poly713

Ο άνθρωπός σου είναι εκείνος που, πέρα τους καβγάδες σας, καταφέρνει να κάνει την ψυχή σου να γελά. Σε ηρεμεί, μα σε αναστατώνει όποτε κι όπου πρέπει. Καλό θα ‘ναι δίπλα σου να μην κρατήσεις κάποιον εγωιστή, τουλάχιστον όχι μαζί σου.

Η ζωή είναι όλη εκείνη η ψυχρότητα αυτού του κόσμου κι ο τρόπος που έχεις βρει εσύ για να τη ζεστάνεις. Η μουσική που ανάβει φωτιά στο σώμα σου, οι φίλοι που σε βοηθάνε να βαδίσεις σωστά όταν χάνεις τον δρόμο σου. Ένας άνθρωπος να χτίσεις το σπίτι σου. Να έχεις καταφέρει να φτιάξεις, δηλαδή, τον κόσμο που σε κάνει να αισθάνεσαι πιο ζωντανός, πιο θερμός, πιο ψυχικά όμορφος.

Αυτό ακριβώς, πέραν των φίλων σου, κάνει εκείνος που θα αναλάβει τον τίτλο του δικού σου ανθρώπου. Υπάρχουν κρύες μα και ζεστές μέρες. Αν όλα είναι πάντοτε ρόδινα τότε κάτι πάει λάθος ή απλά ψεύτικα κι επιφανειακά.

Με τη σχέση σου θα υπάρξουν πολλοί τσακωμοί, πολλές διαφωνίες, όμως, στο τέλος της ημέρας θα ηρεμείτε ο ένας τον άλλον και θα καταλήγετε πάλι μονοιασμένοι. Θα φάτε μαζί, θα παίξετε μαζί, θα κοιμηθείτε μαζί. Θα έχετε καταφέρει να λύνετε ο ένας τις φοβίες του άλλου.

Γιατί ο φόβος ότι δεν είσαι αρκετός, ότι ο άνθρωπός σου ίσως θέλει κάποιον άλλον κι όλες αυτές οι ανασφάλειες μην τον χάσεις πυροδοτούν καβγάδες, που παίζουν άσχημα με την ψυχή και τον νου.

Είναι σημαντικό να ηρεμεί ο ένας τον άλλον. Ό,τι κι αν ειπώθηκε σε κάποια ένταση, έγινε εν βρασμώ ψυχής κι ίσως να μην εννοούσατε καν τίποτα απ’ τα λόγια σας ή να μη χρησιμοποιήσατε τις σωστές λέξεις. Όλα στο παιχνίδι του έρωτα ανήκουν. Αρκεί, όμως, εφόσον έχετε ηρεμήσει να συζητήσετε και να ψάξετε λύσεις στα θέματά σας. Να τις φροντίζετε τις ψυχές σας, να τις ηρεμείτε, μπας και καταφέρετε να διώξετε τον εγωισμό που κρατάτε σαν φυλαχτό.

Μην αναστατώνετε ψυχές μα κορμιά και μυαλά. Παίξε με το σώμα του συντρόφου σου. Κάνε ερωτικά παιχνίδια με το μυαλό του. Θα περάσεις καλύτερα αν τον ηρεμήσεις απ’ τους φόβους του και τον καυλώσεις εγκεφαλικά.

Στην τελική μετά από έναν καβγά η λίμπιντο είναι ανεβασμένη και το σεξ είναι σαφώς ακόμη καλύτερο. Σεξ ή έρωτας είναι τόσο όμορφα και τα δύο όταν γίνονται με εκείνον που ποθείς και θες, γιατί και τα δύο συνυπάρχουν. Έχει δημιουργηθεί ένα χαζό ταμπού ή παρεξήγηση ανάμεσα σε αυτές τις δύο λέξεις. Πάντα υπάρχει έρωτας στο σεξ και πάντα σεξ στον έρωτα αρκεί να γίνεται με το κατάλληλο άτομο. Διαφορετικά λέγεται ανάλωση.

Γι’ αυτό αφήστε ήρεμες τις ψυχές. Αναστατώστε σώματα και μυαλά. Παίξτε ερωτικά. Βρες αυτόν που θα ξέρει να σε συγκρατεί και να ηρεμεί τους εφιάλτες σου. Γιατί ο άνθρωπος που γνωρίζει πώς να εκτονώνει τις εντάσεις σου σε κάνει να αισθάνεσαι ασφαλής. Όμως αν αυτό δεν είναι αμοιβαίο δε θα κρατήσει πολύ. Ο άνθρωπος κουράζεται και φτάνει στα όριά του, αν προσπαθεί μόνος. Μαζί θα τα καταφέρετε. Μόνος κανείς δεν κατέκτησε τον κόσμο, κανείς δεν έχτισε τίποτα.

Βρες το άτομο που θα σε κάνει να δεις τη δύναμη που έχεις μέσα σου και θα σε βοηθήσει να πιστέψεις στον εαυτό σου. Τότε θα έχεις βρει τον άνθρωπό σου. Το όλο θέμα είναι να αισθάνεσαι ασφάλεια, χορτάσαμε από ανασφάλειες.

Ο άνθρωπός σου σε ηρεμεί, μα σε αναστατώνει σωματικά. Σε πηδάει εγκεφαλικά.

Συντάκτης: Ασημίνα Καποράλη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!