Article of the day: Η Άννα Μετόχη προ(σ)καλεί στο απόλυτο challenge για γερά νεύρα! Δες εδώ ποιο είναι! 

pillow4710

Έχουν γραφτεί και βιωθεί τόσα πολλά γι’ αυτόν τον ατίθασο κι ασυμβίβαστο φτερωτό θεό. Απ´ όπου κι αν τον δεις, θα καταλήξεις πως έρωτας σημαίνει να ζεις ξεχωριστά όλες τις στιγμές του. Μία-μία. Και κάθε μέρα να ´ναι και μια καινούρια. Άλλωστε το «για πάντα» το συναντάς στο «τώρα». Στο σημείο που θέλεις να νιώθεις τον άνθρωπό σου. Να βάζεις τα χέρια σου γύρω του και να σταματάει το μυαλό σου. Να παγώνει ο χρόνος. Ν´ απολαμβάνεις την ιεροτελεστία της σαρκικής επαφής και την πανδαισία της πνευματικής. Εκεί που τέμνονται οι επιθυμίες κι οι αισθήσεις. Σ´ εκείνα τ’ όρια που ακόμη κι αν τα ξεπεράσεις θα έχεις τη σιγουριά πως κάπου θα στηριχθείς, δίχως να κινδυνεύσεις.

Να κλείνεις τα μάτια σου και να δημιουργείς εικόνες που θα φέρνουν βαθιές ανάσες ικανοποίησης. Η καρδιά να χορεύει σε τρελούς ρυθμούς και τα κύτταρα του σώματος να επιζητούν την απόλυτη αρμονία. Ξαφνικά να νιώθεις κολλημένος στη στιγμή. Σαν να θέλεις να την απολαύσεις σπιθαμή-σπιθαμή. Οι κοινές αναπνοές σας να γεμίζουν με οξυγόνο πάθους τις νύχτες σας.

Ένα άγγιγμα που θα πυροδοτεί μια ακατάπαυστη ενέργεια. Ένα άγγιγμα και τα πάντα γύρω σας φωτίζονται. Όταν τα δάχτυλα θα περιπλανιούνται στο κορμί και θα δημιουργούν σιωπηλές ιστορίες γεμάτες ζεστασιά και πόθο. Σαν φως που ό,τι αγκαλιάζει, ζεσταίνεται. Γίνεται κάτι τολμηρό που μετατρέπει τις σπίθες σε φλόγες. Η αναμονή να το νιώσεις, όπως ακριβώς το έχεις φανταστεί. Να γητεύσει τις αισθήσεις και να γιγαντώσει τα συναισθήματα.

Οι σκέψεις σου να τρέχουν σε δρόμους που θα χορέψετε με το φως του φεγγαριού σε κάποια ερημική παραλία, σε σοκάκια που θα τρέξετε σαν μικρά παιδιά, σε μια βόλτα που θα την απολαμβάνετε αγκαλιασμένοι, στα φαγητά που θα τα μοιραστείτε με το ίδιο πιρούνι, σ´ ένα θερινό σινεμά που μια ταινία θα σας ταξιδέψει σε μια άλλη εποχή, σ´ ένα παγκάκι που θα καθίσετε και θα μιλήσετε για τα πάντα. Στην άκρη του θ´ αχνοφαίνεται το μέλλον, αλλά δε θα σας καταπιέζει, αφού θα χαίρεστε κάθε δευτερόλεπτο αυτού που ζείτε στο παρόν.

Έρωτας είναι να σου λείπει κάθε στιγμή και ν´ ανυπομονείς να βρεθείτε. Να σε κάνει να νιώθεις πως δεν είσαι μία απλή επιλογή, αλλά προτεραιότητα. Η πρώτη προτεραιότητα. Να δίνεις το είναι σου και να περιμένεις ανταπόδοση με όλους τους τρόπους. Να επιλέγεις τον άνθρωπό σου συνεχώς και να γνωρίζεστε. Μαθαίνοντας πράγματα ο ένας για τον άλλον που δεν τα έχετε ποτέ μοιραστεί με κανέναν στο παρελθόν.

Ακόμη κι εκείνες τις ώρες που θα φαίνεται δύσκολο. Που δε θα θέλει ο ένας τον άλλο τόσο έντονα. Που θα σας φαίνεται σαν να έχετε ν´ ανεβείτε σε βουνό. Αλλά θα υπάρχει ένα βαθύ δέσιμο που θα σας βγάζει απ´ το αδιέξοδο. Η ουσία του έρωτα βρίσκεται στον πυρήνα του. Δεν πρόκειται για κάποια χημική αντίδραση, ούτε για κάποια θεωρία. Δε συμβαίνει δίχως λόγο. Πρέπει να ´ναι μια συνειδητή επιλογή.

Και το πρώτο βήμα είναι ν´ αποφασίσεις να ‘σαι εκεί. Ψυχή τε και σώματι. Να υπάρχει μια τέτοια έλξη που να μην μπορεί τίποτα να την καταστρέψει. Χωρίς περιττές ερωτήσεις. Χωρίς ανούσιες απαντήσεις. Ο έρωτας είναι ένα παιχνίδι που παίζεται με ανοιχτά χαρτιά. Όλες οι κινήσεις έχουν ιδιαίτερη αξία και θα πρέπει να μη χάνεται ούτε ένα φύλλο. Επειδή σ´ αυτά φαίνονται τ´ ανομολόγητα. Τι εύχεσαι και τι ζεις. Και κυρίως πώς το ζεις.

Όλο αυτό θ´ οδηγήσει ύστερα στην αγάπη. Για ν´ αγαπήσεις και ν´ αγαπηθείς πρέπει προηγουμένως να έχεις κάνει όλα τ´ απαραίτητα βήματα, τα οποία τα συναντάς σ´ αυτό που έχεις στο παρόν. Στον άνθρωπο που σου υπόσχεται μια αξέχαστη ζωή, δίχως να σε εξουσιάζει.

Συντάκτης: Δημήτρης Μπότης