Article of the day: Πώς θα είναι ο Δεκέμβριος για κάθε ζώδιο; Διάβασε εδώ.

paneri662

Αν ξεκινήσουμε απ’ την ανάλυση της λέξης, θα δούμε κατευθείαν και το βαθύτερο νόημα του επαγγέλματος αυτού! Η λέξη αισθητικός λοιπόν κρύβει το ουσιαστικό αίσθηση κι από μόνη της αρκεί για να μας ταξιδέψει. Δεν είναι εκεί για να νοιαστεί  μονό για την εξωτερική σου εμφάνιση, η αισθητικός σου πάνω από όλα νοιάζεται για την ψυχική σου ομορφιά.

Δεν αναφέρεται αυτό το άρθρο βεβαία στα άτομα που κάνουν ακόμα πειράματα, απευθύνομαι κυρίως στα άτομα που έχουν τον άνθρωπο αυτό αν όχι κάποια χρονιά, σίγουρα ένα κάποιο χρονικό διάστημα.

Κατάλαβες πως εκεί θα καταλήξεις απ’ την πρώτη στιγμή που τη συνάντησες, είναι η αύρα πού σου έβγαλε, έτσι δεν είναι; Έπιασες τον εαυτό σου να ανοίγεται για τα προβλήματά σου χωρίς καν να σε ρωτήσει τίποτα κι αυτή με υπομονή σε άκουσε κι έπειτα σου είπε την ταπεινή πάντα γνώμη της, μη νομίζεις δε λέει σε όλους τα ίδια.

Δεν είναι για αυτήν λίγο πράγμα που της επιτρέπεις να επέμβει στην εμφάνισή σου. Για την αισθητικό σου ο κάθε πελάτης που την εμπιστεύεται είναι και μια διαφορετική προσωπικότητα.

Μη σκεφτείς πως την κούρασες ή τη βομβάρδισες με ερωτήσεις, όταν έχεις απορίες ακόμα και για τον τρόπο που κρατάει τη λίμα. Της αρέσει να την προσέχεις και να την παρακολουθείς, χαίρεται όταν σου εξηγεί το οτιδήποτε μα περισσότερο της αρέσει το γεγονός πως εμπιστεύεσαι σε εκείνη τα άγχη και τους προβληματισμούς σου.

Όχι από περιέργεια ούτε από κουτσομπολιό, μην ξεχνάς πως πέρα απ’ το ιατρικό απόρρητο, κάτι παρόμοιο ισχύει και για την αισθητικό σου. Ούτως ή άλλως ακόμα κι αν δε μιλήσεις, έχει τον τρόπο της να καταλάβει αν κάτι σε βασανίζει, θα το νιώσει στα άκρα σου, στις εκφράσεις του προσώπου σου.

Η χαρά της είναι να πετύχει να φύγεις απ’ το ραντεβού σας ανανεωμένη, όχι μονό εξωτερικά αλλά κι όσο το δυνατό με λιγότερες σκέψεις και προβληματισμούς. Είναι κι αυτό που όταν είσαι καλά μέσα σου, βγαίνει και προς τα έξω, άσε που αν καταφέρει να σου δώσει ένα χέρι βοηθείας, το πρόσωπο σου λάμπει από χαρά και στο επόμενο ραντεβού έχεις τόση όρεξη να της τα διηγηθείς όλα με κάθε λεπτομέρεια. Είναι κάπως λυτρωτικό να ξέρει πως είναι κι εκείνη υπεύθυνη για την καλή ψυχολογία σου.

Δε λέω πως όλες μπορούμε να ανοιχτούμε, αλλά σε εκείνη την περίπτωση πιστεύω πως δεν έχουμε βρει το κατάλληλο πρόσωπο να μας αγγίξει. Όλοι λίγο-πολύ θα θέλαμε ένα φίλο τελειόφοιτο ψυχολογίας να μας αναλύει το καθετί που μας συμβαίνει και προσωπική μου άποψη είναι πως και χωρίς να το παραδεχτούμε αν όχι όλοι, ίσως οι περισσότεροι έχουμε σκεφτεί να κάνουμε μια επίσκεψη σε κάποιον ειδικό να μας βάλει τις σκέψεις μας σε μια σειρά, αλλά οι γυναίκες είναι τυχερές γιατί  μπορούν να έχουν δύο σε ένα!

Δεν την κουράζουν τα προβλήματά σου και θα σου πω κι ένα μυστικό. Πολλές φορές κι εκείνες του επαγγέλματος θέλουνε έναν ψυχολόγο κι ο καλύτερος είναι οι πελάτισσές τους που μπορούν και παίρνουν μακριά χωρίς να το καταλάβουν και τα δικά τους θέματα είτε γιατί ανοίγονται κι εκείνες περιμένοντας ένα χεράκι για να ανέβουν το σκαλί είτε γιατί απλώς ξεχνιούνται με το ξεκοκάλισμα των περιστατικών και την αναζήτηση της καλύτερης συμβουλής που μπορούν να δώσουνε.

Μιλήστε στην αισθητικό σας λοιπόν αν το νιώθετε και μη φοβάστε πως την κουράζετε ή πως θα βγουν παραέξω, είπαμε έχουνε κι έναν άγραφο νόμο σιωπής!

 

Επιμέλεια Κειμένου Ευγενίας Ζουμπεράκη: Πωλίνα Πανέρη

 

Συντάκτης: Ευγενία Ζουμπεράκη