Είναι αυτή η υπέροχη μυρωδιά που φυλακίζεται μέσα σε κάθε σταγόνα της βροχής. Κι αν η θέα απ’ το παράθυρό σου φέρνει το χειμώνα μέσα σου, παντού και γύρω σου, το σπίτι σου παίρνει εκείνη την ατμόσφαιρα που του δίνεις εσύ. Παίρνει εκείνα τα αρώματα, τις εικόνες και τις στιγμές που αναβλύζουν απ’ το σώμα σου. Απ’ τη διάθεσή σου. Εκείνη την ερωτική.

Δεν είναι η διάφανη κουρτίνα που αφήνει την περιέργεια του γείτονα να δει πιο μέσα. Δεν είναι το κρύο που ζητάει να μπει μέσα στη ζέστη σου. Δεν είναι ο καπνός απ’ το τσάι σου που ταξιδεύει με το βλέμμα σου. Αλλά είναι δύο χέρια που σ’ αγγίζουν κι ένα σώμα που μοιράζεται τις σκέψεις σου.

Γιατί τι ομορφότερο από ένα μυαλό που αναζητάει τον έρωτα και την ηδονή, που ξεκινάει απ’ το κεφάλι για να καταλήξει βαθιά στο σώμα; Κι αν η ατμόσφαιρα έχει τη δική της δύναμη και τη δική της δόνηση, υπάρχουν και μερικοί κανόνες που κάνουν τη στιγμή ακόμα καλύτερη. Την κάνουν περισσότερη ερωτική.

Άκου, λοιπόν, προσεκτικά και δώσε βάση:

1. Άφησε τη φλόγα τους να κάψουν, με τον τρόπο τους, την κάθε στιγμή. Γιατί μερικά κεριά φυλακίζουν τόση δύναμη που δεν μπορείς να φανταστείς. Επίλεξε αρωματικά. Γιατί η όραση ταιριάζει με την όσφρηση.

2. Διάλεξε, για μία γωνιά στο σαλόνι σου, μια βελέντζα ή ένα γούνινο χαλάκι. Είναι ωραία η αίσθηση να ξέρεις ότι το πάτωμα μπορεί να γίνει ακόμα πιο φιλόξενο για μία ερωτική στιγμή σου.

3. Αν θέλεις να μιλήσουμε για μουσική κι ακούσματα, επίλεξε κάτι ταξιδιάρικο. Χωρίς να υπάρχει υπονοούμενο. Χωρίς να υπάρχει ένταση. Απλά να δώσεις βάση στον ήχο. Εκείνον που μπορεί να κάνει ένα κορμί να παίρνει κινήσεις απ’ τα κύματά του. Άλλωστε, η μουσική και το σεξ εγείρουν κάτι πρωτόγονο στον εγκέφαλό μας, γι’ αυτό κι αυτά τα δύο συνδέονται –σχεδόν– άρρηκτα.

4. Δώσε φως. Ή καλύτερα, δώσε λάμψεις από φως. Κράτησε μερικά λαμπάκια απ’ το δέντρο σου και κρύψ’ τα πίσω απ’ το κρεβάτι σου. Πίσω από ένα έπιπλο. Αρέσει στο βλέμμα να χάνεται σε στιγμές που αναβοσβήνουν.

5. Αν και θα σου φανεί περίεργο, σκέψου και το παρακάτω. Λίγη πραλίνα σοκολάτας μ’ ένα κουτάλι κι ένα μπουκάλι κρασί πάνω στο τραπέζι σου είναι αρκετά για ν’ αφήσουν μία αίσθηση στην ατμόσφαιρα, γλυκιά και κόκκινη. Ν’ αφήσουν, εν ολίγοις, να ταξιδέψει λίγο περισσότερο η φαντασία.

6. Κι αν το μυαλό σου πάει σε εσώρουχα, είναι καιρός να κάνεις μία εξαίρεση. Ντύσου χαλαρά κι ανάλαφρα χωρίς εσωτερική «πανοπλία». Η αίσθηση του γυμνού κάνει το ρούχο πάνω σου ακόμα καλύτερο.

7. Κάνε το δωμάτιό σου να μοιάζει μ’ εκείνο ενός ξενοδοχείου. Άλλαξε, δηλαδή, λίγο την καθημερινότητά σου. Ένα σοκολατάκι στο μαξιλάρι, δύο ποτήρια σαμπάνιας στο κομοδίνο και μία αίσθηση πολυτέλειας κι έξτρα περιποίησης είναι ικανά για να κερδίσουν την προσοχή.

8. Και κάπου εδώ ήρθε η ώρα για να φτιάξεις το δικό σου sexy box. Το περιεχόμενο είναι δικό σου θέμα. Απλά βάλε λίγη φαντασία. Βάλε λίγο λάδι. Βάλε και κάτι από απόχρωση και στα υπόλοιπα αφέσου.

9. Και για εκείνες τις περιπτώσεις όπου «ο έρωτας περνάει πρώτα απ’ το στομάχι», φρόντισε ν’ έχεις κάτι στο ψυγείο σου. Ή καλύτερα κάτι που θα ‘ναι ήδη έτοιμο και στρωμένο -ιδανικά πάνω σου,

10. Παίξε «το παιχνίδι της θερμότητας». Στην προκειμένη περίπτωση δε χρειάζεσαι τίποτα. Παρά μόνο μία κουβέρτα κι ένα πάπλωμα. Κάνε, δηλαδή, μία βουτιά γυμνός στα κρύα στρώματα κι άφησε τα σώματα να ζεσταθούν από μόνα τους.

Μόνο μην πεις ότι δεν μπορείς. Απλά δες πόσο εύκολα μπορείς να βάλεις φωτιά στα βραδιά και στο κρεβάτι σου, ακόμη κι αν δεν ανάψουν την κεντρική θέρμανση. Κι αν τα παραπάνω σου φαίνονται πολλά κι απαιτητικά, τότε σίγουρα δε θα χρειαστείς τίποτα περισσότερο απ’ την μπανιέρα σου, ένα καλό αφρόλουτρο, χνουδωτές μαξιλάρες και κουβέρτες για το σαλόνι, μαζί την πιο ερωτική σου διάθεση.

Συντάκτης: Αναστάσιος Καλλίας
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη