Γελάς τώρα αλλά όταν άκουσες «έσπασε το προφυλακτικό» την ώρα του πανηγυριού δεν ήταν τόσο αστείο. Συμφώνησε λοιπόν μαζί μου πως η κατάσταση κάθε άλλο παρά αστεία είναι να πάμε παρακάτω. Υπάρχουν πράγματα που όντως κάνεις και ρισκάρεις να γίνεις πατέρας ή μητέρα και να κολλήσεις ΣΜΝ. Όπως κάθε πράγμα στη ζωή, έτσι και τα προφυλακτικά, έχουν τις περιέργειές τους. Μερικές τις έχεις ακούσει αλλά σου φάνηκαν μύθοι, μερικές τις έχεις κατά νου -αλλά δε βαριέσαι- και μερικές τις ξέρεις, αναγνωρίζεις τη σημαντικότητά τους και πας με τα νερά τους. Πάμε να τις δούμε όμως για να μην προκύψει καμιά δυσάρεστη έκπληξη.

 

1. Λιπαντικό με βάση το λάδι

Από λιπαντικό με βάση το λάδι και βαζελίνη μέχρι baby oil έχουν ακούσει τα αυτάκια μας. Εκτός του γεγονότος πως μπορεί το προφυλακτικό να σπάσει, τέτοια προϊόντα δεν είναι προορισμένα για τον γυναικείο κόλπο και μπορεί να προκαλέσουν από ερεθισμούς μέχρι σοβαρότερα προβλήματα. Είναι σημαντικό να επιλέγουμε λιπαντικά με βάση το νερό κι υποαλλεργικά. Άλλωστε υγιής επαφή σημαίνει ευχάριστη επαφή κι ακόμη κι από άποψη απόδοσης τα λιπαντικά με το νερό είναι προτιμότερα.

 

2. Διπλό προφυλακτικό

Σε αντίθεση μ’ αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι άνθρωποι, διπλό προφυλακτικό δε σημαίνει διπλή προστασία, δε μιλάμε για μάσκες και το σπέρμα δεν είναι covid. Το προφυλακτικά έχουν σχεδιαστεί έτσι για κάποιον συγκεκριμένο λόγο, αν χρησιμοποιούνται σωστά αρκούν για να προφυλάξουν στο ποσοστό που υπόσχονται. Για τους δύσπιστους υπάρχουν και τα extra protection. Φυσικά μην ξεχνάμε ότι ο ασφαλέστερος τρόπος είναι η χρήση δύο μεθόδων αντισύλληψης.

 

All About Sex | eBook


€5,00

-----

 

3. Λάθος μέγεθος

Αν είναι μεγάλο θα γλιστράει, αν είναι μικρό θα σπάσει και πάει λέγοντας. Αφού δεν αγοράζεις λάθος νούμερο παπούτσι για ποιο λόγο να αγοράσεις λάθος μέγεθος προφυλακτικού; Καταλαβαίνω πως σ’ αυτήν τη χώρα η ερωτική απελευθέρωση έμεινε παιδί κι ούτε προκαταρκτικά δεν έκανε, αλλά δεν είναι κακό να πας σ’ ένα ράφι και να πάρεις την ώρα σου να διαλέξεις. Ο περιπτεράς στις 3 δε θα κάνει και πολλά.

 

4. Ληγμένο

Όχι ότι έχω δίκιο, αλλά δε γίνεται να βρήκες προφυλακτικό στο σπίτι σου από την τελευταία φορά που πέρασες μάθημα και να το χρησιμοποιήσεις επειδή βαριέσαι να πας μέχρι το φαρμακείο. Δεν τρώμε ληγμένα, δε χρησιμοποιούμε ληγμένα, μένουμε ασφαλείς. Αν τόσο πια ξεχνάς να πάρεις προφυλακτικά, γράψε το σε μια λίστα, βάλε μια υπενθύμιση, πάρε το ληγμένο και κρέμασε το με μαγνητάκι στο ψυγείο σου.

 

5. Λάθος μέρος φύλαξης

Όχι πολύ ήλιος, όχι πολύ ζέστη, όχι στο ψυγείο -σίγουρα όχι στην κατάψυξη-, όχι ανάμεσα στις κουβέρτες της μαμάς επειδή ακόμα κρύβεις ότι είσαι ενεργός στο κρέβατι. Θερμοκρασία δωματίου θέλουν τα άμοιρα κι έναν στεγνό χώρο. Ένα κουτί για παράδειγμα. Απέφυγε οποιοδήποτε μέρος μπορεί να αναπτύξει υψηλές θερμοκρασίες -όπως το αυτοκίνητο- και το πορτοφόλι γιατί φθείρονται από τη συνεχή τριβή. Όχι κοντά σε αιχμηρά αντικείμενα.

 

6. Λάθος τοποθέτηση

Πάμε κατευθείαν στις οδηγίες εδώ. Ανοίγουμε το περιτύλιγμα, κρατάμε το προφυλακτικό από την «κορυφή» και το τοποθετούμε με ήρεμες κινήσεις. Θέλουμε να υπάρχει πλήρης στύση, αυτό είναι πολύ σημαντικό, κρατώντας το από την κορυφή με τ’ ένα χέρι, με το άλλο το πιάνουμε από τη βάση και το κατεβάζουμε. Εισπνοή, εκπνοή τέλος. Για τους πρωτάρηδες ή όσους νομίζουν πως το κάνουν λάθος, υπάρχουν βίντεο, εικόνες κι οδηγίες παντού στο ίντερνετ.

 

7. Μα με τα δόντια;

Ανοίγουν μόνο με τα χέρια, τελεία. Άν το ανοίξεις με τα δόντια υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να σκιστούν, να μη το δεις και μετά να έχεις άλλα. Καταλαβαίνω πως πάνω στην έξαψη όταν το ρημάδι κάνει δέκα ώρες ν’ ανοίξει υπάρχει ένα θέμα, αλλά αν ηρεμήσεις και ξεαγχωθείς σίγουρα θα γίνει ευκολότερο. Εν ανάγκη πάρε ένα άλλο. Αν έχεις φροντίσει πριν ξεκινήσεις το παιχνίδι να έχεις και μια καθαρή σακούλα ή κάτι παρόμοιο, μπορείς να ανοίξεις το περιτύλιγμα και να το βάλεις μες στη σακούλα για να είσαι άνετος 5 λεπτά μετά.

 

Αγαπάμε την ερωτική επαφή, γιατί είναι υγιής απόλαυση. Γιατί πάνω σ’ αυτό το πάντρεμα σωμάτων ερχόμαστε πιο κοντά και με τους εαυτούς μας, τα θέλω μας. Είναι λυπηρό να αφαιρούμε το κομμάτι της υγείας και της προστασίας και να βάζουμε το δικό μας σώμα αλλά και των συντρόφων μας σε κίνδυνο. Τα ΣΜΝ δεν είναι μυθικό τέρας και το «τραβιέμαι» δεν είναι μέθοδος αντισύλληψης. Είναι απαραίτητο να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας πως η υγειά πρέπει να είναι η νούμερο ένα προτεραιότητά μας, πως δεν είναι δεδομένη. Η αγάπη για το σώμα μας δε φέρνει πάντα τη φροντίδα του, τις περισσότερες φορές, η καθημερινή φροντίδα του -ακόμη κι όταν είναι δύσκολο- φέρνει την αγάπη προς αυτό.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Ζηνοβία Τσαρτσίδου