Έχει σημασία η πρώτη σου φορά, λένε. Κι αυτό γιατί θα είναι κάτι που θα θυμάσαι για όλη σου τη ζωή αλλά και γιατί θα σου δώσει μια ιδέα για τη σεξουαλική σου ταυτότητα και συμπεριφορά. Παρ’ όλο που οι πρώτες φορές είναι συνήθως αποτυχημένες, -μιας που δεν ξέρεις πώς να φερθείς, δε γνωρίζεις τι ευχαριστεί τον άλλον αλλά κι εσένα-, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να γίνει απλώς για να γίνει, όπου να ‘ναι. Είτε το γνωρίζεις ότι πλησιάζει, είτε το αφήνεις κάπως στην τύχη του γιατί αυτά τα πράγματα βγαίνουν κι αυθόρμητα, καλό θα ήταν να προσέξεις το μέρος το οποίο θα συνευρεθείς για πρώτη φορά με κάποιον, για διάφορους λόγους που θ’ αναλυθούν παρακάτω, μαζί με τα μέρη τα οποία δε θα σου προτείναμε να το κάνεις.

 

1. Στο αμάξι
Το ξέρουμε όλοι ότι δεν είναι καθόλου πρακτικό, παρ’ όλα αυτά ακούγεται να συμβαίνει και για πρώτη φορά. Αρχικά, δεν μπορείς να παραβλέψεις ότι οι στάσεις είναι πολύ περιορισμένες. Όχι βέβαια πως έχεις και πολλές προσδοκίες από την πρώτη σου φορά, αλλά γιατί να περιοριστείς; Άσε που μπορεί να φύγει κάνα χειρόφρενο και να βρεθείς αλλού, άσε που θα κουνιέται κι ολόκληρο και γενικώς θα νιώθεις ότι δε χωράς με τίποτα. Όχι, όχι.

 

2. Σ’ ένα τυχαίο σκοτεινό σοκάκι
Πάντα παραμονεύει ο κίνδυνος κάποιος, όχι μόνο να σας δει, αλλά ακόμα και να πάρει μάτι κι ας λες ότι είναι ωραία καμιά φορά αυτά τα δήθεν παράνομα. Άσε που, σκέψου λίγο κατά πόσο βολικές θα είναι στάσεις όπως στα όρθια ή στα 4 για πρώτη φορά. Εμ, όχι!

 

All About Sex | eBook


€5,00

-----

 

3. Στο wc κάποιου τυχαίου μπαρ
Εσείς μέσα να κάνετε ό,τι κάνετε και να περιμένει απ’ έξω κάποιος να μπει, ακούγοντας εσένα να βογκάς. Μην απορείς αν σας βγάλουν από το μαγαζί σηκωτούς. Το σίγουρο είναι ότι ούτε θα μπορέσεις να το ευχαριστηθείς, γιατί πιθανόν θα πρέπει να γίνει βιαστικά -πόση ώρα μπορείς να τους κρατάς το wc-, αλλά και με άγχος. Ένα τεράστιο όχι.

 

4. Στην είσοδο μιας πολυκατοικίας αργά το βράδυ
Ωραία εμπειρία. Αλλά όχι για πρώτη φορά. Πέρα από το ότι δε θα βλέπεις τίποτα, το χειρότερο σενάριο είναι να πεταχτεί ξαφνικά κανένας γείτονας και μετά πιθανώς να ντρέπεσαι και να τον κοιτάξεις. Καλή αναζήτηση νέου σπιτιού.

 

5. Στην μπανιέρα/ντους
Είναι τόσο στενά συνήθως, που δε βολεύει να σταθείς σε καμία στάση, πόσο μάλλον να το πας αργά και σταθερά για πρώτη φορά. Άσε που έχεις κίνδυνο να γλιστρήσεις και να μας πάθεις και τίποτα. Λίγο σ@ξ είπαμε να κάνουμε, όχι να πεθάνουμε.

 

6. Μέσα στη θάλασσα (ή σε πισίνα)
Πέρα από τα μικρόβια που θα κολλήσεις πανεύκολα (είμαι Κατακουζινός κατά βάθος), έχεις ακούσει για κάτι περιπτώσεις που δεν μπορούσαν να ξεκολλήσουν ο ένας από τον άλλον κυριολεκτικά λόγω του νερού έτσι; Αν δεν έχεις πρόβλημα, μπορείς να πάρεις το ρίσκο -μα τι λέει-.

 

7. Σπίτι με παππούδες ή γονείς ή με οποιονδήποτε άλλον μέσα, εκτός από εσάς
Εντάξει, κάποιοι δεν έχουν θέμα να δίνουν πόνο ενώ για παράδειγμα στο δίπλα δωμάτιο είναι οι δικοί τους, αλλά για πρώτη φορά δεν το συστήνω με τίποτα. Δύσκολα θα είσαι χαλαρός. Διάλεξε ένα μέρος που να είστε μόνο οι δυο σας, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να σας διακόψουν.

 

8. «Η λύση είναι μία. Πάμε παραλία»

Λέει η Φουρέιρα. Εμείς θα πούμε δεν πάμε παραλία αν και φαίνεται πως πολλοί την προτιμούν τελικά για πρώτη φορά. Τύπου ρομαντζάδα, φεγγάρι, ακούγοντας το κύμα στην ακρογιαλιά κι αν το συνεχίσω μπορώ να σου πω κι άλλα έτσι ωραία ρομαντικούλια. Άμμος ίσον μικρόβια, πέτρες ίσον λουμπάγκο, ακόμα και με πετσέτες. Συν του ότι θα σας πάρει μάτι και κάνας ψαράς.

 

9. Στο ασανσέρ που συναντιόμαστε
Βαλάντη μου, ωραίο το τραγουδάκι σου και σίγουρα έχει εμπνεύσει πολύ κόσμο. Αλλά πέρα από το ότι το ασανσέρ συνήθως είναι μικρό κι η νούμερο ένα στάση που μου έρχεται στο μυαλό είναι στα όρθια, είτε από μπροστά είτε από πίσω, είναι και λίγο επικίνδυνο, μη βρεθείς σε άλλον όροφο ξαφνικά.

 

10. Σ’ ένα δωμάτιο σαν του Christian Grey
Έχουν χτίσει καριέρες οι 50 αποχρώσεις, αλλά κράτα αυτές τις ορέξεις σου γι’ αργότερα. Την πρώτη φορά δε θα κάτσεις να πειραματιστείς στα πάντα. Κάνε τα βασικά πρώτα κι άσε τα υπόλοιπα.

Πιθανώς δε θα το ευχαριστηθείς και πολύ, ούτε θα καταλάβεις για πότε θα τελειώσει, οπότε τουλάχιστον κοίταξε να είσαι κάπου αναπαυτικά. Φρόντισε τον εαυτό σου και το σώμα σου και κυρίως, να το διαθέσεις σε έναν άνθρωπο που θα το σεβαστεί. Όλα τα υπόλοιπα θα τα βρείτε στην πορεία.

Συντάκτης: Κορίνα Γιούρου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου