Φαντασιώσεις. Δημιουργούνται, προφανώς, απ’ τη φαντασία σου και ζουν στο μυαλό σου. Είναι δικές σου, προσωπικές. Το αν θα τις μοιραστείς ή όχι με κάποιον, είναι καθαρά δική σου επιλογή.

Κατάλληλες ή ακατάλληλες, επίσης είναι καθαρά δικό σου θέμα. Σκοπός των φαντασιώσεων είναι να σε ερεθίσουν, να κάνουν το μυαλό σου να πάρει ανάποδες, με την καλή έννοια. Νομίζω ότι αν θέλεις να βρεις τις ρίζες, τα ερεθίσματα που σου προκάλεσαν όλες αυτές τις σκέψεις που το μυαλό σου εμπλούτισε με τη φαντασία σου, μπορείς να το κάνεις, αν απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό. Γιατί μπορεί να θες να κάνεις κάτι τέτοιο, εσύ το γνωρίζεις καλύτερα. Το τι φαντασιώνεσαι, όμως, δεν κρίνει το τι άνθρωπος είσαι.

Σκέφτεσαι κάτι που σε ερεθίζει σεξουαλικά για να πετύχεις ένα αποτέλεσμα, που αυτό  συνήθως είναι η ικανοποίησή σου, η προσωπική αν είσαι μόνος σου ή παράλληλα κι η ικανοποίηση κάποιου άλλου, αν έχεις παρτενέρ, που για κάποιο λόγο εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή δεν είναι αρκετός για να σε οδηγήσει στην κορύφωση. Αυτό μπορεί να ‘ναι παροδικό, μπορεί κι όχι. Αν χρειάζεται να σκέφτεσαι στο σεξ άλλα πράγματα που σε φτιάχνουν περισσότερο απ’ τον άνθρωπο που έχεις επιλέξει γι’ αυτήν την πράξη, τότε μάλλον δεν είναι ο κατάλληλος.

Για όποιον λόγο κι αν χρησιμοποιείς τις φαντασιώσεις σου όμως, και πάλι, είναι καθαρά δικό σου, προσωπικό, θέμα. Εσύ ξέρεις γιατί και πώς θα τις εκμεταλλευτείς για να επιτύχει όποια σεξουαλική εμπειρία θέλεις. Μπορεί να φαντασιώνεσαι απ’ το πιο μικρό κι αθώο πράγμα που σου φτιάχνει τη διάθεση και σου ανεβάζει τη λίμπιντο, μέχρι το πιο ακραίο και το πιο παράξενο. Και πάλι όμως, αυτοί οι χαρακτηρισμοί είναι καθαρά υποκειμενικοί, γιατί και το «ακραίο» για κάποιον, είναι νορμάλ για κάποιον άλλον. Δεν τίθεται θέμα ηθικής στις φαντασιώσεις. Μπορείς να σκεφτείς ό,τι θέλεις. Αν έχεις ενοχές για αυτά που σκέφτεσαι, αλλά εξακολουθούν να λειτουργούν στον ερωτικό τομέα ως διεγερτικά, τότε το μόνο που θα καταφέρεις είναι να ενοχοποιήσεις κάτι πολύ φυσιολογικό κι υγιές σαν διαδικασία, που μετά από λίγο καιρό θα το καταντήσεις δυσλειτουργικό.

Όσο το απολαμβάνεις και σ’ ερεθίζει, είτε είσαι μόνος σου είτε με κάποιο άλλο άτομο, και χρησιμοποιείς όσα συμβαίνουν στο μυαλό σου με μέτρο και σύνεση, τίποτα δεν μπορεί να πάει λάθος. Αν πιστεύεις ότι ο παρτενέρ σου μπορεί να πραγματοποιήσει με τη βοήθειά σου αυτές τις φαντασιώσεις σου, ακόμα καλύτερα. Αν ντρέπεσαι γι’ αυτά που σκέφτεσαι, τότε μην τα μοιράζεσαι. Με κανέναν και για κανένα λόγο. Πάντα απευθυνόμενη σε ενήλικες με κοινή λογική και κρίση, οι οποίοι γνωρίζουν τα όρια και σέβονται αρχές, αξίες κι ανθρώπους. Γιατί αν κάποια σκέψη σου μπορεί να γίνει επικίνδυνη κι απειλή για κάποιον, τότε οφείλεις να την μοιραστείς άμεσα με κάποιον ειδικό.

Αν οι φαντασιώσεις σου σού δημιουργούν ενοχές και τύψεις, αλλά δεν μπορείς να τις διαχειριστείς, ούτε να τις σταματήσεις, όσο σου απαγορεύεις να τις σκέφτεσαι, το μόνο που θα καταφέρεις θα ‘ναι να σου γίνουν εμμονές κι εσύ να γίνεις δυσλειτουργικός σε έναν τομέα από όπου θα ‘πρεπε να πηγάζει η ηρεμία σου κι η ισορροπία σου. Αν κρίνεις ότι χρειάζεσαι βοήθεια, ζήτησέ την. Αν όχι, τότε απόλαυσε τη μαγεία που μπορεί να σου χαρίσει μια αχαλίνωτη φαντασία.

Όλα είναι καλά όταν υπάρχει θέληση κι αρμονία. Αλλά όλα είναι πάντα καλύτερα όταν υπάρχει φαντασία. Γιατί τους δρόμους στους οποίους μπορεί να σε οδηγήσει η φαντασία σου, μόνο αν είσαι τολμηρός μπορείς να τους ακολουθήσεις και να τους εξερευνήσεις. Κι εύχομαι να ‘σαι αρκετά θαρραλέος και τυχερός να μπορέσεις να πραγματοποιήσεις όσα το μυαλό σου σού επιβάλλει, γιατί τότε θα μιλάμε για έναν ολοκληρωμένο, και σεξουαλικά απενεχοποιημένο, άνθρωπο.

Συντάκτης: Λίνα Καράτση
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη