Ο κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του χαρίσματα, τα στοιχεία αυτά που τον κάνουν μοναδικό. Υπάρχουν, όμως, κάποια χαρακτηριστικά, που διαθέτουν ορισμένοι, που λειτουργούν κάπως σαν ερωτομαγνήτες. Μάλιστα το πιο ιδιαίτερο απ’ αυτά, που μπορεί και τους μετατρέψει αμέσως σε μοναδικούς εραστές, είναι η χιουμοριστική τους διάθεση κι οι ευφυείς ατάκες τους.

Ποιος δε θα ‘θελε δίπλα του έναν άνθρωπο με χιούμορ, ικανό να τον κάνει να γελά συνεχώς; Ένας αστείος –μα σε καμία περίπτωση γελοίος– σύντροφος δεν έχει μόνο το ταλέντο στο να μας κάνει να μη βαριόμαστε τόσο εύκολα ή να μας χαλαρώνει έπειτα από μια δύσκολη καθημερινότητα, αλλά –το πιο σημαντικό– είναι και καλός εραστής. Άλλωστε, είναι γνωστό πως το χιούμορ είναι το καλύτερο αφροδισιακό κι ένας άνθρωπος ευφυής κι ακομπλεξάριστος έχει περισσότερες πιθανότητες να σου προσφέρει αξέχαστους οργασμούς.

Πολλές φορές, ακόμα και την ώρα της ερωτικής πράξης μπορεί να πει ή να κάνει κάτι, που θα σε κάνει να γελάσεις. Κι αυτό, αν το ‘χεις ζήσει, ξέρεις πως δεν είναι καθόλου ξενερωτικό, ίσα-ίσα, είναι δείγμα άνεσης, οικειότητας, αυτοπεποίθησης. Αυτό που πετυχαίνει εκείνη τη στιγμή είναι να διώξει την όποια αμηχανία που μπορεί να υπάρχει στην ατμόσφαιρα, ειδικά αν είστε λίγο καιρό μαζί, απελευθερώνοντάς σε από άμυνες, συντηρητισμούς και δεύτερες σκέψεις, που δε θα σας άφηναν να το απολαύσετε.

Ένας άνθρωπος ώριμος και συνειδητοποιημένος, κάποιος με αυτογνωσία, μπορεί να ‘χει μια πραγματικά καλύτερη αίσθηση του χιούμορ και να δημιουργεί τις δικές του ξεχωριστά όμορφες στιγμές. Αυτοσαρκάζεται και ξέρει πώς να χρησιμοποιεί την τσαλακωμένη γοητεία του για να σε σαγηνέψει. Ξέρει επίσης πώς να σε κάνει να αισθανθείς καλά, χωρίς να πέσει στην παγίδα των υπερβολικών κομπλιμέντων.

Το χιούμορ, βέβαια, είναι όπως –σχεδόν– όλα κάπως υποκειμενική υπόθεση, το θέμα είναι επομένως να ταιριάζουν όσα θεωρείτε αστεία, να γελάτε με τα ίδια πράγματα, να ‘χετε βρει ο ένας τους διακόπτες του άλλου. Διότι ένα κακό χιούμορ, ή μάλλον ένα ανύπαρκτο χιούμορ που ο άλλος θεωρεί πως είναι απολαυστικό, σίγουρα μόνο να ξενερώσει μπορεί και να απομακρύνει, να ‘χει δηλαδή ακριβώς τα αντίθετα (απ’ τα προσδοκώμενα) αποτελέσματα. Δε μιλάμε, βέβαια, ούτε για κρύα ανέκδοτα κι άλλες δήθεν αστείες τυποποιημένες ατάκες, και μάλιστα στις πιο ακατάλληλες στιγμές. Το όλο θέμα είναι πολύ πιο περίπλοκο, γι’ αυτό και σπάνιο αλλά κι άκρως ερωτικό.

Το χιούμορ είναι δείκτης ευφυΐας και δημιουργικότητας, ανάμεσα σε δύο ανθρώπους κάποτε δηλώνει και τη μεταξύ τους οικειότητα και την ύπαρξη ενός αποκλειστικά δικού τους κώδικα επικοινωνίας, με inside jokes κι ατάκες που καταλαβαίνουν μόνο αυτοί οι δύο, γι’ αυτό και θεωρείται –όχι άδικα– χαρακτηριστικό αφροδισιακό. Το γέλιο εκτονώνει την όποια ένταση και διώχνει (­έστω για λίγο) τις αρνητικές σκέψεις, γι’ αυτό είναι και τόσο πολύτιμοι όσοι μας κάνουν να γελάμε.

Μέσα στα χαρακτηριστικά ενός καλού εραστή, λοιπόν, πέρα απ’ τις καλές σεξουαλικές επιδόσεις, ίσως θα έπρεπε να αρχίσουμε να ψάχνουμε μια καλή επικοινωνία κι ένα σύντροφο εύστροφο, με χιούμορ, που θα μας κάνει να απολαμβάνουμε τις στιγμές μαζί του. Μια υγιής σχέση, με ηρεμία, χωρίς γκρίνιες, παράπονα κι εντάσεις, συντηρεί και μια καλή σεξουαλική ζωή κι αντιστρόφως. Έτσι, ο σύντροφός μας καταφέρνει να μας διασκεδάζει εντός κι εκτός κρεβατιού.

Ας μην ξεχνάμε ότι το γέλιο φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, σαφώς και τους εραστές. Οι καβγάδες λύνονται άμεσα, τα μούτρα υποχωρούν με μια έξυπνη ατάκα κι ένα αυθόρμητο χαμόγελο. Δουλέψτε το χιούμορ σας κι αμέσως θα ανέβει κι η αυτοπεποίθησή σας, αυτομάτως κι οι κατακτήσεις σας -χωρίς πρακτικά αυτό να σημάνει ότι θα αρχίσετε τις φάρσες στα καλά καθούμενα.

Συντάκτης: Ελευθερία Γκαραβέλα
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη