«Σχεδόν Σχέσεις: Μια συζήτηση που έπρεπε να γίνει!» Νέο βιβλίο, ανακάλυψέ το εδώ!

paul3564

Το σεξ είναι ζωή και κάτι διαφορετικό απ’ τον έρωτα. Μην προσπαθήσεις να βγάλεις άκρη ανάμεσα σ’ αυτά τα δύο, γιατί θα μπερδευτείς. Προσπάθησε, όμως, να τα διαχωρίσεις, ακόμα κι αν χρειαστεί να βάλεις τις δικές σου συντεταγμένες. Γιατί ο έρωτας είναι δικαίωμα και μία επιθυμία που έρχεται να ολοκληρώσει κάτι περισσότερο απ’ την ανάγκη της σεξουαλικής εκτόνωσης.

Χρησιμοποίησε τη φαντασία σου και δώσε βάση στα προκαταρκτικά. Δώσε λίγη σημασία στη φάση μετά το σεξ. Τίποτα δε γίνεται καταναγκαστικά. Γιατί σεξ σημαίνει «αγαπώ το σώμα μου, αγαπώ τον εαυτό μου». Το σεξ θέλει αμοιβαιότητα και σε καμία περίπτωση δεν είναι επίδοση. Θέλει συναίνεση και σεβασμό, ακόμα και στην πιο kinky μορφή του. Θέλει και το προφυλακτικό του. Σε οτιδήποτε άλλο απλά «όχι». Γιατί εκεί το πράγμα ξεφεύγει.

Έλα, όμως, που αυτό το «ξεφεύγει» έρχεται να συναντήσει μία μόδα που αρχίζει να γίνεται ένα επικίνδυνο φαινόμενο. Κι ανάμεσα στις άγνωστες λέξεις που μπορεί ήδη να ‘χεις, έρχεται να προστεθεί κι ακόμα μία. Μία λέξη που ως σήμερα σου ήτανε άγνωστη. Μία λέξη η οποία κρύβει –δυστυχώς– μία τρομακτική πραγματικότητα. So, do you know what does stealthing mean?

Απουσία σεβασμού; Μισογυνισμός; Καταπάτηση δικαιωμάτων; Σεξουαλική παρενόχληση; Βιασμός; Ερωτήματα πολλά και ποικίλα απέναντι σ’ ένα γεγονός που θέλει το προφυλακτικό να αφαιρείται κατά τη διάρκεια του σεξ, κρυφά,χωρίς να παρθεί η ανάλογη συγκατάθεση. Κι ένα μέλλον το οποίο έρχεται να στοχοποιήσει και να εμποδίσει μία τάση, η οποία χαρακτηρίζεται απλά «ατύχημα».

Κι αν χρειάζεται ταλέντο για να βάλεις ένα προφυλακτικό, φαντάσου τι δεξιότητα χρειάζεται για να το βγάλεις χωρίς να γίνεις αντιληπτός. Το σίγουρο είναι ότι κανένας δε θα σου αποκαλύψει τη στιγμή της σεξουαλικής πράξης που το βγάζει. Κι ίσως το πιο ανησυχητικό είναι ότι, τις περισσότερες φορές, δεν παρατηρείται καν κάτι τέτοιο. Περίεργο; Κι όμως.

Τι, όμως, κρύβεται πίσω απ’ όλο αυτό; Από φυσική άποψη, η ενέργεια μπορεί να φέρει εκπλήξεις ίσως όχι τόσο επιθυμητές. Μπορεί να φέρει κι εκείνα τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, τα οποία ούτε που σε νοιάζει να κολλήσεις ή να μεταφέρεις. Κρύβει, όμως, και μία ψυχολογική μυστικότητα την οποία δεν έχεις υπολογίσει και πιθανόν σκεφτεί.

Κι αν το σεξ γουστάρει μερικές φορές το βρόμικο μυαλό, μπορεί να τρομάξει με μερικές ενέργειες που κρύβονται πίσω απ’ αυτό. Γιατί η μυστικότητα παραβλέπει τη σεξουαλική συμφωνία, σπάει την εμπιστοσύνη –αναγκαία ακόμα κι αν είναι one night stand– και παραβιάζει τη συγκατάθεση.

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες περί επιθυμίας κι ευχαρίστησης. Διαφορά μεταξύ γυμνού και καλυμμένου, ή σεξουαλικού φύλου. Η πραγματικότητα στο stealthing κρύβει μία ευχαρίστηση η οποία δημιουργείται απ’ τη δυναμική της εξουσίας. Στρεβλώνεται η ιδέα του σεξ με μία φτωχή εσωτερική γραμμή, ηθικά λανθασμένη. Ένα σπάσιμο ορίων το οποίο δημιουργεί συγκίνηση, καθώς δημιουργείται η ιδέα της κυριαρχίας πάνω στην αυτονομία του άλλου.

Κι εκεί που το σεξ έρχεται για να δώσει την ευχαρίστηση που αναζητάς, την επόμενη στιγμή αναζητάς κι απαντήσεις σχετικά με τις επιλογές σου. Μην κάνεις πίσω σε φθηνές δικαιολογίες κι αισθήματα. Ακόμα κι αν κάποιος αναζητήσει από ‘σένα την περισσότερη αίσθηση κατά τη διάρκεια της επαφής, ας ψάξει να τη βρει στα χείλη σου.

Συντάκτης: Αναστάσιος Καλλίας
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη