Μεγαλώνοντας βλέπεις πως το περιβάλλον γύρω σου ασκεί τέτοια επιρροή πάνω σου που ενδεχομένως να μην το περίμενες. Έβλεπες και παρατηρούσες τους πάντες, κάθε αγκαλιά που έδιναν, κάθε φιλί και κάθε άγγιγμα και αναρωτιόσουν. Ξεκίνησες δειλά δειλά να λαμβάνεις τα πρώτα ερεθίσματα, τις πρώτες εικόνες που ξετυλίγονταν μπροστά στα μάτια σου και σε έβαζαν στον κόσμο των συναισθημάτων και του ερωτισμού. Ήθελες να κάνεις αυτά που κάνουν, να νιώσεις αυτά που πιθανόν να ένιωθαν, να δοκιμάσεις κι εσύ απ’ το γλυκό για το οποίο ξετρελαίνονται όλοι. Έτσι είναι ο έρωτας, έτσι είναι ο αισθησιασμός, γλυκός και μπορεί να σε ξελογιάσει εύκολα.

Στην πορεία άρχισες να βιώνεις έντονες καταστάσεις γύρω σου και να εκπέμπονται ηλεκτρισμένα μήκη κύματος που δεν περιορίζονταν μόνο στο χάδι και στο φιλί. Αισθήσεις που το μυαλό δεν μπορούσε να υποτάξει. Υπάρχει μόνο η ανάγκη για κάτι πιο βαθύ, κάτι που μπορεί να σε μεταφέρει από την άγνοια στην απόλαυση. Τότε όμως τα ερεθίσματα δεν αρκούσαν -ποτέ δεν αρκούν βέβαια-, έπρεπε να βρεις έναν τρόπο να κάνεις πράξη όσα έβλεπες και άκουγες να δοκιμάζουν οι άλλοι και που ακουγόντουσαν τόσο δελεαστικά.

Συνήθως χρειαζόμαστε κάτι να μας αφυπνίσει, να αποτελέσει πηγή έμπνευσής μας στο ερωτικό κομμάτι. Δεν είναι θέμα αντιγραφής, είναι θέμα επιρροών. Αν έχεις γνωρίσει την τρυφερότητα, αυτή θα βγει και στις επαφές σου, εάν έχεις μεγαλώσει βλέποντας εικόνες αγάπης γύρω σου, θα θες να δώσεις άλλη τόση στον σύντροφό σου. Ρομαντικά δείπνα, κεριά, αισθησιακό μασάζ, έντονα συναισθήματα. Υπάρχουν όμως και λάτρεις του πιο περίεργου, του παράτολμου, ίσως ακόμα και του παράνομου. Εικόνες με πολλούς εραστές και σκοτεινά δωμάτια, στολές και χειροπέδες.

Δεν υπάρχει καλό και κακό στον έρωτα, δεν υπάρχει φυσιολογικό και μη. Είναι καθαρά θέμα επιλογών και προσωπικών προτιμήσεων, τι εικόνες έλαβες από το περιβάλλον σου, ποιες καταστάσεις σε έκαναν να ωριμάσεις και πώς αυτές σε επηρέασαν στην πορεία σαν ενήλικα. Ακόμα και το να μην νιώθεις ερωτισμό, ακόμα και η παγερή αδιαφορία και η πλήρης απόρριψη κάθε συναισθήματος προέρχονται από βιώματα και από εξωτερικούς παράγοντες. Όσο κι αν το αρνούμαστε κανένας δε γίνεται να μείνει αλώβητος από την παιδική του ηλικία, ούτε από τον κόσμο που ζει, αφού λίγ0-πολύ όλα είναι αλυσίδα. Σε βάζουν στο τρυπάκι να δοκιμάσεις τι είναι αυτό με το οποίο τρελαίνονται όλοι στο κρεβάτι και δεν το έχεις εφαρμόσει εσύ, ποια καινούρια κόλπα μπορούν να φουντώσουν και να απογειώσουν τον άλλον και εσύ δεν τα έχεις κάνει ακόμα, σου δίνουν λύσεις και ιδέες που μπορεί να μην είχε φανταστεί. Αλλά στο κάτω-κάτω ποιος θα το μάθει, ποιος θα σε κρίνει, ίσως στο τέλος κι εσύ με τη σειρά σου να επηρεάσεις κάποιον άλλον.

Συμπέρασμα; Από την αρχή μέχρι το τέλος της ζωής σου θα μαθαίνεις καινούρια πράγματα, θα αφήνεις να σε επηρεάζει το περιβάλλον γύρω σου χωρίς καν να το καταλαβαίνεις και όλο αυτό θα βγαίνει στο κρεβάτι, θα είναι ο προσωπικός σου καμβάς που θα αλλάζει συνεχώς γιατί δε γίνεται να μένει στάσιμος. Απλώς αφήνεσαι και εξωτερικεύεις κάθε πόθο, δίνεις τη δυνατότητα σε κάθε ερωτικό πλάνο να λάβει χώρα στην κρεβατοκάμαρα, εκεί που μπορείς να κάνεις πράξη ό,τι έχεις μάθει στη θεωρία, εκεί που δικαιωματικά το παιχνίδι παίζεται με τους δικούς σας κανόνες.

Συντάκτης: Ολυμπία Καραμπέτσου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.