pillow65

Οι σχέσεις ξεκινάνε πολλά υποσχόμενες, όμως πολλές από αυτές τελειώνουν άδοξα. Μετά από έναν χωρισμό υπάρχει η άποψη πως οι πρώην για κάποιο λόγο είναι πρώην και καλύτερα να μη γυρνάμε στα παλιά, αλλά να πηγαίνουμε για άλλα καλύτερα. Εν μέρη, αυτό έχει μια βάση, γιατί για να είναι κάποιος πρώην σημαίνει πως μάλλον δεν ήταν αρκετό αυτό που είχατε για να μείνει νυν. Από την άλλη, δεν είναι λίγες οι φορές που έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου μήπως και δεν έπρεπε να χωρίσεις. Μήπως ήσουν υπερβολικός, μήπως δεν το προσπαθήσατε αρκετά. Αναρωτιέσαι αν θες ακόμα να γυρίσεις και να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία ή αν σου έχει περάσει και νιώθεις έτοιμος να προχωρήσεις παρακάτω. Ας απαριθμήσουμε, λοιπόν, 10 σημάδια που δείχνουν πως περνάς μια χαρά και χωρίς το πρώην ταίρι σου.

 

1) Πηγαίνεις σε μέρη που πήγατε κάποτε μαζί και περνάς καλά. Δεν αναζητάς το πρώην ταίρι σου, αλλά νιώθεις έτοιμος να δημιουργήσεις  καινούριες εικόνες με νέα πρόσωπα. Αν αυτό δεν είναι ένδειξη ότι προχώρησες, τότε τι είναι;

2) Ξαναβλέπεις ταινίες που είδατε παρέα χωρίς να νιώθεις ένα βάρος στο στήθος. Κάνεις ένα δώρο στον εαυτό σου να δεις κάτι που θεωρείς ότι άξιζε ακόμα μια φορά, χωρίς να έχεις αποκλείσει τη συγκεκριμένη ταινία απ’ τη λίστα σου, γιατί φέρνει ανεπιθύμητες αναμνήσεις.

3) Αναζητάς σε νέα άτομα όσα σου έλειψαν απ’ την προηγούμενη σχέση σου. Στο μυαλό μας αυτόματα τρέχει ένας αλγόριθμος που συγκρίνει νυν με πρώην. Λάθος μεγάλο -αλλά δεν είναι η στιγμή να το αναλύσουμε. Είσαι πια συνειδητοποιημένος και ξέρεις τι θες και τι δε θες.

4) Είσαι οκ να μιλάς με άτομα απ’ το περιβάλλον του/της πρώην χωρίς να ρωτάς συνέχεια τι κάνει και χωρίς να ζητάς να μεταφέρουν συγκεκριμένα μηνύματα. Κάνοντας μια σχέση, είναι φυσικό να γνωρίσεις άτομα από την παρέα ή το σόι κάποιου. Το να βρίσκεσαι μαζί τους επειδή τους συμπαθείς και σου αρέσει το χιούμορ τους -και όχι με σκοπό να μεσολαβήσουν για επανασύνδεση- είναι από μόνο του θετικό σημάδι.

5) Φοράς το φούτερ του/της για πιτζάμα γιατί σε βολεύει -και δεν το έχεις πια καταχωνιασμένο στην ντουλάπα. Το ότι κρατάς το συγκεκριμένο κομμάτι ύφασμα πάνω σου, δε σημάνει ότι θες το πρώην ταίρι πίσω. Εξάλλου, το έχεις πλύνει άπειρες φορές -άρα δεν υπάρχει στο ρούχο η μυρωδιά του- και είναι κρίμα να μη φοράς κάτι που ξέρεις ότι σου πάει απίστευτα -κι ας είναι μόνο για τον ύπνο.

6) Αξιοποιείς τα δώρα που σου είχε χαρίσει και σου άρεσαν -και δε νιώθεις πως δε θες ούτε να τα βλέπεις. Δεν τα κρατάς γιατί σου θυμίζουν το πρώην ταίρι ή γιατί το θέλεις πίσω. Απλώς, κάποια πράγματα που είχες βολευτεί στο φουλ είναι αμαρτία να τα αποχωριστείς -ειδικά απ’ τη στιγμή που δε σου ξυπνάνε στιγμές του παρελθόντος.

7) Είσαι οκ να βλέπεις stories του/της στα social. Δεν μπαίνεις στη διαδικασία να δεις πού είναι για να περάσεις δήθεν τυχαία, δεν ανυπομονείς να ανεβάσει κάτι, δεν κάνεις hide τα stories του γιατί δε θες να μπαίνεις στον πειρασμό να βλέπεις. Είσαι απλώς οκ.

8) Συχνάζεις στα στέκια σας χωρίς να τρέμεις μην τον/την πετύχεις. Από πάντα σου άρεσε το συγκεκριμένο μαγαζί και τις πρώτες μέρες μετά τον χωρισμό ίσως να ήθελες να το αποφύγεις, μην και συναντηθείτε τυχαία. Όταν έχεις ξεπεράσει κάποιον, δε φοβάσαι να πας όπου θες. Κι αν τύχει και δεις το πρώην ταίρι, κέρασε ένα σφηνάκι για χάρη των παλιών καλών στιγμών.

9) Βγαίνεις, φλερτάρεις και δε σε νοιάζει να το μάθει. Αυτό είναι ένδειξη πως προχωράς δυναμικά παρακάτω. Δεν το κανείς γιατί θέλεις να εκδικηθείς ή να ξεπεράσεις το πρώην ταίρι, ούτε γιατί πιστεύεις πως θα το μάθει και θα τρέξει να γυρίσει πίσω. Απλώς είσαι έτοιμος για νέες εμπειρίες με νέα πρόσωπα.

10) Αναφέρεσαι με άνεση στο πρόσωπό του/της και σε όσα ζήσατε μαζί. Ο άνθρωπος αυτός ήταν κομμάτι της ζωής σου, ζήσατε κάποιες στιγμές παρέα. Κρατάς, λοιπόν, όλα αυτά και δεν κάνεις πως το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν υπήρχε, αποφεύγοντας εσκεμμένα οποιαδήποτε αναφορά στο πρόσωπό του γιατί σε κάνει να νιώθεις άβολα.

 

Αυτά ήταν 10 σημάδια που δείχνουν πως μάλλον είσαι έτοιμος να πας παρακάτω. Κι αν πάλι θες να γυρίσεις στην προηγούμενη σχέση σου, δικαίωμά σου. Καθένας κάνει αυτό που του αρέσει και τον κάνει χαρούμενο!

Συντάκτης: Κατερίνα Πολίτη
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.