Πόσοι έρωτες έχουν υμνηθεί από καλλιτέχνες και πόσοι έχουν γίνει αφορμή για έμπνευση στιχουργών, σκηνοθετών, συγγραφέων και ανθρώπων που ακούν για τον φτερωτό άγγελο και τα καμώματά του; Άλλωστε σε όλους αρέσει να ακούνε ιστορίες για το πώς ξεκίνησε η ερωτική σχέση φίλων και γνωστών τους.

Όμορφες ιστορίες και αναπάντεχες στιγμές ορίζουν το μαζί και ενώνουν άτομα που μέχρι πρότινος ήταν άγνωστα. Καμιά φορά νιώθεις πως ακούς καλογραμμένα σενάρια ταινιών και μένεις να σκέφτεσαι πως τελικά η ίδια η ζωή έχει πολλή φαντασία. Φέρνει άτομα κοντά και δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες την κατάλληλη στιγμή. Ψυχές που ‘χουν άλλοτε πολλά κι άλλοτε κανένα κοινό στοιχείο συναντώνται κι ανάμεσά τους υπάρχει σύνδεση. Άλλες φορές με διάρκεια στον χρόνο και άλλες με σύντομη ημερομηνία λήξης. Σε κάθε περίπτωση μια ιστορία έρωτα, ανεκπλήρωτου ή μη, είναι μια μικρή ιστορία ζωής που αξίζει να ακούσεις. Με στιγμές που διδάσκουν, άλλες που γεμίζουν συναίσθημα κι άλλες που προκαλούν τη θλίψη. Πόσο μοναδικές και πόσο μη επαναλαμβανόμενες! Όσο και να θες να ζήσεις τις ίδιες στιγμές ή να αποφύγεις άλλες που έχεις ζήσει, πότε δε θα καταφέρεις να φέρεις στην επιφάνεια το ίδιο συναίσθημα και να επαναλάβεις μια στιγμή. Πάντα θα βιώνεις κάτι άλλο, κάτι μοναδικό, κάτι διαφορετικό. Κάθε φορά θα είσαι εσύ άλλος, θα είναι μοναδικό και διαφορετικό το άτομο που θα έχεις απέναντί σου και εκείνα που θα σου βγάζει. Ακόμα κι αν συναντηθείς με το ίδιο άτομο σε διαφορετική χρονική περίοδο της ζωής σου το μαζί θα είναι πάλι διαφορετικό.

Σίγουρα έχεις ακούσει για ιστορίες ενός κεραυνοβόλου έρωτα που εξελίχθηκε ή που η πορεία του δεν ήταν η αναμενόμενη. Ίσως είσαι από τους τυχερούς που ο κεραυνοβόλος έρωτας τούς χτύπησε την πόρτα και ήταν κι αμοιβαίος. Είναι μαγικό να σου συμβαίνει αυτό, είναι η στιγμή που βλέπεις ένα άγνωστο άτομο αλλά κάτι μέσα σου σου λέει πως ταιριάζετε, κάτι σκιρτάει και το βέλος του θεού έρωτα μόλις έχει βρει τον στόχο του, εσένα! Πόσες αναλύσεις, πόσοι φόβοι και πόσες θεωρίες για το αν οι κεραυνοβόλοι έρωτες μπορούν να εξελιχθούν, να δημιουργήσουν ένα κοινό μαζί με διάρκεια. Οι κεραυνοβόλοι έρωτες είναι άραγε κάτι ουτοπικό ή μια ένδειξη πως υπάρχει όντως αυτό που λέμε διαίσθηση;

Είμαι από αυτούς που πιστεύουν στην ενέργεια, τη χημεία και την έλξη. Είμαι από αυτούς που στον βωμό της αληθινής και αμοιβαίας επιθυμίας θα μπορούσαν να «κινήσουν βουνά». Πιστεύω στη δύναμη της στιγμής και της ματιάς. Η ζωή είναι τόσο όμορφα απρόβλεπτη που ο κεραυνοβόλος έρωτας μπορεί να σου συμβεί και μάλιστα να διαψεύσει τις πιο αρνητικές σου πεποιθήσεις πως δεν πρόκειται να κρατήσει.

Σίγουρα όταν μιλάμε για ανθρώπινες σχέσεις, συναισθήματα και ψυχές δεν υπάρχει συνταγή, ούτε κάποιο βέβαιο αποτέλεσμα που μπορεί κάποιος να σου εγγυηθεί αν ακολουθήσεις βήματα και στρατηγικές. Οι άνθρωποι συναντώνται, όμως καθένας κουβαλά τη δική του ιστορία και γύρω του ενδεχομένως να υπάρχουν άτομα που καθορίζουν τα βήματά του και τις αποφάσεις του. Ποιος όμως μπορεί να αντισταθεί στη δύναμη του έρωτα; Ακόμα κι αν ο κεραυνοβόλος έρωτας χτυπήσει αρχικά τον έναν, ο άλλος είναι πολύ πιθανό να νιώσει έλξη στην πορεία. Άλλωστε ο κεραυνοβόλος έρωτας μπορεί να είναι εξίσου πετυχημένος με αυτόν που χτίζεται βήμα-βήμα.

Αν σου προκύψει μη διστάσεις να το ζήσεις, φτάνει να σταθείς σίγουρος απέναντί του. Φόρεσε το πιο μεγάλο χαμόγελό σου, άσε μακριά κάθε αμφιβολία και κάθε μη ρεαλιστικό σενάριο και κάνε το βήμα. Να θυμάσαι πως μπορείς να τον διαχειριστείς, μα ακόμα περισσότερο πως σου αξίζει να τον βιώσεις. Γίνε πρωταγωνιστής στη δική σου ιστορία κεραυνοβόλου έρωτα, σ’ ένα σενάριο ταινίας της δικής σου ζωής.

Συντάκτης: Φλώρα Γιώτου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.