Έφτασε η Δευτέρα, που μπορεί να είναι μια μέρα δύσκολη, αλλά έχει και τα καλά της, καθώς συνεπάγεται ανάλυση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησής μας. Την προηγούμενη εβδομάδα σας ρωτήσαμε πότε εκτιμάτε το φλερτ κι οι απαντήσεις σας ήταν άκρως ενδιαφέρουσες. Οι περισσότερες ψήφοι συγκεντρώθηκαν σε δύο απαντήσεις ενώ οι υπόλοιπες μοιράστηκαν σχεδόν ισόποσα στις άλλες τρεις επιλογές.

Οι μισοί από εσάς συμφωνήσατε πως εκτιμάτε το φλερτ όταν υπάρχει ένα μυστήριο. Εκείνο που το καλύπτει ένα πέπλο που σκεπάζει τις καθαρές προθέσεις κι αφήνει πολλά υπονοούμενα και πολλά περιθώρια στη φαντασία μας για να οργιάσει προς όποια κατεύθυνση θέλει. Το εντυπωσιακό 50% προτιμάτε να αφήνονται κάποια πράγματα ανείπωτα και σας εξιτάρει το παιχνίδι της σαγήνης. Είναι ερεθιστικό να νιώθεις ότι κάτι κρύβεται κάτω απ’ την επιφάνεια και σε προκαλεί να το ανακαλύψεις. Το βλέμμα είναι αυτό που ηλεκτρίζει την ατμόσφαιρα και δεν αφήνει πολλούς ασυγκίνητους. Όποιος ξεκινήσει την προσέγγιση με γνώμονα αυτά τα αποτελέσματα, έχει πολλές πιθανότητες να τραβήξει την προσοχή σας και κινείται εκ του ασφαλούς.

Όμως, υπάρχει ένα αξιοσέβαστο 25% που επιλέγει το ρομαντισμό. Εδώ μιλάμε για ένα πλησίασμα πιο αθώο, πιο αέρινο. Το φλερτ σε αυτή την περίπτωση είναι περισσότερο πλατωνικό, με τυχαία, αλλά πάντοτε αθώα, αγγίγματα, ικανά, παρ’ όλα αυτά, να κάνουν μαγουλάκια να κοκκινίσουν. Το χαρακτηρίζει ο λυρισμός και καμιά φορά μπορεί να ακουστεί ακόμη και κάποιος στίχος ποιήματος.

Φλερτ, βγαλμένο από μυθιστόρημα των αδελφών Μπροντέ, που μοιάζει να έρχεται από άλλη εποχή, όπου ο ερωτισμός επιβαλλόταν να είναι συγκαλυμμένος, . Σ’ έναν κόσμο όπου κυριαρχεί η σάρκα, δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν να μείνουν ως ένα βαθμό απονήρευτοι και να συνδεθούν με τον άλλο πρωτίστως συναισθηματικά.

Πολύ παρακάτω συναντάμε δύο κατηγορίες που κονταροχτυπιούνται, αφού τα ποσοστά και των δύο ανέρχονται σε 9%. Η μία είναι αυτή του ζόρικου φλερτ, για όσους δεν αρέσκονται στα εύκολα. Μας το δηλώσατε: θέλετε να σας δυσκολεύει ο άλλος. Είναι για εσάς ζωτικής σημασίας να υπάρχει αντίσταση, διαφορετικά δεν το απολαμβάνετε. Θέλετε να κοπιάσετε για να αποκτήσετε αυτό που επιθυμείτε, αλλιώς μπορεί και να ξενερώσετε.

Όσο μεγαλύτερος ο βαθμός δυσκολίας, τόσο περισσότερο χαίρεστε την κατάκτηση. Αλλά κι αν ακόμα δεν πετύχετε το στόχο σας, θα ευχαριστηθείτε το διάλογο και τη διαδικασία που σας βάζει να εφευρίσκετε νέες μεθόδους προσέγγισης. No pain, no gain. Μόνο προσέξτε πόσο θα επιμείνετε, γιατί κάποιες φορές είναι ενοχλητικό να μην καταλαβαίνει ο άλλος την άρνησή μας.

Η δεύτερη κατηγορία του 9% είναι αυτή που με ανησυχεί. Δεν ξέρετε καν τι σημαίνει φλερτ, ή –όπως υποπτεύομαι– το έχετε ξεχάσει. Η μόνη περίπτωση στην οποία μπορώ να κατανοήσω να συμβαίνει κάτι τέτοιο, είναι να βρίσκεστε σε μακροχρόνια σχέση, αλλά και πάλι αυτό δε σημαίνει πως με βρίσκετε σύμφωνη. Το φλερτ μέσα στη σχέση την κρατάει ζωντανή. Αν αφήσουμε αυτό το παιχνίδι απ’ έξω, κινδυνεύουμε να κάνουμε παρέα με την πλήξη κι οι υγιείς σχέσεις δε διατηρούνται μόνες τους, αλλά χρειάζονται συνεχή ενασχόληση κι ενδιαφέρον.

Αν τώρα είστε single και δε φλερτάρετε, νομίζω ότι χάνετε ένα μεγάλο μέρος της χαράς του να είσαι ελεύθερος. Διότι το να είσαι αδέσμευτος δεν είναι απαραίτητα κάτι αρνητικό. Μπορείτε να φλερτάρετε με όποιον θέλετε, χωρίς να λογοδοτείτε σε κανέναν. Δεν είναι άσχημος ένας διάλογος που εμπεριέχει λίγο ερωτισμό. Άσχετα με το αν θα το προχωρήσετε, θα περάσει όμορφα η ώρα σας και θ’ ανέβει η αυτοπεποίθησή σας. Υπάρχει πάντοτε κι η πιθανότητα από ένα φλερτ να ξεκινήσει κάτι πολύ όμορφο. Μη μιζεριάζετε που μείνατε μόνοι, μπείτε ξανά στο παιχνίδι!

Λίγο χαμηλότερα συναντάμε την τελευταία μας κατηγορία, αυτή του πρόστυχου φλερτ. Δε θέλετε να χάνετε χρόνο και δε σας ενδιαφέρει να πάει το πράγμα σιγά-σιγά. Αφού το ζητούμενο είναι το σεξ, δεν καταλαβαίνετε πού χρησιμεύουν όλες αυτές οι κωλυσιεργίες. Μπαίνετε κατευθείαν στο θέμα και το ίδιο επιθυμείτε να κάνουν κι όσοι σας πλησιάζουν. Θέλετε ο άλλος να έρθει και να ρίξει άμεσα την πρότασή του στο τραπέζι, χωρίς πρόλογο.

Αυτό που ζητάτε είναι μια ευθεία προσέγγιση με κίνκυ λεπτομέρειες γι’ αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει. Είστε άνθρωποι των πράξεων και παίρνετε γρήγορα την απόφαση: είτε θέλετε, είτε δε θέλετε. Δεν υπάρχει λόγος να το κουράζετε. Αυτό το είδος φλερτ είναι πιθανότατα μια καλή πρόταση για όσους δεσμευμένους απ’ την πιο πάνω κατηγορία δε θυμούνται τι θα πει φλερτ. Σε σχέση είστε, δεν τίθεται θέμα ντροπής. Ίσως όμως λόγω ντροπής αυτή η κατηγορία έπιασε ένα ταπεινό 7%.

Αυτές ήταν οι επιλογές σας για το τελευταίο μας “I love polls” και φαίνεται πως αν και μία ήταν αυτή που συγκέντρωσε τις προτιμήσεις σας, οι υπόλοιπες είχαν κι αυτές τη μερίδα τους. Όπως αρέσει στον καθένα, αρκεί να υπάρχει πολυγνωμία. Μπορεί μάλιστα αν δοκιμάσετε διαφορετική προσέγγιση, να σας αρέσει και ν’ αλλάξετε γνώμη ή να έχετε εναλλακτικές για να μην πλήττετε. Φλερτάρετε για να το μάθετε!

 

Επιμέλεια Κειμένου Μαρίας Βαή: Πωλίνα Πανέρη

Συντάκτης: Μαρία Βαή