Είναι σε σοκάκια και σε στενά και περιμένει. Άλλοι τον λένε παραζάλη, άλλοι φάρμακο, άλλοι πάλι δε θέλουν ούτε να ακούν γι’ αυτόν. Είναι σε κάθε αθώο πρόσωπο, σε εκείνους που δεν πάει το μυαλό σου. Σε βρίσκει πάντα απροετοίμαστο. Θα σε πιάσει στον ύπνο, εκεί που εσύ δε θα θες θα στα σκάσει εντελώς ξαφνικά και αναπάντεχα. Καθώς θα σκεπάζεσαι τα βράδια ο έρωτας θα προετοιμάζει το έδαφος ώστε να είναι εκείνη και μοναδική συνάντηση που θα αποτελέσει αφετηρία. Μπορεί και να τελειώσει μέσα σε μια ανάσα, δεν έχει όμως σημασία.

Γιατί έρωτας είναι στιγμές, είναι το σήμερα κι όχι το αύριο και το σήμερα μπορεί να σε ξαφνιάσει, να σου έρθει ουρανοκατέβατα για να μην προλάβεις να σκεφτείς, να μην προλάβεις να αποκτήσεις ενδοιασμούς και να ξαναχτίσεις τους δικούς σου τοίχους. Σου μιλάει σπιρτόζικα, σε ενοχλεί, σε ξυπνάει από μια ψευδαίσθηση ότι πάντα πρέπει να αναζητάς στο τέλειο και στο αψεγάδιαστο. Έχει κάθε μορφή, κάθε ατέλεια, κάθε ψεγάδι που μπορεί να φαντάζει τέλειο, αρκεί να αφήσεις την έλξη να κάνει τη δουλειά της.

Περίεργος ο έρωτας, θα σου χαρίσει τις πιο δυνατές συγκινήσεις από άτομα που ούτε καν φαντάζεσαι. Κάθε κλισέ καταρρίπτεται και παύει να ισχύει, τίποτα πιο δυνατό, τίποτα πιο ορμητικό. Δεν έχει πρόσωπο, δεν έχει μορφή συγκεκριμένη, φύλο, εθνικότητα, δε γνωρίζει χρόνους και ΑΦΜ. Είναι βιώματα, συναντήσεις που δεν περιμένεις, σε μέρη που ούτε είχες φανταστεί. Είναι ένα ραντεβού χωρίς να έχεις συνεννοηθεί ώρα και σημείο συνάντησης. Απλά αφήνεσαι κι αυτό είναι το πιο καταλυτικό συναίσθημα κι αν ξεχάστηκες χωμένος σε μια τρύπα από  δεσμά και καλούπια, έρχεται μόνο και μόνο για να στα καταρρίψει, για να σου θυμίσει πως ποτέ μην κρίνεις τίποτα εκ των προτέρων.

Το να το αποφύγεις είναι φύσει αδύνατο, το να το περιμένεις δεν είναι επιλογή. Ποτέ όμως μη βιαστείς, γιατί όσο γρήγορα μπορεί να έρθει το ίδιο γρήγορα μπορεί μια μέρα να μην υπάρχει. Κι είναι τα πάντα και παντού, είναι μια ουρά στην εφορία κι ένα ξενέρωμα το βράδυ στο μπαρ, είναι στα γάλατα στο σούπερ μάρκετ και στο γήπεδο έξω από τον αγώνα, είναι το θρανίο σου στο σχολείο και το διπλανό γραφείο στη δουλειά, ένας καφές που θα πέσει πάνω σου σε μια σύγκρουση στο δρόμο, ένα χαοτικό βλέμμα που θα σε  αφοπλίσει και μια γλυκιά κουβέντα που θα ταράξει το είναι σου. Ίσως να έρθει μέσα από ένα ξαφνικό μήνυμα στο κινητό σου, ή τη στιγμή που οι τσακωμοί σας είναι πιο συχνοί και από τα τηλεφωνήματα των γονιών σου όταν λείπεις σε διακοπές.

Όσα μάτια και αν έχεις ονειρευτεί, όσα ραντεβού και αν έχεις βγει, σε όσα σεντόνια και αν έχεις εναποθέσει την ηδονή σου που μετά χαθήκανε αλλά και όσα φιλιά έχεις δώσει κάποια στιγμή θα βρουν τον κατάλληλο παραλήπτη. Το πότε και το πού δεν είναι σίγουρο, το μόνο σίγουρο είναι πως στον έρωτα λίγη προσμονή και λίγο μυστήριο μπορεί να απογειώσει κάθε φαντασία, να ταιριάξει κάθε ολόκληρο σε μια παρτίδα που χωράει δύο.

Συντάκτης: Ολυμπία Καραμπέτσου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου