε ποιοι πραγματικά είστε. Μη χαραμίζετε τις πιο ωραίες στιγμές με άγχος κι αμηχανία γιατί χάνετε την ουσία. Αλλά είστε κι οι περισσότεροι, οπότε αυτό που έχω να πω εγώ είναι ότι απ’ τη μία είναι λογικό να είστε μαζεμένοι γιατί δεν τον ξέρετε τον άλλον, αλλά αν δεν αφήσετε τον εαυτό σας ελεύθερο κι αν δε νιώσετε άνετα πρώτα απ’ όλα με τον εαυτό σας, τότε, πώς να νιώσει κι ο άλλος και θα ανοιχτεί;

Δεύτεροι σε σειρά, με ποσοστό 25,27% και ψήφους 711, είστε εσείς που δείχνετε τον καλύτερό σας εαυτό. Όταν έρθει η στιγμή του πρώτου ραντεβού, εσείς φροντίζετε να δείξετε μόνο τα καλύτερα στοιχεία σας και να παρουσιάσετε την εικόνα του τέλειου. Και πολύ καλά κάνετε. Αλλά προσοχή! Μην ξεπεράσετε τα όρια και φτάσετε σε σημείο να πείτε πράγματα που στη συνέχεια, η συμπεριφορά σας θα τα αναιρέσει. Φροντίστε να είστε ειλικρινείς και μετρημένοι. Καλό είναι να έχουμε αυτοπεποίθηση, αλλά δεν είναι καλό να την έχουμε παραπάνω από όσο μπορούμε να την υποστηρίξουμε.
Τρίτοι με λιγοστή διαφορά με τους παρά πάνω καθώς έχουν ποσοστό 21,96% και 618 ψήφους, είναι αυτοί που δίνουν ρεσιτάλ τρέλας. Τα παιχνιδιάρικα μωρά. Αυτοί που δε θα τους νοιάζει να τσαλακώσουν τον εαυτό τους και να γελάσουν με την καρδιά τους. Αυτοί που έχουν ως κίνητρο κι οδηγό το χιούμορ και πολλές φορές ίσως, είναι κι οι πιο ερωτεύσιμοι. Δίκοπο μαχαίρι κι αυτή η κατηγορία, γιατί εδώ υπάρχουν άλλοι κίνδυνοι. Δε σηκώνουν όλοι τις πλάκες, βρε παιδιά, πώς να το κάνουμε τώρα; Οπότε λίγη προσοχή κι εσείς καθώς δε θέλουμε να προσβάλουμε κανέναν, έτσι δεν είναι; Εδώ έχουμε έρθει για να γραφτεί μια μεγάλη ιστορία αγάπης, όχι να τα καταστρέψουμε όλα απ’ το πρώτο λεπτό. Φιλτράρετε τον απέναντι και προσπαθήστε να καταλάβετε μέχρι πού σας παίρνει να κάνετε πλάκα.
Τέταρτοι σε σειρά είναι αυτοί που τα κάνουν όλα μαντάρα. Τα ζουζουνάκια αυτά, είναι τα ατσούμπαλα παιδιά. Με ποσοστό 13,22% και 372 ψήφους. Ευτυχώς, μικρότερο ποσοστό απ’ τα προηγούμενα. Και λέω ευτυχώς γιατί αυτά τα παιδιά είναι η εξέλιξη των πρώτων. Κι είναι η εξέλιξη γιατί αυτούς όχι μόνο δεν τους έχει φάει η αμηχανία και το άγχος, όχι μόνο δεν τους έχουν κοπεί τα πόδια κι η μιλιά, αλλά αυτοί έχουν εξελιχθεί και το έχουν αφήσει όλο αυτό να βγει προς τα έξω. Και το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό. Δεν ξέρετε τι λέτε και τι κάνετε. Βρε παιδιά, το φλερτ είναι το πιο ωραίο πράγμα σε μία σχέση. Το διάστημα που γνωρίζεσαι με τον άλλον είναι εκείνο που θέλουμε να πατήσουμε ένα pause και να κολλήσουμε τον χρόνο εκεί. Εκεί που όλα είναι τέλεια. Γιατί εσείς να τα κάνετε όλα μαντάρα, όπως λέτε απλά και μόνο επειδή δυσκολεύεστε να εξωτερικεύσετε τα συναισθήματά σας; Βαθιά ανάσα, και συγκεντρωθείτε. Θέλετε το καλό σας, όχι το αντίθετο.
Και τελευταίοι με 225 ψήφους και ποσοστό στο 8%, αυτοί που κλείνονται σαν στρείδια. Παιδιά. Εσείς είστε οι πιο δύσκολοι απ’ όλους. Ξεροκέφαλοι και πεισματάρηδες, φοβάστε να δείξετε τι νιώθετε γιατί ίσως έχετε πληγωθεί, ίσως δεν ξέρετε πώς, ίσως, ίσως, ίσως. Το θέμα είναι πως με αυτόν τον τρόπο δυσκολεύετε και τον άλλο να σας εμπιστευτεί και να σας δείξει τι νιώθει. Και δυστυχώς, παιδιά, για εσάς, αν δεν αλλάξετε μυαλά, δεν υπάρχει μέση λύση. Ή θα κουράσετε τον άλλον με τα πείσματά σας και θα φύγει, ή αν είστε τυχεροί και ο άλλος σας θέλει τόσο, θα παιδευτεί, θα προσπαθήσει ξανά και ξανά μέχρι να σας «ανοίξει». Αλλά όταν το κάνει, εσείς θα πέσετε με τα μούτρα κι αυτό μπορεί να σας γυρίσει boomerang με πολύ άσχημο τρόπο. Μέτρον άριστον!
Όπως και να’ χει, όποια και αν είναι η αντίδρασή σας, η αρχή μίας ερωτικής ιστορίας είναι η πιο ωραία. Εκεί που γνωρίζετε το χαρακτήρα και τα θέλω του εραστή σας και προσπαθείτε να συμβαδίσετε. Οπότε απολαύστε το, πάρτε από αυτό όσα περισσότερα μπορείτε κι απλά ερωτευτείτε!

Συντάκτης: Στέλλα Σεπέρα
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη