poly712

Υπάρχουν άπειροι τρόποι για να εκφράσεις την αγάπη σου προς τον άνθρωπο που κατάφερε να την κερδίσει με την ξεχωριστή προσωπικότητά του και τη μοναδικότητα της ύπαρξής του. Που έγινε ο βράχος σου σε στιγμές που ήσουν έτοιμος να βουλιάξεις και στάθηκε δίπλα σου στα χειρότερα, αποδεικνύοντας πως άξιζε κι αξίζει να ζήσει μαζί σου τα καλύτερα. Οι πράξεις του κι η συμπεριφορά του θα δε θα σταματήσουν ποτέ να επιβεβαιώνουν πόσο σωστή ήταν η απόφασή σου να του χαρίσεις απλόχερα μια άνετη θέση στη ζωή σου.

Μια απ’ αυτές είναι κι η αρχή της κοινής σας ζωής, γεγονός που συμβαίνει σταδιακά κι ολοκληρώνεται με τον καιρό. Αυτό θα σας επιτρέψει να συμβιβαστείτε με την ιδέα προτού γίνει πραγματικότητα και θ’ αποτελέσει τη βάση για μια ευτυχισμένη ζωή, μακριά από όνειρα που δεν εκπληρώθηκαν κι επιθυμίες που δεν είδαν ποτέ το φως της μέρας. Πράγμα που μπορεί να φαντάζει ουτοπικό γι’ αυτούς που δεν κατάφεραν ποτέ να το ζήσουν, είτε γιατί δεν είχαν την ευκαιρία είτε γιατί πολύ απλά επέλεξαν να την απορρίψουν.

Ακόμη κι αν δεν το πιστεύεις, λοιπόν, το πρώτο αληθινό «σ’ αγαπώ» έρχεται στη μορφή μιας οδοντόβουρτσας που σου αγοράζει για το σπίτι του. Μια μικρή πράξη που περνάει απαρατήρητη κι οι περισσότεροι δε λαμβάνουν υπόψη, μπορεί να ξυπνήσει μέσα σου χιλιάδες συναισθήματα ενθουσιασμού για το τι πραγματικά σημαίνει. Διαγράφει κάθε ίχνος ανασφάλειας που μπορεί να βρήκε καταφύγιο στο πίσω μέρος του μυαλού σου μετά από μια άτυχη στιγμή κι επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη που τρέφει ο άνθρωπός σου για σένα.

Γιατί, στην τελική, αυτή η εμπιστοσύνη δε γεννιέται απ’ τη μια στιγμή στην άλλη κι ούτε μπορεί να επιβιώσει αν δεν είναι αληθινή. Χτίζεται με πολύ κόπο και προσπάθεια, πράγμα που την καθιστά πολύτιμη κι αναντικατάστατη. Το ίδιο κι η ευτυχία. Δεν είναι εύκολη υπόθεση κι ούτε χαρίζεται στον καθένα. Αν δεν την κυνηγήσεις, θα σου ξεφεύγει συνεχώς μέσα απ’ τα χέρια κι ίσως δεν καταφέρεις ποτέ να τη ζήσεις με όλο σου το είναι.

Είναι μεγάλη υπόθεση αυτή η οδοντόβουρτσα, να ξέρεις. Θα διαγράψει κάθε αμφιβολία που τόλμησε να γεννηθεί στο μυαλό σου και θα κατακλύσει τις σκέψεις σου μ’ έναν ενθουσιασμό αλλιώτικο και πρωτόγνωρο. Θα φωνάζει με την πρώτη τ’ όνομά σου κι η παρουσία σου θα γίνεται ακόμη πιο αισθητή, στο σπίτι αυτού που κατάφερε να την ξεχωρίσει απ’ τις υπόλοιπες. Θ’ αντιπροσωπεύει εσένα κι ένα μέλλον απρόβλεπτο, που ανυπομονείς να ζήσεις μ’ αυτόν που κατάφερε να πάρει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και να τον κρατήσει με νύχια και με δόντια γιατί δε θα μπορούσε να φανταστεί τη ζωή του χωρίς αυτόν.

Αποτελεί τη βάση, λοιπόν, για το τι θ’ ακολουθήσει κι είναι το πρώτο βήμα προς μια συμβίωση που θα φέρει τα πάνω κάτω, με τον καλύτερο τρόπο. Ένα μικρό κομμάτι του εαυτού σου που θα κάνει την αρχή για τα υπόλοιπα και δε θα σταματήσει ποτέ να σου υπενθυμίζει πόσο σημαντικός είσαι για τον άνθρωπο που σε επέλεξε για συνοδοιπόρο του.

Η καλύτερη και πιο σημαντική απόδειξη πως η επιλογή σου απέφερε την ευτυχία που επιθυμούσες και δε θα μπορούσες να είσαι πιο ευγνώμων για την κατάληξή της. Μόνο και μόνο η σκέψη αξίζει τον κόσμο ολόκληρο. Γιατί θέλει πολύ κουράγιο μια τέτοια πράξη. Κι αποφασιστικότητα. Γι’ αυτό να θυμάσαι πως πρέπει να δείξεις την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη σου όταν γίνει και για σένα πραγματικότητα.

Συντάκτης: Έλενα Γεωργίου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!