Article of the day: Πώς θα είναι ο Δεκέμβριος για κάθε ζώδιο; Διάβασε εδώ.

img22

Μάιος, μπήκε η άνοιξη και μύρισε καλοκαιράκι. Η φύση οργιάζει και μαζί της οργιάζει και η φαντασία αυτών που δεν μπορούν να είναι δεσμευμένοι σε εποχή καλοκαιριού.

Αν γιορτάζεις 21 Μαΐου και έχεις σχέση με αυτόν τον τύπο ανθρώπου, τότε την πάτησες. Δε θα γιορτάσετε ποτέ μαζί, γιατί είναι η περίοδος που τους πιάνει αυτό το άγχος της δέσμευσης και τους σφίγγει το λαιμό μια αόρατη θηλιά. Ήρθε η ώρα να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια.

Ο χειμώνας είναι κρύος, καιρός για δύο, για αγκαλιές στον καναπέ, χουχούλιασμα στο κρεβάτι, συμπαράσταση και φροντίδα στα χειμωνιάτικα κρυολογήματα. Κρύο κάνει έξω, δε θα βγείτε και πολύ να σας βλέπει συνέχεια ο κόσμος μαζί. Άντε παραμονές Χριστουγέννων, άντε και τη Μεγάλη Παρασκευή να δείτε μαζί τον Επιτάφιο, να κάνετε και μερικές δημόσιες εμφανίσεις. Είναι κι αυτό μια υποχρέωση, για να σας δουν οι πρώην και οι μελλοντικοί υποψήφιοι παρτενέρ.

Μετά το Πάσχα όμως, χαιρετίσματα στον πλάτανο που βγάζατε μαζί φωτογραφίες στις χειμερινές εξορμήσεις και τα χειμερινά καταλύματα. Ήρθε καλοκαιράκι αγάπη μου, τι δεν καταλαβαίνεις; Πώς μπορεί κάποιος να είναι σε αποκλειστική σχέση, ενώ όλη η πλάση ζευγαρώνει ανέμελα κι αναζητά νέες ερωτικές φωλιές;

Το καλοκαίρι είναι η εποχή της δράσης, της περιπέτειας. Ένα σωρό τουρίστες θα μπουν στη χώρα. Να μη συσφίξουμε τις σχέσεις μας με τους άλλους λαούς, να μη γίνουμε μια ενωμένη Ευρώπη; Μάλλον παραλογίζεσαι, αν αυτό δεν το βλέπεις ως φυσικό επακόλουθο, ότι δηλαδή μόλις καλοκαιριάσει ο καθένας παίρνει το δρόμο του προς νέα πελάγη.

Ήλιος, θάλασσα, παραλίες. Η μέρα μεγαλώνει και η νύχτα μικραίνει. Μην προσπαθήσεις να κρατήσεις σε κλουβί τον άνθρωπο που θέλει να πετάξει μακριά σαν αποδημητικό πουλί. Δεν έχει κανένα νόημα. Δεν πρόκειται να τον κρατήσει τίποτα. Ακόμα κι αν τον αλυσοδέσεις θα ξεγλιστρήσει σαν τον Χουντίνι και θα το σκάσει. Είναι στη φύση του να φεύγει το καλοκαίρι και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι’ αυτό· ούτε καν να τον κατηγορήσεις ή να κρατήσεις κακία.

Άλλωστε, δεν το κάνουν όλοι επίτηδες ούτε είναι προσχεδιασμένο. Είναι μια φυσική παρόρμηση, την οποία δεν μπορούν να ελέγξουν. Οι Σειρήνες του καλοκαιριού τούς καλούν κι αυτοί αδυνατούν να κλείσουν τα αυτιά ή να αλυσοδεθούν στο κατάρτι. Θα πάνε υπνωτισμένοι προς τα ’κει που ακούγεται το τραγούδι, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει την καταστροφή τους ή το τέλος μιας όμορφης μέχρι τότε σχέσης.

Αυτό που μπορείς να κάνεις, αν ενδιαφέρεσαι πραγματικά γι’ αυτόν τον άνθρωπο, είναι να φτιάξεις μια ζεστή φωλιά για το χειμώνα. Γιατί σίγουρα θα ξαναχτυπήσει την πόρτα σου μόλις πέσουν οι πρώτες ψιχάλες κι αρχίσουν τα κρύα. Εκεί, μετά την 28η Οκτωβρίου, μαζί με τη γιορτή του «ΟΧΙ» και μαζί με τα πρωτοβρόχια, θα απαρνηθεί και ο ανέμελος «Τζίτζικας» την άσωτη ζωή του και θα γυρέψει πάλι τη χειμερινή θαλπωρή.

Από σένα εξαρτάται αν θα είσαι εκεί σαν το ακούραστο μυρμήγκι και θα τον περιθάλψεις, προσφέροντας του καταφύγιο για ακόμα ένα χειμώνα ή αν θα φανείς σκληροτράχηλο μυρμήγκι και θα του κλείσεις την πόρτα, αφήνοντάς τον απ’ έξω να ξεπαγιάσει.

Επιμέλεια Κειμένου Βασιλικής Γραμμένου: Κατερίνα Κεχαγιά.

 

Συντάκτης: Βασιλική Γραμμένου