Η σωματική επαφή, η ερωτική σχέση δυο ανθρώπων είναι το Α μιας σχέσης, γιατί το Ω ολοκληρώνεται με την αποδοχή. Δυο σώματα που γίνονται ένα, επισφραγίζουν τη σχέση τους και μοιράζονται κομμάτια του εαυτού τους που δε γνωρίζει κανείς άλλος. Ο ερωτάς είναι η πιο προσωπική πράξη δυο ανθρώπων και η πιο αληθινή στιγμή της επιβεβαίωσης των συναισθημάτων τους. Η φωτιά που κοχλάζει μέσα τους αναβλύζει την ώρα του έρωτα και τα κορμιά γράφουν ποίηση στα σεντόνια. Από πίσω παίζει μια μουσική που συντέθηκε για τον έρωτά τους και μόνο. Ο ήχος των κινήσεων, η τριβή των σωμάτων κι ο ρυθμός των αναπνοών.

Όλα ξεκινούν από το βλέμμα. Τότε που μοιραία συναντώνται οι ματιές και αρχίζει το παιχνίδι του φλερτ. Η «πρώιμη» ηδονή που σού προκαλεί το άτομο που έχεις απέναντί σου, δίχως να το γνωρίζεις, δίχως να ξέρεις εάν θα σου δοθεί η ευκαιρία να του μιλήσεις. Χαμογελάς, ντρέπεσαι και αδημονείς για την επόμενη φορά που θα αντικρίσεις τα συγκεκριμένα μάτια. Εάν υπάρξει. Μέρα-νύχτα κυριαρχεί στις σκέψεις σου η φιγούρα του, αναρωτιέσαι ποιο είναι το όνομά του. Ο ηλεκτρισμός που φτάνει σε όλα τα μέρη του σώματός σου όταν εμφανίζεται στον χώρο, δίνει ενέργεια σε αυτό που προκαλείται ανάμεσά σας. Και δια μαγείας το νιώθετε κι οι δυο.

Οι συνθήκες προκαλούν τη γνωριμία σας και δε διστάζετε να νιώσετε οικειότητα. Διότι εκείνος που νιώθει τις χημικές ενώσεις της αύρας του να συγκρούονται με του άλλου, είναι σίγουρος πως η νύχτα θα έχει μέλλον. Δε θες να αφήσεις το άτομο να γλιστρήσει. Έχεις την ανάγκη να διεκδικήσεις αυτά τα μάτια που έχεις αρχίσει να τα θες μονάχα για τον εαυτό σου. Ποιος δε γίνεται κτητικός μπρος στο συναίσθημα άλλωστε; Ήσουν εσύ ο τυχερός που στάθηκε στον δρόμο του και για αυτό τον λόγο δε θα αφήσεις το σύμπαν να αλλάξει τα δεδομένα. Δεν είναι τύχη, ήρθε η στιγμή σας. Ντρέπεστε σαν μικρά παιδιά, αλλά καίγεστε σαν έφηβοι που φιλιούνται πρώτη φορά. Δεν αφήνετε δευτερόλεπτο να περάσει δίχως τα μάτια σας να κοιτάζονται.

Το σασπένς όλης της υπόθεσης κρύβεται στις ερωτοαπαντήσεις της πρώτης σας συζήτησης. Στο βλέμμα, στον τόνο της φωνής και στις αντιδράσεις σας. Εκεί κρύβονται όλες οι απαντήσεις στο αν θα υπάρξει επόμενη ευκαιρία στο «μεταξύ» σας. Δε θέλεις σε καμία περίπτωση να ξενερώσεις ή να βαρεθεί ο άλλος. Θέλεις να αξίζει ακόμα ένα rendez-vous των κόσμων σας. Είστε έτοιμοι να πείτε το όνομα ο ένας του άλλου, σαν να σάς ανήκει. Εκεί συνειδητοποιείς πως ο τρόπος που προφέρει το όνομά σου είναι αυτός που έψαχνες. Αντιλαμβάνεσαι πως η ύπαρξή του ανθρώπου αυτού φαντάζει έτη φωτός μακριά από το «ιδανικό» που ονειρευόσουν, διότι δεν ήξερες. Μέχρι που τον είδες. Γιατί τα πιο ωραία κι αληθινά, έρχονται ξαφνικά.

Κι ενώ το τραγούδι σας έχει ήδη αρχίσει να παίζει, πλησιάζει η «γέφυρα», κι εκεί είναι που έρχεστε πιο κοντά από κάθε άλλη φορά και τόσο απρογραμμάτιστα κι αυθόρμητα δίνετε το πρώτο σας φιλί. Εκείνο το πρώτο άγγιγμα που θα στιγματίσει μια αιωνιότητα και θα ορίσει μια νέα αρχή. Είναι εκείνο το φιλί που ψιθυρίζει ένα «σε αγαπώ», που εννοεί την αγάπη της γνωριμίας. Από εκεί φαίνεται η χημεία και νιώθετε τυχεροί που δε σας χάλασε τη στιγμή. Γιατί θα ήταν κρίμα τέτοια μάτια, να μη φιλούν την ψυχή σου, όπως θα ήθελες. Κι είναι εντυπωσιακό που σε φιλάει και τα χείλη σας επικοινωνούν λες και γνωρίζονται χρόνια.

Μπαίνει το «ρεφρέν» και μαζί του έρχεται και η πρώτη σας φορά. Είναι η υπέρτατη ένωσή σας και το απόλυτο «πάρε-δώσε» της ερωτικής σας ζωής. Είναι τα δευτερόλεπτα, που σταματάνε όλα και ξαναξεκινούν. Που φτάνετε στην κορυφή και δίνετε εκείνο το φιλί. Εκείνο το άγγιγμα που θα θυμίζει πάντοτε την πρώτη φορά, που αντικρίσατε ο ένας τον άλλον. Εκείνες οι ματιές μες στο σκοτάδι, που όταν συναντήθηκαν, ίσως και να μην περίμεναν πως εκείνη η στιγμή, κάποτε θα έφτανε. Δυο κόσμοι άγνωστοι, που ξαφνικά ενώνουν τους γαλαξίες τους και προκαλούν μια διαστημική έκρηξη, που σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο της ζωής σας, που κάθε του σελίδα κενή, περιμένει το μελάνι των χειλιών σας.

Όλα ξεκίνησαν από έναν έναστρο ουρανό κι ένα αμάξι παρκαρισμένο υπομονετικά για όλα εκείνα τα «ταξίδια» σας. Ένα τραγούδι γραμμένο με τις χροιές σας, όλα τα σύμφωνα και τα φωνήεντα, που ακούγονται μες τη νύχτα. Κι όλα ξεκίνησαν από εκείνη τη ματιά.

 

Συντάκτης: Αγγελική Τσιγαρά
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.