paul2116

Φαντάσου πως θέλεις να δεις διακαώς μια ταινία στην τηλεόραση. Δε σε νοιάζει αν θα τη δεις απ’ την αρχή. Αρκεί να δεις τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές, για να πάρεις μια πρώτη γεύση του τι έχεις να περιμένεις. Η μήπως όχι; Δεν αρκείσαι μόνο σε αυτές και θέλεις να τη δεις μονορούφι;

Το ίδιο δε συμβαίνει και με την ερωτική πράξη; Πολλές φορές, δε σε νοιάζει αν θα ικανοποιηθείς ερωτικά απ’ τον σύντροφ;o σου, αρκεί να ικανοποιηθεί αυτός. Αυτό που έχει σημασία, άλλωστε, είναι όλη η ατμόσφαιρα που δημιουργείται γύρω απ’ την ερωτική πράξη. Όλα τα παιχνίδια που παίζονται μεταξύ σας, μέχρι να φτάσει ο ένας απ’ τους δ;yο στην κορύφωση.

Τα προκαταρτικά, επίσης, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος αυτής της διαδικασίας. Δεν μπορείς να διανοηθείς πώς θα ήταν η ερωτική πράξη χωρίς αυτά. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η φαντασία πρέπει να οργιάζει. Καλό είναι να μην υπάρχουν ταμπού. Η ερωτική πράξη θέλει δύο ανθρώπους απελευθερωμένους και με μεγάλη όρεξη για πειραματισμούς.

«It takes two to tango.» Όπως χαρακτηριστικά συνοψίζει και το γνωστό ρητό. Χρειάζεται να συναινούν κι οι δύο ελεύθερα, για να αφεθούν. Η ικανοποίηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται αργά. Το ποιος απ’ τους δύο θα φτάσει σε αυτή, λίγο θα πρέπει να απασχολεί, άλλωστε το ταξίδι έχει σημασία, κι όχι να φτάσει κανείς γρήγορα στον προορισμό. Η διαδρομή να ‘ναι όσο το δυνατόν πιο απολαυστική. Να αποτελείται από πολλούς σταθμούς ενδιάμεσα, που να οδηγούν στην ερωτική κορύφωση.

Θα βοηθούσε, επίσης, να φανταστούμε, προς στιγμή, ότι είμαστε σε ένα εστιατόριο και θέλουμε να παραγγείλουμε το αγαπημένο μας πιάτο. Ο σερβιτόρος, όμως, μας ανακοινώνει ότι μόλις τελείωσε. Τι κάνουμε τώρα; Η αναμενόμενη αντίδραση θα ήταν να νευριάσουμε ή να νιώσουμε απογοήτευση. Εμείς, όμως, δε θα ακολουθήσουμε τη νόρμα. Θα στραφούμε σε εναλλακτικές λύσεις. Για παράδειγμα, να μοιραστούμε το δεύτερο σε σειρά αγαπημένο μας φαγητό με τον/τη σύντροφό μας. Κάτι τέτοιο δε θα μας φέρει πιο κοντά; Το ίδιο δεν ισχύει, αντίστοιχα, και στην ερωτική πράξη;

Το ερωτικό ταξίδι, κοινώς, η συνεύρεση αρχίζει πάντα χωρίς να ξέρει κανείς πώς θα ολοκληρωθεί κι αν θα τελειώσουν κι οι δύο σύντροφοι χωριστά, ταυτόχρονα ή καθόλου. Υπάρχει ο παράγοντας του αναπάντεχου στοιχείου. Γεγονός που κάνει το ταξίδι πιο συναρπαστικό, απογειώνοντάς το.

Όποια και αν είναι η εξέλιξή του, αυτό που πρέπει να μας απασχολεί είναι να δώσουμε τα πάντα στο κρεβάτι –ή όπου άλλου θα λάβει χώρα η πράξη–, ώστε ο/η παρτενέρ μας να νιώσει την υπέρτατη ικανοποίηση. Δε θα σκεφτούμε καθόλου εγωιστικά, δηλαδή ότι θα πρέπει σώνει και ντε να ικανοποιηθούμε πρώτοι εμείς. Αρκεί που ο ένας απ’ τους δυο θα φτάσει στη γραμμή του τερματισμού, κι ο άλλος θα απολαμβάνει το κατόρθωμά του.

Οπότε ας αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη κι ας αφεθούμε στη δίνη του ερωτικού παιχνιδιού μεταξύ μας. Με σβηστά ή αναμμένα τα φώτα, εντός ή εκτός σπιτιού, σε συνηθισμένα ή ασυνήθιστα μέρη, ο κοινός παρονομαστής όλων θα ‘ναι να φτάσουμε στην κορύφωση της ερωτικής πράξης, να οδηγηθούμε στον περιβόητο οργασμό. Μπορεί να χρειαστεί να αφήσουμε τη δική μας ικανοποίηση σε δεύτερο πλάνο, αν διαπιστώσουμε ότι προηγείται αυτή του/της συντρόφου μας. Δε θα μας πτοήσει αυτό καθόλου, αντιθέτως θα μας ιντριγκάρει το όλο σκηνικό για να αφοσιωθούμε ψυχή τε και σώματι. Ποιος είπε ότι δεν μπορούμε επίσης να στραφούμε στη λύση της αυτοϊκανοποίησης; Κάτι που θα απογειώσει επίσης το σεξουαλικό ταίρι μας και θα μας ανεβάσει στα μάτια του, ενώ θα μας προσφέρει την εκτόνωση που χρειαζόμαστε.

Σε αυτή μας τη διαδρομή θα χρειαστούμε ορισμένους πιστούς κι αφοσιωμένους συμμάχους. Τον ρόλο αυτό μπορούν να τον παίξουν τα λεγόμενα “sex toys”, που μπορούμε να προμηθευτούμε απ’ τα αντίστοιχα καταστήματα, πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, δικό μας ή δανεικό, όπως βίντεο που μπορούμε να τραβήξουμε απ’ το κινητό μας. Αν είμαστε πολύ τολμηροί και δε μας ενοχλεί η πολυκοσμία, η παρουσία ενός τρίτου ατόμου, διακριτικά ή πιο άμεσα, θα οδηγούσε την όλη φάση σε δεδομένα χολιγουντιανής ταινίας. Ποιος είπε, άλλωστε, ότι ο έρωτας περιορίζεται μόνο μεταξύ δύο ανθρώπων; Είστε σε θέση να φανταστείτε τη συνέχεια;

Τώρα που είναι καλοκαιράκι, είναι η ιδανική εποχή για τέτοιους πειραματισμούς. Ο καιρός, εξάλλου, το επιτρέπει περισσότερο, η διάθεση απογειώνεται ευκολότερα, λίγο η θάλασσα, λίγο η χαλάρωση των διακοπών, όλα συντελούν στο να συνευρεθούμε ερωτικά συχνότερα με τον παρτενέρ μας. Επίσης, το γεγονός ότι ντυνόμαστε με ελαφρότερα ρούχα –ή και καθόλου– μας ανοίγει την όρεξη για περισσότερα παιχνίδια.

Ας επωφεληθούμε, λοιπόν, από αυτή την περίοδο για να έρθουμε πιο κοντά με τον άνθρωπό μας, να του εκμυστηρευθούμε τις πιο απόκρυφες φαντασιώσεις μας και –γιατί όχι;– να τις κάνουμε πράξη όλες, μία προς μία.

Άλλωστε, τρώγοντας δεν έρχεται η όρεξη;

Συντάκτης: Νίκη Βικτωρίου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!
[ O έρωτας: Σαρκική έλξη ενός ατόμου προς άλλο, έντονη επιθυμία ή αγάπη, ολοκληρωτική αφοσίωση.]

Αντιφάσεις, ακρότητες, υποσχέσεις, μεγαλοστομίες, διαψεύσεις, αυτομαστιγώματα και σκληρές κριτικές. Θα δείτε τους ύμνους και τα μοιρολόγια. Θα δείτε κάτι απ’ τους εαυτούς σας.