Οικογενειάρχες, οι σωστοί όμως μόνο, όχι οι άλλοι οι και καλά φιλελε, μαζευτείτε, θα απαγγείλουμε. Βασικά όχι εμείς, αλλά το Family Pride, το ο οποίο μετά το Europride, που διοργανώνεται φέτος στη Θεσσαλονίκη από την Παρασκευή 21 έως το Σάββατο 29 Ιουνίου, θα σκάσει μύτη για να σας δείξει πώς γίνεται σωστά.

Το λοιπόν, μια ομάδα στο διαδίκτυο σχεδιάζει το Family Pride, ένα φεστιβάλ για την «ελληνική οικογένεια» και την αξία της, με τη μορφή sis straight γονείς με sis straight παιδιά. Σε αφίσα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, αναφέρεται ότι το Family Pride θα διοργανωθεί στη Θεσσαλονίκη αύριο, 6 Ιουλίου 2024, στον Λευκό Πύργο στις 19:00 το απόγευμα και στην Αθήνα την ίδια μέρα στο Παλαιό Φάληρο. Το φεστιβάλ φαίνεται να προγραμματίζεται ως αντίδραση στο Europride, αλλά κι όρκο δεν παίρνουμε. Άσχετα αν έχει εμπνευστεί το όνομά του από αυτό. Άσχετα αν γίνεται τον ίδιο μήνα, Άσχετα αν υπάρχει και κυκλοφορεί η κορυφαία φράση «ναι αλλά αν είναι να βγούμε κι εμείς να διαδηλώσουμε τη σ3ξουαλικότητά μας». Είμαστε σίγουροι ότι είναι τυχαίο.

Η αφίσα που το διαφημίζει αναφέρει το όνομα της ομάδας «Ελληνίδες Μάνες», ωστόσο, οι ακριβείς διοργανωτές του Family Pride παραμένουν άγνωστοι. Την ίδια ημέρα, η εκδήλωση στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στο Παλαιό Φάληρο με πορεία προς το άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.

 

 

Μηνύματα του Family Pride

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα pridefamily.gr, το Family Pride είναι «η μέρα της οικογένειας, η μέρα που θα γίνει θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του έθνους». Πιο αναλυτικά στα info της για τη δράση και τον σκοπό της, η σελίδα αναφέρει: «Pride Family η μέρα της οικογένειας, η μέρα που θα γίνει θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του έθνους. Μια γιορτή της κάθε οικογένειας, του κάθε πολίτη, δική σου… Μια μέρα που κάθε μας βήμα θα είναι ένα βήμα να κρατήσουμε ζωντανά, τα ήθη, τα έθιμα, τους θεσμούς, τις αξίες, τις αρετές και την αγάπη για ένα μέλλον με προοπτική και ιδανικά.» και δυο κιλά κιμά μοσχαρίσιο, θα προσθέσουμε εμείς.

 

 

Η εκδήλωση φιλοδοξεί να είναι μια γιορτή και προωθεί τα εξής μηνύματα:

Δημογραφικό πρόβλημα: Ανάδειξη της σημασίας της οικογένειας για την αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος.

Πρότυπο και κίνητρο για τους νέους: Η οικογένεια να ξαναγίνει πρότυπο και κίνητρο για τους νέους.

Υγιείς προσωπικότητες και κοινωνία: Η σημαντικότητα της οικογένειας για τη δημιουργία υγιών προσωπικοτήτων και την ανάπτυξη έντιμων και ηθικών ανθρώπων στην κοινωνία μας.

Όλα καλά (δεν) είναι και μυστήριο καλύπτει την υπόθεση ως προς το πόσο έγκυρο είναι το κάλεσμα αυτό, αλλά θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον θα αντικρίσουμε αύριο τα πρόσωπα των εμπνευστών της ιδέας, ή να καταστεί σαφές αν πρόκειται για κίνηση κωμικού χαρακτήρα, ή μια πραγματική θέση και διαμαρτυρία. Στη δεύτερη περίπτωση, θα αρκεστούμε στο διαχρονικό “η αγάπη κάνει την οικογένεια” και θα αφήσουμε τον καθένα να βγάλει τα συμπεράσματά του, όσο ανοιχτά κι ελεύθερα του επιτρέπει το μυαλό του.