Η ερωτική επαφή είναι σαν το ποδήλατο! Όσο κι αν έχεις καιρό να καβαλήσεις το ποδήλατο και να κάνεις πεταλιά, τη στιγμή που θα το πιάσεις στα χέρια σου είναι λες και δεν το είχες αφήσει ποτέ. Έτσι και με τη σ3ξouαλική πράξη, παρά το γεγονός ότι μπορεί να πέρασε καιρός από την τελευταία φορά που ένωσες το δικό σου σώμα με το σώμα κάποιου άλλου, την ώρα που θα πρέπει να πιάσεις τον ταύρο από τα κέρατα, όλη η διαδικασία θα είναι παιχνιδάκι, θα πηγαίνει από μόνη της, ένα πράγμα. Ωστόσο, υπάρχει μια βασική διαφορά ανάμεσα στην ερωτική πράξη και το ποδήλατο. Μπορεί μεν να είναι και τα δύο δραστηριότητες που όταν τις μάθουμε δεν είναι εύκολο να τις ξεμάθουμε αφού καταγράφονται καλά στη μνήμη του εγκεφάλου και των μυών, στην περίπτωση της απουσίας ερωτικής επαφής, όμως, οι επιπτώσεις είναι πιο σύνθετες. Σε αντίθεση βέβαια με το ποδήλατο, που μεταξύ μας, αν βρεις άλλο τρόπο να γυμνάζεσαι, δεν κάνει καμία διαφορά.

Η ερωτική επαφή είναι από τη φύση της μια ενέργεια πολύ σημαντική, αν όχι αναγκαία, για τη λειτουργία ολόκληρου του οργανισμού. Είναι η ανάγκη του σώματος να νιώσει hδoνή κι απαίτηση του εγκεφάλου ώστε να αναπαράγει όλες εκείνες τις ορμόνες που τον κατακλύζουν με ευφορία. Είναι ρε παιδί μου εκείνο που μας κάνει να αισθανόμαστε λιγάκι καλύτερα, να ερωτευόμαστε λιγάκι παραπάνω, να συνδεόμαστε περισσότερο με το ταίρι μας και ν’ αναπτύσσουμε τις αισθήσεις μας 10-15% περισσότερο. Η ανάγκη για ερωτική επαφή είναι πηγαία, βρίσκεται στη φύση μας, είναι γενετήσια ανάγκη γιατί χωρίς εκείνη δεν θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε από ποιους ελκόμαστε, ν’ ανακαλύπταμε ερωτικές και σ@ξι μας πλευρές και στο βιολογικό του κομμάτι, να αναπαράγουμε το είδος- και τι είδος!

 

 

Ωστόσο, συχνά πυκνά περνάνε από τη ζωή μας περίοδοι όπου η σ3ξouαλική επαφή γίνεται σαν εκείνες τις μακρινές θείες που έχεις κάπως ξεχάσει και που ενίοτε παίρνουν για να σου πουν τα χρόνια πολλά. Ίσως να είναι περίοδος αυτοβελτίωσης, μια φάση της ζωής όπου έχεις μείνει single, που τίποτα δεν κινείται σε απόσταση βολής που να σε ανάβει τόσο για να βρεθείς σε κάποιο κρεβάτι έστω και για μια βραδιά. Σ’ εκείνες τις περιόδους, που το μυαλό και το σώμα δεν μπαίνουν στη διαδικασία να αισθανθούν τη λαχτάρα για αναστεναγμούς, ολοκλήρωση, ερωτικά παιχνίδια και τα συναφή, επηρεάζεται περισσότερο από το 50% ολόκληρου του οργανισμού με αποτέλεσμα τόσο το μυαλό όσο και το σώμα να πέφτουν σε μια χειμερία νάρκη.

Τα επίπεδα άγχους, στρες και κατάθλιψης αυξάνονται με μεγαλύτερη ταχύτητα. Η ψυχική κι η σωματική μας κατάσταση γίνεται πιο εύθραυστη επειδή επικρατεί μια γενική σύγχυση στο σώμα και τον εγκέφαλο. Η σύγχυση αυτή προέρχεται από τη δυσλειτουργία των ορμονών που ευθύνονται για την ευεξία, τις ενδορφίνες που δρουν ως καύσιμο για την ψυχική μας υγεία και την καλή λειτουργία της, της ορμόνης της ευτυχίας δηλαδή. Ολόκληρος ο οργανισμός ψάχνει διακαώς να βρει εκείνη την αίγλη και τη χαλάρωση που επιτυγχάνεται κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος της ερωτικής πράξης, άρα όσο υπάρχει ξηρασία στη ζωή μας, μπαίνουμε στο τριπάκι να αισθανόμαστε ότι κάθε λέξη, κίνηση, και γενικότερα τα πάντα γύρω μας είναι ερωτικό κάλεσμα. Κι όταν πια η έλλειψη της σ3ξouαλικής πράξης γίνεται όλο και μεγαλύτερη αρχίζει να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Ενώ στην αρχή αναζητάμε και βλέπουμε παντού πιθανούς εραστές, τουλάχιστον έτσι νομίζουμε, αφού περάσει κάποιο χρονικό διάστημα το σώμα και το μυαλό μαθαίνουν να ζουν χωρίς ερωτική έλξη.

Η συχνή ερωτική επαφή δίνει στη λίμπιντο ζωή, είναι λες και γίνεται το οξυγόνο που αναπνέει για να μπορεί να ζει και να κρατάει τη γενική επιθυμία για ερωτική ολοκλήρωση ζωντανή. Επομένως όταν εκείνη μειωθεί, πράγμα που συμβαίνει με την αποχή, μειώνεται σταδιακά κι η ανάγκη αλλά και καμιά φορά η επιθυμία για παιχνίδια ερωτικά. Όσο μεγαλύτερη η απόχη, τόσο η μείωση της γενετήσιας ορμής, τόσο μειωμένη κι επιθυμία για ερωτική πράξη. Επιπρόσθετα, με τη μείωσή τους γινόμαστε πιο παρατηρητικοί. Παρατηρούμε τους ανθρώπους που μας ερεθίζουν, με μεγαλύτερη προσήλωση. Επειδή μας λείπει η επαφή κι όλα όσα προκαλεί στο σώμα και τον νου μας, το μυαλό μας επεξεργάζεται με μεγαλύτερη ακρίβεια το αντικείμενο του πόθου μας με στόχο να το κάνει δικό του. Άλλοτε πάλι, αισθανόμαστε πιο τσιτωμένοι, πιο στρεσαρισμένοι λες κι η ενέργεια που βρίσκεται μέσα μας δεν ξέρει πού να πάει να κρυφτεί. Τέλος έχουμε μια ξεκάθαρη άνοδο των ανασφαλειών μας. Σκέψεις που έχουν να κάνουν με την εμφάνισή μας, τη σ3ξouαλικότητά μας, την ενέργεια που εκπέμπουμε, πόσο ερωτικοί είμαστε και πόσο καλοί για να κερδίσουμε τον απέναντι πηγαινοέρχονται σαν συρμός με συνεχόμενες στάσεις μέσα στο κεφάλι μας.

Εν τέλει, η σημασία της ερωτικής επαφής στη ζωή μας δεν έχει να κάνει μόνο με την ανάγκη μας για τρελές στάσεις, ολοκλήρωση, χάδια και φιλιά. Έχει σημασία για ολόκληρο το σώμα και κάθε σπιθαμή του μυαλού. Είναι κι εκείνο ένα συστατικό που κάνει ολόκληρη τη ζωή μας λίγο πιο πικάντικη, λίγο πιο ερωτική, λίγο πιο ολοκληρωμένη.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Δέσποινα Κυριάκου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου