Το μεγαλύτερο αγκάθι στην ιστορία των ανθρωπίνων σχέσεων λέγεται απόσταση και τη βρίσκεις παντού. Τι γίνεται λοιπόν όταν το κολλητάρι περάσει σ’ άλλη πόλη κι αλλάξουν οι παλιές σας συνήθειες; Επειδή ό,τι αφήνεις σε αφήνει, και ό,τι δε συντηρείς καταλήγει να φεύγει φυσικά από το πλάι σου με την πάροδο του χρόνου, σού φέραμε κάποιες συμβουλές για ν’ αρχίσεις τις πρώτες δοκιμές, ώστε να τα βγάλετε πέρα με τη νέα τάξη πραγμάτων.

 

1. Φτιάξε του καφέ

Πάλι καλά που η τεχνολογία άκμασε και μπορούμε να την εκμεταλλευτούμε και υπέρ μας. Εντάξει μπορεί τεχνικά να μην τον φτιάξεις εσύ αλλά θα προέρχεται από εσένα. Όπλο σου είναι οι γνωστές εφαρμογές ντελίβερι στο κινητό σου. Με λίγα απλά βήματα, έχεις πληκτρολογήσει τη διεύθυνση του κολλητού και σε λίγα λεπτά θα ο καφές σου θα τον ξυπνήσει. Πολύ ωραίο πράγμα να ξυπνάς και να έχεις έτοιμο καφέ, πόσο μάλλον όταν αυτός προέρχεται από κάτι χιλιόμετρα μακριά και από ένα άτομο που αγαπάς και σε αγαπά πολύ. Η σκέψη και το ενδιαφέρον αμέσως θα τον κάνουν πιο γλυκόπιοτο και εσύ θα ξέρεις πως σίγουρα του έφτιαξες τη μέρα του. Τι καλύτερο;

 

2. Η λύση είναι κάπου στη μέση

Τι εννοείς μένει ο ένας Αθήνα και ο άλλος Θεσσαλονίκη; Έχετε δει ποτέ τη Λάρισα; Εκπληκτική πόλη, να πάτε. Κανονίστε μια μονοήμερη σε ένα κοινό σας ρεπό ή ζητήστε μια άδεια και μοιράστε την απόσταση στη μέση! Λίγο ο ένας, λίγο ο άλλος και η μετακίνηση γίνεται ίση και για τους δύο. Και δεν κουράζεται κανείς παραπάνω και βρίσκεστε και βλέπετε και άλλα μέρη πέρα από τα συνηθισμένα σας. Κανονίστε να το κάνετε αυτό σαν εθιμοτυπικό μια φορά το μήνα ή γενικά όσο πιο συχνά μπορείτε.

 

3. Επένδυσε σε μια καλή κάμερα και μικρόφωνο

Οι βίντεο κλήσεις θεωρούνται ο καλύτερος φίλος και σύμμαχος του ανθρώπου όταν η απόσταση είναι μεγάλη. Ξαφνικά θα τα εντάξεις στην καθημερινότητά σου και ούτε που θα καταλάβεις πότε έκοψες τις Σαββατιάτικες ποτάρες για να μείνεις σπίτι να πεις τα νέα της εβδομάδας στο φιλαράκι σου. Όταν εξοικειωθείτε με τέτοιες κλήσεις, θα αρχίσετε να βρίσκετε κι άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με αυτές. Θα μιλάτε και θα αρχίσετε να τρώτε μαζί, να βλέπετε καμιά σειρά όπως κάνατε παλιά, θα διαβάζετε μαζί, θα σε βοηθάει να διαλέξεις ρούχα για το ραντεβού με το νέο γκομενάκι και γενικά ό,τι κάνατε παλιά που ήσασταν κοντά; Αυτά θα τα κάνετε μέσω κλήσεων. Η διαφορά δε θα σας φαίνεται τόσο μεγάλη αν μιλάτε σε μεγάλη συχνότητα.

 

4. Διασφάλισε τις διακοπές σας

Αν έχεις σχέση και πηγαίνετε μαζί διακοπές θα πρέπει να χωριστείς στα δύο και να ισομοιράσεις το χρόνο την περίοδο των διακοπών σου. Κι αυτό γιατί είναι σημαντικό, αφού χάνετε πολλές στιγμές από κοντά, να επενδύσετε στο να δημιουργήσετε άλλες μεγαλύτερες. Μπορεί να μην είναι το ίδιο με το να ζείτε κάθε μέρα από κοντά, αλλά αν και οι δύο προσπαθείτε να συνεχίσετε να δημιουργείτε κοινές εμπειρίες, η απόσταση δε θα επηρεάσει την ποιότητα της σχέσης σας.

 

5. Μιλάτε γιατί χανόμαστε!

Σίγουρα θα έχεις συνειδητοποιήσει πόσα πράγματα παρεξηγούνται από το ύφος των μηνυμάτων, από σιωπές, από αναπάντητα τηλεφωνήματα. Η ζωή είναι ζωή και όλα αυτά μπορούν να τύχουν ανά πάσα στιγμή και να δημιουργήσουν προβλήματα στη μεταξύ σας σχέση. Κι αν δε βλέπεις τον άλλον, αν δεν τον κοιτάς στα μάτια και δεν προσέχεις τις κινήσεις του, πώς θα καταλάβεις ότι δεν είναι καλά και ότι κάτι έχει; Δε θα το καταλάβεις. Και θα διαιωνιστεί μια παρεξήγηση που δε θα ξέρεις από που προέκυψε και άντε λύσε την. Γι’ αυτό αν έχετε κάτι μεταξύ σας που σας χαλάει, αν ψιλιάζεσαι πως κάτι δεν πάει καλά, επικοινώνησέ το. Μην αφήνετε το χρόνο να περνάει, θα σας παγώσει.

 

6. Στείλε ένα ραβασάκι από το pillow!

Απορώ πώς αυτό δεν το σκέφτηκες ακόμα. Μπορεί να πέρασαν οι εποχές που στέλναμε γράμματα και επιστολές σε όποιον βρισκόταν μακριά μας, για να του δείξουμε πως τον σκεφτόμαστε, όμως δεν εγκαταλείψαμε ολότελα αυτές τις μικρές χαρές της ζωής. Γι’ αυτό σου έχουμε τη λύση. Μπες στο shop μας και φτιάξε το δικό σου ραβασάκι, προσάρμοσέ το όπως θες και γράψε το ιδιαίτερο μήνυμά σου για το κολλητάρι. Σίγουρα θα συγκινήσει!

 

Συντάκτης: Νίκη Χατζηευστρατίου