«Καλησπέρα Σουσου!

Έχω ένα πρόβλημα που μ’ απασχολεί τον τελευταίο καιρό. Πριν τρεις εβδομάδες πήγα σ’ ένα μαγαζί για κάτι που ήθελα ν’ αγοράσω κι εκεί γνώρισα ένα αγόρι που με εξυπηρέτησε. Αφού με εξυπηρέτησε, άρχισε να με ρωτάει από πού με ξέρει αν μένω εδώ κοντά και πόσο χρονών είμαι. Μιλήσαμε για λίγο. Στην αρχή πίστεψα ότι ήθελε να μου πιάσει την κουβέντα γιατί μπορεί να του άρεσα. Από μια φίλη έμαθα ότι γνωρίζει το παιδί αυτό κι έτσι αποφάσισα να του στείλω αίτημα. Μετά το μετάνιωσα και το πήρα πίσω, όμως λίγη ώρα αργότερα είδα ότι μου έστειλε αυτός αίτημα. Το δέχτηκα. Την επόμενη μέρα είπα να κάνω την κίνηση να του στείλω μήνυμα και μιλήσαμε για λίγο.

Μετά από δύο μέρες ξαναπήγα στο μαγαζί που δούλευε μαζί με τη φίλη μου κι όταν τον χαιρέτησα δε μου μίλησε καν. Όση ώρα ήμασταν εκεί δε με κοίταξε, παρά μόνο μιλούσε στη φίλη μου. Ένιωσα πολύ άβολα. Υπέθεσα ότι κατάλαβε ότι μου αρέσει κι έτσι μου φέρθηκε ψυχρά για να μου το ξεκόψει. Μετά απ’ αυτό δεν έκανα κίνηση να του στείλω μήνυμα. Έτσι αποφάσισα να σβήσω τη συνομιλία μας. Δεν ξέρω αν έκανα το σωστό. Εκείνος δεν έστειλε ποτέ μήνυμα πίσω. Βέβαια συνεχίζει και μου κάνει like στις φωτογραφίες μου και βλέπει ό,τι ανεβάζω. Αφού δεν του αρέσω γιατί μου έστειλε αίτημα;»

 

 

 

Αγαπημενότατή μου Άγνωστη Χ,

Και γιατί να μη σου κάνει; Κι από πότε το αίτημα σημαίνει ότι μας γουστάρει κιόλας ο άλλος;

 

ΥΓ.1: Το να κάνει απλά PR για το μαγαζί παίζει; Γιατί τα ίδια μου έλεγε κι η Λίτσα με το κατάστημα με τις κουρτίνες την πρώτη φορά που μπήκα μέσα να δω για κάτι blinds αλλά δε νομίζω ότι με γούσταρε.

 

ΥΓ.2: Ειδικά όταν μου είπε τιμή, σιγουρεύτηκα ότι δε με γούσταρε.

 

ΥΓ.3: Του έστειλες αίτημα επειδή η φίλη σου τον γνώριζε; Δηλαδή αν δεν τον γνώριζε ποια θα ήταν η διαφορά; Χωρίς συνοικέσιο δεν;

 

ΥΓ.4: «Του έκανα αίτημα και το πήρα πίσω αλλά όταν μου έκανε το δέχτηκα». Όχι δεν καρφώθηκες καθόλου.

 

ΥΓ.5: Ίσως επίτηδες το έκανε για να νιώσεις όντως άβολα. Μπήκες κι εσύ με τα μπούνια καλό μου.

 

ΥΓ.6: Έσβησες τη συνομιλία σας; Τόσο σκληρή;

 

ΥΓ.7: Αν θεωρήσουμε γενικά σωστό το να δείξεις ότι το κόβεις, θα έπρεπε να σβήσεις και τον ίδιο, όχι μόνο τη συνομιλία σας. Αλλιώς είναι σαν να έχεις ένα χαλασμένο γάλα, να χύνεις το γάλα στο νεροχύτη και να ξαναβάζεις το άδειο κουτί στο ψυγείο.

 

ΥΓ.8: Τι να στείλει; «Γιατί έσβησες τη συνομιλία μας;» Ε ρε σπίτια που θα κλείνανε αν έβαζε ο Μαρκ κι αυτή τη δυνατότητα!

 

ΥΓ.9: Ε στείλ’ του κι εσύ «γιατί μου κάνεις like και δε μου μιλάς»; Και πριν το δει σβήσ’ το.

 

ΥΓ.10: Γιατί ίσως θέλει followers. Ίσως γιατί αρχικά του άρεσες αλλά μετά τον πίεσες. Ίσως γιατί σε είδε ότι τσιμπήθηκες και ήθελε να κάνει παιχνίδι χωρίς να θέλει τίποτα παραπάνω. Ίσως γιατί καταλάθος πάτησε το αίτημα και δεν πρόλαβε να το σβήσει πριν το δεχτείς. Πόση σημασία έχει τελικά αφού δε γίνεται αυτό που θες;

 

Φιλιά στα μούτρα,

Η Σουσού σου

Συντάκτης: Μαντάμ Σουσού