Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς κατέληξε σε διακανονισμό με τον πατέρα της, δύο χρόνια μετά τον δικαστικό τερματισμό της κηδεμονίας που του έδινε τον έλεγχο της ζωής της, δήλωσαν οι δικηγόροι τους. Οι όροι του διακανονισμού δεν έγιναν γνωστοί από τους δικηγόρους της ποπ σταρ και του πατέρα της, οι οποίοι επιβεβαίωσαν τον διακανονισμό.

«Ήταν τιμή και προνόμιό μας να εκπροσωπούμε, να προστατεύουμε και να υπερασπιζόμαστε την Μπρίτνεϊ Σπίαρς», ανέφερε ο δικηγόρος της τραγουδίστριας, Μάθιου Ρόζενγκαρτ, σε δήλωσή του στο CNN. «Η κα Spears είναι και θα είναι πάντα ένα είδωλο και μια λαμπρή και γενναία καλλιτέχνιδα ιστορικών και επικών διαστάσεων», συνεχίζει η δήλωση του Rosengart. «Αν και η κηδεμονία τερματίστηκε τον Νοέμβριο του 2021, η επιθυμία της για ελευθερία τώρα έχει πραγματικά ολοκληρωθεί. Όπως επιθυμούσε, η ελευθερία της περιλαμβάνει πλέον ότι δε θα χρειάζεται πλέον να παρίσταται ή να εμπλέκεται με το δικαστήριο σε αυτό το θέμα».

Ο Alex Weingarten, δικηγόρος του πατέρα της τραγουδίστριας, δήλωσε: «Ο Jamie είναι ενθουσιασμένος που όλα αυτά τελείωσαν». «Ο Jamie αγαπάει πολύ την κόρη του και εργάστηκε ακούραστα για να την προστατεύσει», δήλωσε ο Weingarten. «Θέλει το καλύτερο για την Μπρίτνεϊ, τίποτα λιγότερο».

Τον Ιούνιο του 2021, η Spears έδωσε μία συγκλονιστική κατάθεση, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που μιλούσε σε ανοιχτό δικαστήριο καθ’ όλη τη διάρκεια των 13 ετών που βρισκόταν υπό περιορισμό. Παρακάλεσε τον δικαστή να την απαλλάξει από την κηδεμονία, την οποία χαρακτήρισε στον δικαστή ως «καταχρηστική». Στην κατάθεσή της, η Spears υποστήριξε ότι όσο βρισκόταν υπό κηδεμονία, εξαναγκάστηκε από το μάνατζέρ της να βγει σε περιοδεία παρά τη θέλησή της, της έβαλαν λίθιο που την έκανε να νιώθει «μεθυσμένη» και δεν της επέτρεψαν να παντρευτεί ή να κάνει παιδί όπως επιθυμούσε και την ανάγκασαν να χρησιμοποιεί ενδομήτριο σπείραμα για αντισύλληψη.
«Θέλω απλώς τη ζωή μου πίσω. Έχουν περάσει 13 χρόνια και είναι αρκετά», δήλωσε η Spears κατά τη διάρκεια μιας φορτισμένης συναισθηματικά ακρόασης. Μετά από αυτή την κατάθεση, η Spears έλαβε τη δυνατότητα να προσλάβει δικό της δικηγόρο, αντί να συνεργαστεί με δικηγόρο διορισμένο από το δικαστήριο, κάτι που έκανε για τα 13 προηγούμενα χρόνια. Τότε ήταν που προσέλαβε τον Rosengart, πρώην ομοσπονδιακό εισαγγελέα και δικηγόρο που έχει εκπροσωπήσει πολλούς αστέρες του Χόλιγουντ.

Τον Σεπτέμβριο του 2021, λιγότερο από δύο μήνες πριν τερματιστεί η κηδεμονία της, ένας δικαστής έθεσε σε διαθεσιμότητα τον πατέρα της Spears, Jamie, ως κηδεμόνα της κόρης του. Από τον Νοέμβριο του 2021 που τερματίστηκε η κηδεμονία της, η Spears ήταν πολύ ενεργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημοσιεύοντας συχνά βίντεο με τον εαυτό της να χορεύει και γράφοντας μακροσκελείς λεζάντες στους θαυμαστές της. Έχει κυκλοφορήσει δύο τραγούδια, το “Hold Me Closer” με τον Elton John και το “Mind Your Business” με τον Will.i.am. Επίσης, κυκλοφόρησε αμέσως τα απομνημονεύματά της που έγιναν μπεστ-σέλερ, “The Woman In Me” (Η γυναίκα μέσα μου).

Στα απομνημονεύματά της, έγραψε για τα «ψυχοφθόρα» χρόνια της συντηρητικής της κηδεμονίας, γράφοντας ότι ένιωθε σαν σκιά του εαυτού της. «Η κηδεμονία με απογύμνωσε από τη γυναικεία μου υπόσταση, με έκανε παιδί», έγραψε η Spears στο βιβλίο. «Έγινα περισσότερο μια οντότητα παρά ένα πρόσωπο στη σκηνή. Πάντα ένιωθα τη μουσική στα κόκαλα και στο αίμα μου- μου το έκλεψαν αυτό».

Πηγή εικόνας: CNN