Τυπικά το καλοκαίρι μπορεί να έφυγε και τη θέση του να πήρε το φθινόπωρο και συγκεκριμένα ο Σεπτέμβρης. Κάποιοι από εμάς ανυπομονούμε για το βρεγμένο χώμα και τον ζεστό καφέ δίπλα στο παράθυρο κοιτάζοντας τη βροχή να πέφτει στα πεσμένα και κιτρινισμένα φύλλα. Ωστόσο, υπάρχουν κι εκείνοι που αρνούνται κατηγορηματικά να παραδεχτούν πως το καλοκαίρι σιγά-σιγά μας αποχαιρετά, ανεβασμένο στο ροζ φλαμίνγκο του πίνοντας mojito. Παρ’ όλα αυτά το φετινό μας αποχαιρετά και μας αφήνει πίσω του έναν διαφορετικό τρόπο ανασκόπησής του. Έτσι, όλοι εσείς κληθήκατε να απαντήσετε στο poll αυτής της εβδομάδας για το πώς σας αφήνει αυτό το καλοκαίρι.

Στην πρώτη θέση ένα ποσοστό της τάξεως του 58,23% ισχυρίζεται πως το καλοκαίρι τους άφησε όμορφες αναμνήσεις. Γεγονότα και μικρά περιστατικά είναι αυτά που συνθέτουν τις αναμνήσεις που θα συντροφεύουν τις στιγμές εκείνες που θα νιώθεις πως δεν αντέχεις άλλο το κρύο και την πίεση της δουλειάς και των υποχρεώσεων. Εικόνες, αντικείμενα, φωτογραφικό υλικό, συνθέτουν το πακέτο των αναμνήσεών σου από αυτά που πέρασες τους τρεις πιο ανέμελους μήνες του χρόνου. Οι αναμνήσεις μένουν ζωντανές σε αυτούς που ξέρουν να τις προφυλάσσουν και να τις ανακαλούν στη μνήμη τους όποτε παραστεί ανάγκη.

Στη δεύτερη θέση με ποσοστό κατάταξης 22,2% συναντάμε τους γλεντζέδες του καλοκαιριού. Αυτούς που δε δίστασαν να φάνε λίγο παραπάνω, να δοκιμάσουν όσα  περισσότερα κοκτέιλ μπορούσαν κι αυτούς που απολάμβαναν τα καλοκαιρινά απογεύματα στο μπαλκόνι τρώγοντας καρπούζι με φέτα. Λίγο το κρασί, μερικά παγωτά από εδώ, λίγες μπίρες με μεζέ από εκεί, ε, και φέτος θα έχουν δουλειά οι διατροφολόγοι και τα γυμναστήρια.

Μια θέση πιο κάτω συναντάμε εκείνους που αυτό το καλοκαίρι έγιναν περισσότερο κοινωνικοί κι αύξησαν τον κοινωνικό τους περίγυρο. Το ποσοστό 10,61% μας δήλωσε πως το φετινό καλοκαίρι έκαναν νέες ενδιαφέρουσες γνωριμίες. Κάτι το μπαλάκι απ’ τις ρακέτες στην παραλία που άλλαξε πορεία, κάτι οι χοροί στα beach bars τα βράδια, ακόμα και εκείνοι που έκαναn camping σε μια χαλαρή παραλία, βρέθηκαν να αποχαιρετούν το καλοκαίρι με νέες κι ενδιαφέρουσες γνωριμίες!

Τελευταίο στην κατάταξη αυτού εδώ του poll, με ποσοστό 8,96% βρίσκονται εκείνοι που το καλοκαίρι μπορεί να έφυγε, όμως, το κινητό κι ο υπολογιστής τους είναι γεμάτα από πολλές φωτογραφίες για να ποστάρουν μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. Ναι, είναι εκείνοι που απαθανάτιζαν την κάθε στιγμή τους, απ’ τη βουτιά στη θάλασσα μέχρι τα σταφύλια στη φρουτιέρα της γιαγιάς Μαρίας στο χωριό.

Συγκεντρωτικά, θα λέγαμε πως για ένα μεγάλο ποσοστό αναγνωστών το φετινό καλοκαίρι φεύγει και τη θέση του αφήνει στις όμορφες αναμνήσεις ενώ σε μικρότερο βαθμό αφήνει παραπανίσια κιλά και νέες ενδιαφέρουσες γνωριμίες. Καθώς και πολλές φωτογραφίες δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να κρατάνε επαφή με το καλοκαίρι ποστάροντας στιγμιότυπα μέχρι να έρθει  το επόμενο.

Όπως και να μας άφησε το καλοκαίρι, ένα είναι σίγουρο: Πως το επόμενο θα είναι καλύτερο -και μάλιστα χωρίς φουσκωτούς κύκνους κι ανανάδες. Μέχρι τότε, απολαύστε ζεστό καφέ χουχουλιάζοντας με φίλους κι αναλύοντας όλα όσα έγιναν το φετινό καλοκαίρι!

Συντάκτης: Αθηνά Συντυχάκη - Θάνου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη