Πώς είπες, δε θεωρείς τον εαυτό σου αρκετά σέξι; Επειδή δεν κυκλοφορείς μονίμως με μίνι και τακούνια, οι φόρμες έχουν γίνει δεύτερο δέρμα σου και δεν έχεις κοιλιακούς ή γυμνασμένα μπράτσα;

Μας έχουν πει πως τα ρούχα αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητά μας, ότι το στιλ που επιλέγουμε «κουβαλάει» μαζί του στοιχεία του ίδιου μας του εαυτού. Μας έχουν πει ακόμα, πως το συνεσταλμένο ντύσιμο μαρτυράει έναν άνθρωπο ντροπαλό και πως οι σέξι άνθρωποι προδίδονται από τις ενδυματολογικές επιλογές τους.

Ας μιλήσουμε λίγο γι’ αυτό το σέξι, που θεωρούμε τόσο επιφανειακό, ώστε να στέκεται σε μερικά εκατοστά ρούχων και πολλά γύμνιας, σε τετραγωνάκια στην κοιλιακή χώρα και φουσκωμένα μπράτσα.

Αρχικά, μην το μπερδεύεις  με το πρόστυχο, επειδή εκείνο είναι εφήμερο κι επιφανειακό. Η έννοια του σέξι είναι πιο ουσιαστική, βαθιά ριζωμένη στο «είναι» μας. Το πρόστυχο μπορεί να επιτευχθεί εύκολα με ένα επιτηδευμένο τρόπο ντυσίματος και μια προσποιητή συμπεριφορά, που αποσκοπεί να προκαλέσει ρίγη θαυμασμού. Το ψεύτικο, όμως, αποκαλύπτεται με την παραμικρή λάθος κίνηση, κι ο θαυμασμός που κράτησε μόλις λίγα λεπτά μετατρέπεται σε κάτι άλλο, κάτι όχι τόσο επιθυμητό, κάτι σαν χλευασμό.

Σέξι λοιπόν, δε σε κάνουν τα όσα δείχνεις αλλά τα όσα είσαι και κυρίως τα όσα αισθάνεσαι. Είναι όσα προκύπτουν από μέσα σου και με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο τα εξωτερικεύεις. Είναι το σύνολο των σκέψεων και κινήσεών σου, που παρακινούνται από εντολές του εγκεφάλου σου. Είναι οι άνθρωποι οι αυθεντικοί, εκείνοι που δε χρειάζονται φτιασιδώματα για να εντυπωσιάσουν. Οι άνθρωποι οι αυθόρμητοι, που το πάθος τους δεν κρύβεται πίσω από βαρύ μακιγιάζ, δε στριμώχνεται σε κολλητά παντελόνια και δεν ιδρώνει στα γυμναστήρια.

Είναι το χαμόγελό σου, που δε σβήνει στιγμή από τα χείλη σου, και που αναδεικνύεται το ίδιο θελκτικό κι ακαταμάχητο ό,τι κι αν φορέσεις. Σέξι είναι το βλέμμα σου, που σαν μαγνήτης τραβάει κοντά όποιον σε ενδιαφέρει χωρίς να χρειαστεί καν να μιλήσεις, και απωθεί όποιον σου είναι αδιάφορος.

Σέξι είναι το μυαλό σου, και να ξέρεις πώς να το χρησιμοποιείς σωστά. Είναι ο μεστός λόγος σου, η εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία σου, που δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο και στρέφει όλα τα βλέμματα πάνω σου.

Το σέξι βρίσκεται στις αντιθέσεις, στα αθλητικά παπούτσια και στα ξεχειλωμένα φαρδιά φούτερ.  Στις ρυτίδες, εκφραστικές ή μη, στα λακκάκια που σχηματίζονται κάθε που γελάς και στις λιγοστές κόκκινες τρίχες που ξεπροβάλλουν αρμονικά, αν και αταίριαστες, ανάμεσα στα μαύρα γένια. Στον τρόπο που στρίβεις το τσιγάρο και τινάζεις δεξιά κι αριστερά τα φουντωτά μαλλιά σου, στις αργές κινήσεις με τις οποίες αλλάζεις τις σελίδες του μυθιστορήματος που διαβάζεις για εκατοστή φορά.

Το σέξι βρίσκεται στις λεπτομέρειες, στον τρόπο που φιλάς κάθε εκατοστό του λαιμού, ενώ τα χέρια σου ξεκουράζονται ανάμεσα στα μαλλιά. Στους καρπούς σου, που πληκτρολογούν με τις ώρες και στις πατούσες σου, που προκαλούν μεγαλύτερη αναστάτωση κι από τα πιο σέξι εσώρουχά. Στη σαντιγί απ’ το προφιτερόλ που έχει μπερδευτεί με τα κατακόκκινα χείλη σου, στο μουστάκι από το γάλα, απόρροια του μεταμεσονύχτιου σνακ.

Κι αν το σέξι που πλασάρουν κάποιοι, περιορίζεται στην εξωτερική εμφάνιση, αν δεν έχει γερές βάσεις, τότε ξεπερνιέται εύκολα και καταντάει βαρετό. Είναι σαν την έντονη, φτηνή κολόνια. Μυρίζει έντονα στην αρχή, όμως χάνεται πολύ σύντομα, επισκιάζεται από τα υπόλοιπα αρώματα της ζωής. Κι αν σήμερα η έννοιά του αναπαράγεται λανθασμένα μέσα από τηλεόραση, ταινίες, πορνό και τη βιομηχανία της μόδας, εμείς δεν πρέπει να πέσουμε σ’ αυτή τους την παγίδα και να γίνουμε υποχείριά τους. 

Τελικά σέξι είσαι αν αισθάνεσαι σέξι. Για τον εαυτό σου και για τους άλλους, οι οποίοι βλέπουν την εικόνα σου μέσα από ‘σένα.

 

Επιμέλεια Κειμένου Ελευθερίας Ευαγγελοπούλου: Πωλίνα Πανέρη

Συντάκτης: Ελευθερία Ευαγγελοπούλου