noel721

Όσο είσαι single προφανώς κι απολαμβάνεις ένα διαφορετικό πρόγραμμα προσαρμοσμένο μόνο για τον εαυτό σου και λογικά τα έχεις βρει με αυτόν ή τουλάχιστον το παλεύεις. Όσο ωραία και να ‘ναι, όμως, η εργένικη ζωή, όλοι κάνουμε σκέψεις πού και πού που να αφορούν δυο και το ενδεχόμενο μιας σχέσης.

Κι όταν γεννιούνται στο μυαλό μας αυτές οι σκέψεις, δημιουργούνται κι αρκετά ερωτηματικά για το αν θα μπορούσαμε να αντεπεξέλθουμε σε έναν τέτοιο νέο και συντροφικό κύκλο ζωής. Αγχωνόμαστε, τρομάζουμε κι ίσως και να απογοητευόμαστε, για το αν έχουμε ξεσυνηθίσει κι αν θα μπορούσαμε να συνυπάρξουμε πια με έναν άνθρωπο.

Υπάρχουν, λοιπόν, κι εκείνοι που αισθάνονται πως έχουν ξεχάσει πώς να ‘ναι ερωτευμένοι κι έτσι δεν επιδιώκουν μια σχέση, με το φόβο πως ίσως να μην τα καταφέρουν να ανταποκριθούν. Η αλήθεια είναι πως αν έχουν μηδενίσει κι έχουν σβήσει τα συναισθήματά τους, μια νέα αρχή θα έφερνε και μια πρωτόγνωρη αίσθηση. Απ’ την άλλη είναι κι οι singles που δεν είχαν ποτέ τους την εμπειρία μιας κανονικής σχέσης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα ήταν μεν μια ευχάριστη εμπειρία αλλά κι αμήχανη, αφού το άγνωστο τρομάζει.

Είναι, όμως, ο έρωτας και το σεξ σαν το ποδήλατο ή όντως ξεχνιούνται; Εννοείται πως είναι ανέφικτο το να ξεχάσεις πώς να ερωτεύεσαι, αφού αυτό δεν είναι κάτι που γνωρίζεις ή διδάσκεσαι, αλλά κάτι που έρχεται τυχαία, αβίαστα, φυσικά κι αυθόρμητα και σου δημιουργεί ανεξέλεγκτα μα κατά βάση όμορφα συναισθήματα.

Εξάλλου, αν σου έχει συμβεί έστω και μία φορά, έχεις ζήσει τις δικές σου στιγμές κι έχεις αποκτήσει εμπειρίες τις οποίες θα θυμάσαι για μια ζωή. Όχι απαραίτητα τα πρόσωπα αλλά τα συναισθήματα που σου δημιουργήθηκαν.

Ακόμα κι αν σε κρατάει πίσω ένα κακό φινάλε, που λειτουργεί ανασταλτικά για να μπεις ξανά στο παιχνίδι των σχέσεων, ο έρωτας είναι ένα λεπτό ζήτημα το οποίο επηρεάζεται τόσο από εμάς όσο κι από ‘κείνον που έχουμε δίπλα μας. Γιατί να σκοτίζεις το μυαλό σου με το τι έζησες στον προηγούμενό σου έρωτα, τι λάθη έκανες και ποια ήταν τα σωστά σου, αφού στον επόμενο τα λάθη σου μπορεί να θεωρηθούν σωστά και τα σωστά σου λάθη;

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να κοιτάς το μέλλον με αισιοδοξία, να μην κρύβεσαι πίσω απ’ τη σκιά σου και μη φοβάσαι να ζήσεις το τώρα. Να βγάζεις τον καλύτερό σου εαυτό σε κάθε άνθρωπο που θα συναντήσεις, είτε το αξίζει είτε όχι. Να κοιτάς εσύ να αξίζεις πάντα και να διεκδικείς το καλύτερο δυνατό.

Προσπάθησε απ’ τους ανθρώπους που ερωτεύεσαι να κρατάς το πιο δυνατό τους σημείο και μία ανάμνηση που θα σε κάνει να χαμογελάς κι ύστερα, όταν ο κύκλος κλείνει, να προχωράς. Οι καλές στιγμές ποτέ δεν τελειώνουν στη ζωή μας, απλώς αφήνουμε κάποιες για να πάμε σε άλλες, ίσως ακόμη καλύτερες.

Ο έρωτας, εξάλλου, ποτέ δε λησμονιέται. Θα θυμάσαι πάντα τα τσιμπήματα στην καρδιά, τα κόκκινα μάγουλα, το γλυκό σφίξιμο στο στομάχι τις νύχτες που ξαγρυπνούσες, τα μηνύματα για καλημέρα και καληνύχτα κι εκείνον τον αναστεναγμό όταν σου έλειπε. Οι άσχημες εμπειρίες δε χωράνε στις αναμνήσεις σου.

Χωρίς αυτοπεποίθηση, όμως, κι εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, τίποτα συναρπαστικό δε θα συμβεί μαγικά στη ζωή μας. Οπότε άρχισε να παρατηρείς τι και πώς σκέφτεσαι κι αν έχεις βυθιστεί στην ανασφάλεια και τον αρνητισμό, άλλαξέ το. Οι σκέψεις που πρέπει να κρατήσεις είναι μόνο εκείνες που είναι υπέρ σου και σε ενδυναμώνουν, μην αφήνεις το φόβο σου να σε παρασύρει και να σε κρατήσει μακριά απ’ το πιο όμορφο συναίσθημα.

«Ο έρωτας είναι κινητήριος δύναμη στα πάντα. Είναι η αρχή και το φινάλε» έχει δηλώσει ο αγαπημένος ηθοποιός Νίκος Γαλανός. «Χωρίς έρωτα δεν μπορεί κανείς να ζήσει. Όταν κάποιος είναι ερωτευμένος είναι διαφορετικός, φωτεινός, όμορφος, ζει, μιλάει με τους ανθρώπους. Ένας άνθρωπος χωρίς έρωτα είναι κατσούφης, περίεργος, δύσκολος. Με τον έρωτα λάμπεις».

 

Συντάκτης: Ελευθερία Γκαραβέλα
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη