Ήρθε η ώρα για το ραντεβού που περίμενες όλη τη μέρα. Δύο ψεκασμοί άρωμα, κοιτάζεσαι στον καθρέφτη, βαθιές ανάσες, όλα θα πάνε καλά. Έχεις ήδη πλάσει σενάρια στο μυαλό σου. Αναμφισβήτητα, έχεις ήδη σκεφτεί πώς θα χαιρετήσεις, αν θα φιλήσεις τον άλλο σταυρωτά, αν πρέπει να επιχειρήσεις και μια μικρή αγκαλιά, γενικά, στο κεφάλι σου έχει γεννηθεί ένα κουβάρι που σου προκαλεί τρομερό άγχος. Ένα είναι το σίγουρο. Θέλεις να κάνεις καλή εντύπωση και να παρουσιάσεις την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Βέβαια, έχει αποδειχθεί ότι η έκβαση του πρώτου ραντεβού είναι σαν ένα παιχνίδι πόκερ. Θέμα τύχης. Το all in σου, να ρίξεις τον άλλο και να υπάρξει συνέχεια. Ξεκινάτε λοιπόν το παιχνίδι σας, έναν μίνι πόλεμο για να δείτε ποιος θα κερδίσει, ποιος θα ρίξει πρώτος τον «αντίπαλο».

Κίνηση πρώτη. Small blind ή καλύτερα small talk. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να σπάσεις τον πάγο κι αποφασίζεις να το επιχειρήσεις με μερικές βασικές ερωτήσεις γνωριμίας. Ασφαλής επιλογή για αρχή. Θέλεις να μάθεις ποια είναι τα ενδιαφέροντα του άλλου, τι του αρέσει για να δεις αν συνάδουν με τις δικές σου επιλογές. Πρόσεξε όμως, γιατί πολλές φορές το υπερβολικό άγχος σε κάνει να ακούγεσαι σαν υπεύθυνος για επαγγελματική συνέντευξη. Big blind από την άλλη πλευρά. Σου απαντάει με ενθουσιασμό, βλέπεις τη φλόγα στα μάτια του συνομιλητή σου. Σου χαμογελάει και γελάει με τη χιουμοριστική ατάκα που πέταξες. Φαίνεται ότι περνάει καλά. Τέλεια, είσαι σε καλό δρόμο.

Είναι ώρα για το επόμενο bet σου. Σκοπός σου να εντυπωσιάσεις θετικά και να καταστήσεις ξεκάθαρο ότι νιώθεις έλξη απέναντι στον άλλο. Το raise σου λοιπόν είναι ένα αθώο φαινομενικά άγγιγμα. Ακουμπάς το χέρι, απομακρύνεις μια τούφα μαλλιών από το πρόσωπο, το θέμα είναι το δέρμα σου να έρθει σε επαφή με του άλλου και να υπάρξει αυτός ο ηλεκτρισμός. Check. Είχες την αντίδραση που περίμενες και την ανταπόκριση που ήλπιζες. Ώρα να ανέβουν τα στοιχήματα. Ο «αντίπαλος» κάνει τη δική του κίνηση. Σε κοιτάει βαθιά στα μάτια και με πρόφαση τη δυνατή μουσική σε πλησιάζει και ψιθυρίζει στο αυτί σου. Η ανάσα του σου καίει το δέρμα και ταξιδεύει το μυαλό σου. Συγκεντρώσου, θέλει να δει τα φύλλα σου και να κερδίσει! Οι μάρκες στο pot έχουν αυξηθεί πολύ. Πρέπει να παίξεις προσεκτικά.

Κοιτάς τον άνθρωπο που βρίσκεται απέναντί σου και βλέπεις αμοιβαιότητα όμως ξέρεις ότι δεν πρέπει ακόμα να τα ρισκάρεις όλα για όλα. Ακόμα δεν έχεις το πάνω χέρι. Ανοίγει το turn. Ώρα να δείξεις τη μαεστρία σου. Αποφασίζεις να πειράξεις λιγάκι τον άλλο. Άλλωστε δε χρειάζεται να σας φάει η σοβαρότητα. Είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον να μπορέσεις να την πεις με χιούμορ στον άλλο. Σίγουρα μια πειρακτική ατάκα κι ένα πονηρό βλέμμα θα εντυπωσιάσουν και θα εξιτάρουν τη σκέψη του «αντιπάλου» αποσυντονίζοντάς τον. Θα πάρεις προβάδισμα και θα βρίσκεσαι πιο κοντά στη νίκη.

Το παίρνεις λοιπόν απόφαση και ναι, έχεις το γελάκι και το δάγκωμα του κάτω χείλους με το χαμηλωμένο βλέμμα που περίμενες. Τα ποτά σας όμως τελείωσαν κι η ώρα έχει περάσει. Μένει ο τελευταίος γύρος. Αυτός όμως θα παιχτεί αργότερα. Μπαίνετε στο αυτοκίνητο και φτάνετε στο σπίτι. Ανοίγει το φύλλο river. Εδώ πρέπει να αποφασίσεις πώς θα παίξεις. Κοιτάς τον άλλο στα μάτια και σπρώχνεις όλες τις μάρκες στο κέντρο του τραπεζιού. Παίζεις allin και δειλά-δειλά πλησιάζεις για το πολυπόθητο φιλί που μπορεί να περίμενες από την αρχή του ραντεβού. Εδώ λοιπόν δικαιολογείται αυτό που είπαμε εξαρχής. Δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθεί το ρίσκο σου. Μιλώντας με ποσοστά συχνότερα θα έχεις την ανταπόκριση- αν έχει παιχτεί σωστά το παιχνίδι στους προηγούμενους γύρους. Ρίξε όμως με σιγουριά τα φύλλα σου, γιατί στο παιχνίδι του φλερτ η χασούρα δεν είναι μεγάλη. Το πολύ-πολύ να θιχτεί το εγώ σου και να σου κακοφανεί η απόρριψη.  Περνάει όμως. Παρ’ όλα αυτά, βέβαια, εγώ σου εύχομαι μόνο Flush Royal και μήνυμα στο κινητό από τον άλλο που θα λέει «Πέρασα υπέροχα σήμερα! Να το επαναλάβουμε οπωσδήποτε!».

 

Συντάκτης: Ελπίδα Λογγινίδου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου