Μια στιγμή μπορεί να είναι αρκετή για να κατανοήσεις, να αλλάξεις, να επιλέξεις ή να απορρίψεις. Η δύναμη της στιγμής είναι τόση μεγάλη που αν το είχαμε συνειδητοποιήσει οι επιλογές μας θα ήταν διαφορετικές και θα δίναμε στον χρόνο την πραγματική του σπουδαιότητα.

Μια στιγμή είναι αρκετή για να λάβεις το μήνυμα ότι ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου σού ταιριάζει κι ότι έχεις ερωτευτεί! Μια στιγμή για να «αναγνωρίσεις» το μυστηριώδες εκείνο πλάσμα, για το οποίο ακόμα δεν ξέρεις τίποτα, που βλέπεις το πρόσωπό του μα δε γνωρίζεις ποιος πραγματικά είναι. Η ενέργειά του συστήθηκε με τη δική σου πριν προλάβεις να το σκεφτείς. Κοιταχτήκατε, ανταλλάξατε χαμόγελα και δεν άργησες να αντιληφθείς πως η αύρα σας ταιριάζει. Γιατί λοιπόν να μη δώσεις μια ευκαιρία για να δεις αν έχετε κοινά σημεία απ’ τη στιγμή που σου έκανε εκείνο το πρώτο κλικ;

Η μαγεία του να συστήνονται η ενέργεια και η αύρα σας πριν καν μιλήσετε είναι κάτι ασύλληπτο. Έχετε ήδη εντοπίσει πως υπάρχει κάτι που μπορεί να σας κάνει να κουμπώσετε κι ας μην έχετε ιδέα τι είναι αυτό. Μπορεί να φταίει η διαίσθηση, μπορεί κι η έλξη, αλλά οι πρώτες εντυπώσεις είναι κάτι παραπάνω από θετικές και δημιουργούν και προσμονή για τη συνέχεια. Μπορεί ο ένας ή και οι δύο να νιώσατε μια πρωτόγνωρη οικειότητα και ερωτική έλξη. Την ίδια στιγμή που προσπαθείς να διαχειριστείς το σοκ της στιγμής, το μυαλό σου καταστρώνει πολλά και διαφορετικά σενάρια για να σε βοηθήσει να προσεγγίσεις το πρόσωπο που τόσο σε ενδιαφέρει.

Το αν και κατά πόσο αυτό που ένιωσες είναι πραγματικό, το αν μπορεί να εξελιχθεί ή όχι, διαφέρει κατά περίπτωση και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Δεν είναι λίγοι οι αληθινοί έρωτες που ξεκίνησαν με μια ματιά και με τη σκέψη πως θέλετε να είστε μαζί και κατάφεραν να κρατήσουν πολύ περισσότερο απ’ τις αρχικές προσδοκίες. Όταν γίνει το κλικ υπάρχουν άτομα που το προσπαθούν αρκετά γιατί είναι τόσο σίγουροι για το αποτέλεσμα και άλλοι που διακρίνουν τις δυσκολίες και τις μη ευνοϊκές συνθήκες και απλώς αφήνουν το αρχικό συναίσθημα να ξεφουσκώσει στο πέρασμα του χρόνου.

Όλοι έχουμε μια εσωτερική φωνή. Άλλοι την αγνοούν χωρίς να το αντιλαμβάνονται κι άλλοι δεν πιστεύουν στην εγκυρότητά της. Υπάρχουν όμως και αυτοί που την έχουν οδηγό σε κάθε τους απόφαση και είτε κάνει λάθη είτε τα συμπεράσματά της είναι ορθά αποτελεί κύριο γνώμονα των αποφάσεών τους. Το μόνο σίγουρο είναι πως η φωνή μέσα μας μπορεί και να ξέρει τι είναι καλό για μας και τι μας ταιριάζει. Είτε είσαι είτε δεν είσαι ρομαντική ψυχή, είτε πιστεύεις στους έρωτες είτε όχι, όταν η αναλαμπή της στιγμής σε ωθήσει να διεκδικήσεις τον άνθρωπο που κατέκλυσε τη σκέψη σου χωρίς καμιά προσπάθεια είναι σίγουρο πως δεν μπορείς να την αγνοήσεις!

Τις περισσότερες φορές κάνεις κινήσεις «άθελά» σου ακολουθώντας το υποσυνείδητο, χωρίς καν να αντιλαμβάνεσαι πως η δύναμη της επιθυμίας μπορεί να σε παρακινήσει χωρίς το μυαλό να καταφέρει να κάνει τίποτα απολύτως. Όταν είναι να συμβεί κάτι αρκεί μια στιγμή για να νιώσεις εκείνο το πρώτο σκίρτημα, για να αισθανθείς μοναδικά. Δεν ξέρεις πότε θα την πατήσεις οπότε άπαξ και γίνει το κλικ, σκέψου να αφεθείς κι όπου σας βγάλει!

Συντάκτης: Φλώρα Γιώτου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.