Όλες τα αγοράζαμε μετά μανίας κι όλοι τα έχετε διαβάσει. Τα έχετε βρει ξεχασμένα σε κομοδίνα και καναπέδες κι έχετε ρίξει μια κλεφτή ματιά στη σελίδα που είχαμε τσακίσει.

Μικρές πριν τα διαβάσουμε ακολουθούσαμε μια ιεροτελεστία, ίσως επειδή δεν ήταν πολύ πρέπον να διαβάζουμε τη στήλη του σεξ στα δεκαέξι μας. Κλείναμε την πόρτα του δωματίου, βάζαμε την κατάλληλη μουσική κι ίσως οι πιο ρομαντικές ανάβαμε και κανένα κερί. Τα είχαμε σαν ευαγγέλιο κι ακολουθούσαμε πιστά τις συμβουλές τους.

Μεγαλώνοντας όμως, κάτι άρχισε να μας ξενίζει σ’ αυτά. Οι συμβουλές έπαψαν ν’ ακούγονται τόσο καλές όσο πριν. Στο πρόσωπο που αφιέρωναν δισέλιδο δε βρίσκαμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αλλά πιο πολύ απ’ όλα δε μας άρεσαν τα άρθρα τύπου «πώς να τον τυλίξετε» ή «πώς να προσποιηθείτε τον τέλειο οργασμό».

Οι συμβουλές που μας δίνουν στον τομέα της ομορφιάς είναι ουτοπικές. Αν έχεις κοιμηθεί δύο ώρες μετά από κραιπάλη όσο κι αν «τσιμπήσεις» τα μάγουλά σου και τρίψεις τη βραδινή ξεχασμένη μάσκαρα δε θα γίνεις η Irina Shayk. Θα είσαι απλά ένα ξενυχτισμένο και πασαλειμμένο με μάσκαρα ρακούν. Συμπαθέστατο μεν, ρακούν δε.

Στο ίδιο κλίμα είναι κι οι συμβουλές για να χάσεις κιλά. Έξι μικρά γεύματα τη μέρα. Δε διαφωνώ, μπορεί αν τις ακολουθήσεις να χάσεις τα κιλά, αλλά σοβαρά τώρα ποια γυναίκα έχει χρόνο για να ετοιμάσει και να καταναλώσει έξι γεύματα τη μέρα;

Οι συνεντευξιαζόμενοι. Είναι η άλλη δύο μέτρα με κορμί λαμπάδα, σαρκώδη χείλη και καταπράσινα μάτια και τη ρωτάς: «νιώθεις σέξι;» και σου απαντάει «όχι, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο κόσμος με θεωρεί σέξι» και ποια να θεωρήσει, κούκλα μου, τη γειτόνισσά μου την κυρά-Σούλα που τινάζει τις μπουρνουζοπετσέτες της με τα ρόλεΪ στα μαλλιά και τη floral ρόμπα;

Οι ερωτήσεις που ακολουθούν κατανέμονται ως εξής: επτά στις δέκα αφορούν την προσωπική ζωή αυτού που δίνει συνέντευξη. Πραγματικά δε μας ενδιαφέρει πώς λεγόταν ο πρώτος του έρωτας ή πόσο διήρκησε η μεγαλύτερη σχέση του. Απ’ τη στιγμή που παίρνεις συνέντευξη σ’ ένα καλλιτέχνη μας ενδιαφέρουν περισσότερο τα τραγούδια του ή η τελευταία του ταινία.

Τα κεντρικά άρθρα. Μπορεί πριν πολλά-πολλά χρόνια οι γυναίκες να έτρεχαν σε μάγισσες και χαρτορίχτρες για να μάθουν πώς να «δέσουν» ένα άντρα. Ακόμα και τότε όμως ήταν αμφίβολο αν θα τα καταφέρουν, εκτός κι αν έβρισκαν καμία απόγονο της Κατίνας. Το να διαβάζουμε όμως τέτοια άρθρα απ’ τη στιγμή που –ευτυχώς– έχουν αλλάξει αρκετά τα πράγματα είναι άκρως σεξιστικό. Δεν έχουμε ανάγκη οι γυναίκες να τους κοροϊδεύουμε για να μείνουν μαζί μας, μπορούμε απλά να τους κερδίσουμε τίμια με το σπαθί μας.

Όσο για την προσποίηση είναι καλή μόνο στο ποδόσφαιρο, απ’ ό,τι μου έχουν πει ποδοσφαιρόφιλοι φίλοι μου. Το ψέμα είναι ένα απ’ τα χειρότερα πράγματα που δεσπόζει στην καθημερινότητά μας κι είναι ακόμα χειρότερο να το υιοθετούμε στις προσωπικές μας στιγμές. Έπειτα είναι και το άλλο. Γιατί να του δώσω εγώ την ικανοποίηση απ’ τη στιγμή που δε μου την έδωσε αυτός, για να πάρω στο λαιμό μου και τις επόμενες;

Παρ’ όλα αυτά δεν υποστηρίζω το σαμποτάζ στα γυναικεία περιοδικά. Αρχικά επειδή έχουμε περάσει πολλές κρύες χειμωνιάτικες νύχτες μαζί κι αυτούς που με στηρίζουν στα δύσκολα δεν τους απορρίπτω στα εύκολα. Αν κι αδιαμφισβήτητα υπάρχουν εκνευριστικά  άρθρα υπάρχουν κι εκείνα που είναι χρήσιμα και σε κάνουν να γελάς με την ψυχή σου.

Όπως αυτά που σου δίνουν έξυπνες και πρωτότυπες ιδέες για να «ζεστάνεις» τη σεξουαλική σου ζωή που θυμίζει το βόρειο πόλο κι εκείνα που απαντούν στις πιο απίθανες ερωτήσεις. Μία και μόνο συμβουλή: διαβάστε τα με κριτική ικανότητα. Υιοθετήστε κι αφορίστε ό,τι σας κάνει κέφι.

 

Επιμέλεια Κειμένου Αγγελικής Κοτσόβολου: Πωλίνα Πανέρη

Συντάκτης: Αγγελική Κοτσόβολου