Article of the day: Η Δήμητρα Παπακωνσταντίνου μοιράζεται μαζί μας πού πρέπει να φάμε, σε μια επίσκεψη στην Ιταλία. Δες εδώ!

polinaki213

Έλα εδώ, αγόρι μου. Κάθισε, θέλω να σου μιλήσω για πέντε λεπτά. Την πρώτη φορά που μου είπες πως είσαι ομοφυλόφιλος σάστισα λίγο, κόλλησα, γιατί δεν ήταν κάτι που το περίμενα. Θέλω να σου ζητήσω συγγνώμη για αυτήν τη στάση μου. Έπρεπε να το είχα καταλάβει πολύ νωρίτερα, όμως δεν πήγε ποτέ εκεί το μυαλό μου. Ξέρω πως χρειάστηκε απίστευτο θάρρος για να έρθεις να μου το πεις. Χαίρομαι που είσαι ειλικρινής μαζί μου κι ήρθε η σειρά μου να κάνω το ίδιο.

Σ’ αγαπάω πιο πολύ κι απ’ τη ζωή μου. Απ’ τη στιγμή που γεννήθηκες, που σε κράτησα πρώτη φορά στα χέρια μου κι άρχισα να κλαίω κι εγώ μαζί σου, συνειδητοποίησα πως οτιδήποτε κάνω από εδώ και πέρα στη ζωή μου, όλα θα γυρίζουν γύρω από σένα. Κάθε στόχος μου πρέπει να αποσκοπεί στην ευτυχία σου. Ό,τι έκανα και θα κάνω στη ζωή μου στοχεύει στην καλυτέρευση της δικής σου. Σαν γονιός, λοιπόν, οφείλω να σε αγαπάω και να σε στηρίζω σε οποιαδήποτε απόφασή σου. Μεγάλωσες κι εξελίχθηκες σε έναν υπέροχο άνθρωπο κι είμαι πραγματικά υπερήφανος για σένα. Αγόρι μου, σε εμπιστεύομαι.

Το πρόβλημα είναι πως δεν εμπιστεύομαι τον υπόλοιπο κόσμο. Η αλήθεια είναι πως δε χαίρομαι που είσαι ομοφυλόφιλος, δε μ’ αρέσει καθόλου. Όχι, επειδή είσαι ομοφυλόφιλος, αλλά γιατί ο κόσμος θα σου συμπεριφέρεται σαν μειονότητα. Όταν ήσουν μικρός μπορούσα να σε προστατέψω από όλα, ήμουν ο φύλακας άγγελός σου. Δεν άφηνα τίποτα και κανέναν να σε πληγώσει, όμως τώρα θα είναι διαφορετικά. Τώρα θα πρέπει να αντιμετωπίσεις μόνος σου τις κακουχίες του κόσμου, τη μικροπρέπεια και την κακεντρέχεια που τον διακατέχει.

Εγώ θα είμαι πάντα δίπλα σου, να σε σηκώνω, να καθαρίζω τις πληγές απ’ τα γόνατά σου και να σου λέω: «Μην τους ακούς, γιε μου. Όλα καλά θα πάνε». Όμως, μόνο αυτό μπορώ να κάνω, να σε στηρίζω σε κάθε σου βήμα. Βλέπεις, ο περισσότερος κόσμος δε θα καταφέρει ποτέ να σε δει με τα δικά μου μάτια, δε θα είναι ικανός να αντιληφθεί το μεγαλείο της ψυχής σου. Θα σε κοιτάζει σαν παρακατιανό, αλλά μην το βάλεις ποτέ κάτω. Μην τους αφήσεις να σε μειώσουν ούτε για μία στιγμή.

Μη φοβηθείς ποτέ για την ταυτότητά σου, να είσαι υπερήφανος γι’ αυτήν. Μην κρυφτείς πίσω από μάσκες και ψέμματα. Να είσαι πάντα ο εαυτός σου. Ένα τέτοιο ψέμα θα είναι πολύ βαρύ φορτίο για να το σηκώσεις. Να είσαι ειλικρινής και θα ανταμειφθείς με αληθινούς ανθρώπους. Μη σκύψεις το κεφάλι, να το κρατάς πάντα ψηλά. Είσαι ελεύθερος να ακολουθήσεις όποιο μονοπάτι επιλέξεις, αρκεί να μάθεις να ξεπερνάς τα εμπόδια που θα εμφανίζονται, να αντιμετωπίζεις τις ρατσιστικές αντιλήψεις των ανθρώπων.

Μη θυμώσεις μαζί τους, οι άνθρωποι πρώτα μαθαίνουν να μισούν και μετά να αγαπάνε το διαφορετικό. Εσύ να τους αγαπάς. Να φέρεσαι όπως ακριβώς θέλεις να σου συμπεριφέρονται. Μην ανησυχείς, θα έρθει η στιγμή της ανταμοιβής και θα είναι πλουσιοπάροχη. Θα συναντήσεις φανταστικούς ανθρώπους, οι οποίοι θα σε αγαπήσουν για αυτό που είσαι και πρεσβεύεις. Μη χάσεις την καλοσύνη σου, να τη διαφυλάξεις και να τη χαρίζεις απλόχερα. Προσπάθησε να γίνεις το φως στο σκοτάδι τους.

Μόλις σηκωθείς απ’ τον καναπέ, θέλω να ξέρεις, πως δε θα έχει αλλάξει τίποτα μεταξύ μας. Θα είμαι εδώ για σένα σε οτιδήποτε με χρειαστείς. Να σε συμβουλεύω όσο μπορώ και να σε βοηθάω όσο εσύ μου το επιτρέπεις. Ξέρεις, όπως όλος ο κόσμος έτσι κι εγώ βάζουμε ταμπέλες στους ανθρώπους. Για μένα η ταμπέλα σου θα είναι πάντα «ο αγαπημένος μου γιος».

Είσαι ένας υπέροχος άνθρωπος, μην το ξεχάσεις ποτέ, σε παρακαλώ.

Συντάκτης: Θάνος Αραμπατζής
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη