photo-1490735032890-1e13a3e0e00c

Απάτησες, συνέβη κι αυτό. Κλειδί κάθε δυνατής σχέσης είναι η ειλικρίνεια, οπότε αν θέλεις να επιδείξεις πλήρη ορθότητα και να είσαι τίμιος απέναντι στον άλλο, μάλλον θα πρέπει να αποκαλύψεις το ξεστράτισμα σου από τον «ίσιο δρόμο της αφοσίωσης στο άλλο σου μισό». Από την άλλη όμως σου έρχεται στο μυαλό σωρεία λόγων να σιωπήσεις για πάντα προκειμένου να μην πλήξεις τη σχέση σου. Για σένα λοιπόν που το #nonewsgoodnews είναι μότο, παρακάτω θα βρεις 10 λόγους να μην αποκαλύψεις το κέρατο για όποιον έρθει να σου κουνήσει το δάχτυλο, χαρακτηρίζοντάς σε, ψεύτη.

 

1) Λίγη βότκα, λίγο τζιν και σε φτάνει στο αμήν

Ένας λόγος να μην αποκαλύψεις στη σχέση σου ότι πήγες με άλλο πρόσωπο είναι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη και συνακόλουθα η αξία που αποδίδεται στο γεγονός. Πιθανότατα, ό,τι έκανες ήταν αποτέλεσμα της χημικής αντίδρασης αλκοόλ-ορμονών και δε σημαίνει τίποτα για σένα αλλιώς δε θα ήταν μονάχα one night stand αλλά παράλληλη σχέση. Αν έχεις μετανιώσει πικρά για την πράξη και νιώθεις ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί, έχει καλώς, αν όμως σκοπεύεις να το κάνεις κάθε τρίτη Παρασκευή του μήνα, καλύτερα να συζητήσεις με τη σχέση σου και να αναθεωρήσετε μαζί τα δεδομένα.

 

2) «Καλύτερα να μη μου το έλεγες ποτέ.»

Αν η σχέση σας πηγαίνει καλά κι η πράξη σου δεν αντικατοπτρίζει προβλήματα που ενέχουν, ίσως το άλλο σου μισό να μη θέλει καν να ξέρει τι έκανες. Αν το onenightstand δεν έχει αλλάξει όσα νιώθεις, είναι καλύτερα να μην το αποκαλύψεις γιατί ίσως το ταίρι σου να θέλει να προστατευτεί από τα άσχημα αισθήματα που θα του προξενήσει η αποκάλυψη, όπως αυτό της συνεχούς μελλοντικής καχυποψίας.

 

3) Φύγε και πίσω μη γυρίσεις

Αυτά είναι, εκτός από στίχοι του Βέρτη, τα λόγια που ενδεχομένως να ακούσεις από ένα άτομο που αγαπάς πραγματικά και έχεις μετανιώσει που απάτησες. Γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που το αμόρε ενδεχομένως να μην καταφέρει να σου συγχωρήσει το λάθος έστω κι αν είναι της μίας φοράς. Μάλιστα, είναι απόλυτα δικαιολογημένο να σου πει να «πάρεις δρόμο» γιατί καλώς η κακώς, το κέρατο πονάει και κάποιοι ενστερνίζονται τη λογική «once a cheater, always a cheater».

 

4) Θα σου το χτυπάει μέχρι να πεθάνεις (ίσως και μετά)

Αν αποκαλύψεις το κέρατο να είσαι απόλυτα σίγουρος ότι μπορεί το ταίρι σου να σε έχει συγχωρήσει, αλλά πιθανότατα και σχεδόν βέβαια δεν πρόκειται να το ξεχάσει. Έτσι, σε κάθε μελλοντική διένεξη και πρόβλημα, σίγουρα θα αποτελεί βασικό επιχείρημα του άλλου, γεγονός που καταντάει κουραστικό και εντέλει τοξικό για τη σχέση.

 

5) Ο έρωτας με έρωτα περνάει;

Πιθανότατα όχι απλά θα τελειώσει το μεταξύ σας, αφού παραδεχτείς ότι κεράτωσες, αλλά να προσπαθήσει να σε πληρώσει με το ίδιο νόμισμα. Η εκδίκηση δυστυχώς είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Δε θα είναι όμορφο για σένα να βγεις άπιστος, ανάξιος σχέσης και απαράδεκτος χαρακτήρας για ένα λάθος μιας φοράς, το οποίο μάλιστα έχεις χιλιομετανιώσει.

 

6) Γιατί να πληγώσεις τον άλλο;

Αν νοιάζεσαι το σύντροφό σου, ίσως θα ήταν προτιμότερο να κρατήσεις το στόμα σου κλειστό. Μάλλον είναι από τους χειρότερους και πιο ύπουλους τρόπους να δείξεις ότι αγαπάς τον άλλο, όμως σου φτάνουν οι δικές σου τύψεις, δε χρειάζεσαι και τα βλέμματα απογοήτευσης και πίκρας του αμόρε. Δε φτάνει που έκανες τόσο άσχημο, πρέπει και να γειώσεις τελείως τον άλλο, περιγράφοντάς το;

 

7) Δε χρειάζεται να είσαι δήθεν σωστός

Λογικό να θες να απαλλαγείς από τις τύψεις που σε κατατρώνε κάνοντας μια ένεση ειλικρίνειας, όμως, έλα τώρα ποιον κοροϊδεύεις; Μόνο εσύ θα ωφεληθείς προσωρινά γιατί θα νιώθεις σωστός. Το άλλο άτομο απλά θα αρχίσει να αμφισβητεί τον εαυτό του και να αναρωτιέται τι έκανε λάθος. Επομένως, καλύτερα κράτα το για σένα και πάλεψε με τις τύψεις ώστε να βελτιωθείς, στην τελική ζήσε με τις τύψεις σου και δούλεψε πάνω σ’ αυτές αντί να τις φορτώσεις αλλού. Ξέρεις πού.

 

8) Ο χρόνος επουλώνει πολλές πληγές

Ο χρόνος δε γυρίζει πίσω. Δεν μπορείς να αλλάξεις τα γεγονότα και να ακυρώσεις το κέρατο. Αν όμως η σχέση σου βασίζεται σε γερά θεμέλια μπορείς να καταλάβεις ότι θα πάει μπροστά δίχως να την εμποδίσει ένα τέτοιο πλήγμα.  Κοίτα λοιπόν μπροστά και έμπρακτα κάνε έκδηλη τη μετάνοιά σου.

 

9) Το κέρατο είναι ρετσινιά

Δυστυχώς το κέρατο στιγματίζει την κάθε σχέση. Ακόμη κι αν καταφέρει ο άλλος να το αφήσει πίσω, το γεγονός αυτό θα σας ακολουθεί αναπόφευκτα. Η σχέση σας έχει αλλάξει. Υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης (και δικαιολογημένη), νεύρα για φιλικές εξόδους, στενότερα όρια και έλεγχοι καθώς και αμφισβητήσεις που σας βλάπτουν μακροπρόθεσμα και δεν αξίζει καν να το περάσετε.

 

9+1) Δε σώζεται

Το κέρατο είναι μια επιλογή συνειδητή ή ασυνείδητη, πάντα όμως άσχημη για ένα ζευγάρι. Δεν υπάρχει πανάκειά του, ούτε απολύτως σωστή στάση μετέπειτα. Κανένας δε θα είναι σε θέση να δώσει μια αντικειμενικά ορθή αμερόληπτη απάντηση και η επιλογή που θα κάνεις οφείλει να είναι συνακόλουθη με την σχέση σου και τα χαρακτηριστικά της.

Σίγουρα δεν προμοτάρουμε το κρυφό και το ύπουλο, όταν όμως υπάρχουν βαθύτερα συναισθήματα γιατί να μη σώσεις με κάθε τρόπο τη σχέση με ένα άτομο που αγαπάς. Κάνε λοιπόν την αυτοκριτική σου μετά την απιστία και συνετά αποφάσισε αν θα το αποκαλύψεις στο άλλο σου μισό. Τώρα ξέρεις και τις δυο όψεις του νομίσματος.

 

 

Συντάκτης: Ελπίδα Λογγινίδου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!